Rysunek, Malarstwo, Rzeźba [1926]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Narzeczona demona!

Myślę że "artyści profesjonalni" patrzą na to z uśmieszkiem, ale chyba z innych powodów niż myślisz :) Po pierwsze ukończenie ASP nie czyni z człowieka artysty :) Po drugie większość profesjonalnych grafików i malarzy z odrobiną oleju w głowie zastanowi się 1000 razy, zanim uzna siebie za artystę. A co do talentu, osobiście uważam że coś takiego nie istnieje. Jest tylko ciężka praca i ilość czasu poświęcona na rozwój w danej dziedzinie
  • Gutekfiutek

Już taką opinię tytaj cytowałem - profesjonaliści bardzo rzadko nazywają się artystami (chyba że z angielska - np concep tartist, character artist itp - ale tam to ma inne znaczenie - artist to coś jak polski grafik). Zresztą ciekawe co to jest to moje "conceptual artist" na kontrakcie:P
    Profesjonaliści używają zwykle dokładniejszej formy określania profesji - chociażby malarz, rzeźbiarz, grafik czy ilustrator:)
    Artysta to nic konkretnego nie znaczy.
    Jak ktoś mówi artysta to czasami dobrze jest się dopytać dokładniej;D
  • Szalone Wyjce

No i takie jest moje rozumienie pojęcia "Artysta" - nic dokładnego, raczej takie mgliste, interdyscyplinarne pojęcie w porównaniu do... nie wiem... "Inżynier paradygmatu mechanizmu kwarkowo subatomowego" (właśnie to wymyśliłem, ale może co takiego istnieje? Brzmi profesjonalnie?).
  • Użytkownik usunięty

dobry przekaz:)
| |

Rysunek, malarstwo, rzeźba - od strony technicznej jak i artystycznej. Mniej i bardziej doświadcze...

Fotki

Miejsca grona (0)