Rysunek, Malarstwo, Rzeźba [1926]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Jeżeli macie swoich ulubionych artystów, to wpisujcie ich tutaj, oraz uzasadnijcie swój wybór :D
  • Anonim

hmm mam ich dużo.Watherhause,Klimt,Wyspiań ski,Lenonardo da Vinci,Boznańska,Claude Monet,Chagall,Frida Kahlo itd A dlaczego... to juz do prywatnej rozmowy bo za duzo bylo by tu pisac.:)
  • Wyznawczyni

Salvador Dali, Tycjan
  • Anonim

Alfons Mucha za cudowną dokładnośc, detale, piękno. Coś niesamowitego!!!
  • Mr Brightside

Papcio Chmiel ! za jego bujną czupryne i klawe okularki
  • Anonim

Vermeer, za magnetyzm
  • ... ...

Claude Monet, za każdą ulotną chwilę, którą zatrzymał na płotnie! oraz za magiczne serie obrazow, szczegolnie te zajmujace artyste do konca zycia "nenufary" ...
  • Anonim

Salvador Dali; ] za dokładność i za dopracowanie pięknych szczegółów i ogólnie za charakter obrazów; D
  • Anonim

zgadzam sie z powyższym a oprócz tego Tamara Łempicka, Malczewski... wczoraj byłam na wystawie Muchy też jestem zachwycona :].
  • ...Lena...

Beksiński za tajemniczosc i mroczność
  • Anonim

Nowosielski, za kolorystykę i styl malowania.
  • Gypsy Queen

Salvador Dali(niesamowite i działa na wyobraźnie xD), Mucha, Wyspiański (głównie za 'Macierzynstwo')...
  • Marcin

Vincent van Gogh
  • Monika

Jestescie dosc monotematyczni...Dali, Beksiński...co druga osoba zapytana na ulicy odpowie to samo...
  • ja

>Monia napisała:
    >Jestescie dosc monotematyczni...Dali, Beksiński...co druga
    >osoba zapytana na ulicy odpowie to samo...

ta. mhh.
    co druga osoba odpowie: "nie panie, te artysty to mnie nie obchodzą"
    Powiedz mi Moniu, gdzie ludzie mają sobie wyrabiać gust, jeżeli wejście na wystawę do Narodowego kosztuje 15 zeta, a albumy kosztują ok. 100-200?
    Na lekcjach plastyki (nawet w gimnazjum) rysuje się i lepi z plasteliny. WOK w liceum? nauka o sztuce plemion semickich... i starożytnych Greków.
    Dobrze, że ludzie wiedzą kim byli Dali i van Gogh.

• ja

moi ulubieńcy: Fridrich, Gigger, Mucha
  • Marcin

Van Gogh to ja :D
  • msa

impresjoniści, w szczególności Edgar Degas, Claude Monet i Camille Pissarro :)
  • Anonim

Andy Warhol i Claude Monet.
    Za kolory
  • Anonim

>Monia napisała:
    >Jestescie dosc monotematyczni...Dali, Beksiński...co druga
    >osoba zapytana na ulicy odpowie to samo...

Ale przecież to że są tak znani i większości podobają się ich dzieła nie wzięło się z nikąd...
| |

Rysunek, malarstwo, rzeźba - od strony technicznej jak i artystycznej. Mniej i bardziej doświadcze...

Fotki

Miejsca grona (0)