-
ewelka
jak jest z nimi,co się wlicza w ogóle do sredniej i od jakiej się dostaje??
i jak to wyglada w praktyce?bo kiazdy mówi co innego i juz nie wiem komu mam wierzyć!! -
Same Dobre
chyba sie wswzystko wlicza, ale nie wiem:p
4,5 musisz miec
ale lipnie placa - 100 za te 4,5
zawsze na szlugi i piwko starczy jakies;>
mi zabraklo wlasnie 1 dziesiatej;)))
pozdro! -
ewelka
-
Anonim
Nie wiem. Ja slyszalam,ze od 4,3 sa stypendia. Zobaczymy jak to bedzie w przyszlym roku. A propos mam takie pytanie: w indeksie niektorzy stawiaja 3+, a niektorzy 3,5 czy to sie liczy tak samo? bo jak mi nie policza tych+ to bedzie ciezko:( -
-
Anonim
od zeszlego roku stypendium naukowe przyznawane jest od 4,5 :) Fajne co?? -
Pr(z)ez eS pisane
-
ewelka
no ta ja już podziekuje:)chyba że Skrunda postawi mi 5,5:)))))))a to już jest raczej utopia:P -
Kаролина
Stypendium dostaje 50 najlepszych osob na kierunku. Tak przynajmniej bylo w tym roku a jka bedzie w koeljnym-tego nikt nie wie...a i tak zapewne w ciagu roku akademickiego stwierdza,ze daja za duzo i zabiora kazdemu po 50zl..... -
Pan Ataman
No ale w akcie łaski wszyscy od 4,5 wreszcie dostali, wiec wiecej duzo osob niz 50, a wszystkie polowki sa wliczane do sredniej na bank bo ktos pytal -
ewelka
wszytsko to i tak wielka sciema!sorki ale ja nie wierze w te stypendia!mam koleżanke,która ma tate architekta,wielki dom...a tu nagle gorszy rok i prosze stypenndium!a tyle osób naprawde potrzebujacych nie dostaje!naukowe to troche inna sprawa,ale też robią co chcą.ale grunt to pozytywne myślenie:))) -
Anonim
Najbardziej to mnie wkurza to, ze ktoś, kto sie opierdziela w prywatnej szkole, zamiast normalnych egzaminow ma testy, ktore zdaje strzelajac(a znam taka osobe), ma srednia 4.2 i dostaje 360 zl stypendium. Gdzie tu jest sprawiedliwosc?
-
olia
-
Anonim
Buli, buli...Ja nie mam nic do tego, ze tam sa stypendia naukowe, bo to akurat mnie cieszy(dobrze ze choc te są, jezeli nie ma socjalnych). Poprostu denerwuja mnie az tak wysokie sumy. Tamta szkoła dostaje je od państwa czy Unii (bo przeciez z wlasnego budzetu nic na to nie przeznaczaja), a u nas trudno o stypendium socjalne, bo nie ma na nic pieniedzy...Akurat tego nie rozumiem. -
Suarrilk
a czy to stypendium to przyznają automatycznie, jak masz daną średnią, czy trzeba się jeszcze wokół tego zakręcić?? -
Anonim
-
Anonim
by the way, na stosunkach miedzynarodowych za srednia 4,5 przyznawane jest stypendium naukowe w wysokosci 350 zl.
No comments... -
Justyś
No to trzeba iść na stosunki, albo na filologie klasyczna - wysokie stypendia. No i jako tako utrzymać sie można ze stypendium na medycynie 600 zeta...Rusycyści zmieniajcie zatem kwalifikacje -
frygia
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne