-
Blastboy
>Paweł Wojciechowski napisał
>co ty to prawie opis vdo x3ds tyle ze kabla nie bedzie
>vdo ma tak mocny sygnał ze pociagnie i z tylnego koła
Miałeś na myśli VDO X3DW?
Z tego co czytam, to pokazuje prędkość maksymalną wycieczki co jest lepsze niż tak jak w moim aktualnym liczniku prędkość maksymalna w ogóle, bo po wycieczce mogę sobie gdzieś zapisać taki rekord. Jak się jedzie powyżej 60km/h to wolę patrzeć na drogę, a nie na licznik :)
Zdawałem sobie sprawę, że wymagania, które wypisałem będą w droższych licznikach, ale nie w najdroższych, bo na razie nie potrzebuję mierzenia pulsu, wysokości czy GPS (chociaż GPS by się przydał, żeby mógł zrzucać trasę na kompa z synchronizacją z Google Maps).
Mam tylko dwa pytania do tego licznika. Nie zauważyłem, żeby miał podświetlenie, a że dzień się skraca i rano zazwyczaj jestem w pracy więc coraz częściej będę jeździł w nocy, a na trasach często nie ma nawet latarni, które by mi oświetlały od czasu do czasu licznik.
Nie chciałem licznika bezprzewodowego, bo czytałem, że tego typu produkty Sigmy nie są zbyt precyzyjne, ale skoro VDO jest to spoko. Pytanie tylko jak długo taki licznik będzie pracować na baterii i czy dane kasują się po wyjęciu baterii. -
Paweł Wojciechowski
tak teraz jest mowa seria i bezprzewodowce oznacza sie dw (kiedys ds dlatego sie pomyliłem)
bateria spokojnie na rok starcza a dane mozesz wpisywac na nowo :)
vdo nie ma podswietlenia ale jakos mi to nie przeszkadza szczegolnie jak sa latarnie
powiem tak wole miec działajacy licznik niz bajer w postaci podswietlenia -
Blastboy
Zdecydowałem się jednak na tą Sigmę BC1609 ze względu na to, że to podświetlenie jednak mi się przyda, ze względu na stację dokującą i oprogramowanie oraz z powodu niższego kosztu. Zawsze po wycieczce spisywałem sobie ile przejechałem km, w jakim czasie oraz z jaką średnią i maksymalną prędkością. Teraz będę tylko podłączał licznik do stacji dokującej i będę miał pełen zestaw danych. Szkoda tylko, że kupując stację dokującą nie dostaje się oprogramowania gratis, tylko trzeba za to płacić. Co prawda dają 50% rabatu ale i tak razem wychodzi tyle co licznik. Dlatego mam pytanie, czy nikt nie chciałby się podzielić instalką z gronowiczem :)
Kupiłem też przy okazji lampkę Sigmę Lighstorm na 4xAA, jasność 20 lux. Na początku sezonu kupiłem Cateye HL-EL135N i to była całkowita porażka. Świeciła gorzej niż tania chińska lampka z bazaru, którą pewnie bym zostawił, ale niestety miała problemy z wilgocią. -
SZERSZEŃ
Mam (jak tu już niektórzy wiedzą) Unibike Evolution 2011... myślę o zakupieniu do niego dobrych ,najlepiej regulowanych błotniczków.
Czytałem że dobre są:
Topeak DeFender M1+M2, kosztują około 120zł (komplet)
Ale z tego co widziałem można je łatwo odkręcić bez kluczy, a po co się martwić będąc w sklepie czy gdzieś, zostawiając rower...
Chętnie poczytam waszych rad, przy zakupie roweru to wasze rady przeważyły nad ostatecznym wyborem.
Z góry dziękuję i pozdrawiam. -
-
SZERSZEŃ
Was też wkurzają bezmyślni ludzie chodzący ścieżkami rowerowymi, ale całymi szerokościami chodnika jak się gdzieś spieszycie?
Doradźcie jakiś głośny solidny dzwonek...
Najlepiej bez ładowani, napełniania go itp tak jak ten:
http://www.airzound.pl/
Ps- kupiłem kilka miesięcy temu trąbkę za 5zł... podrugiego dnia przestała działać i zaczeło coś w niej grzechotać...
Prócz głośności, liczy się też dla mnie solidność dzwonka, żeby trochę posłużył. -
Julia Karo
Wielka WYPRZEDAŻ ubrań - 2011 :)
http://allegro.pl/mega-wielka-paka-...
zapraszam również na moje pozostałe aukcje !!
-
rowerowy partyzant
Cytując klasyka:
– Skąd wziąłeś ten sweter? Zajebałeś go z pomocy dla powodzian? Jak byłem w technikum, to nam takie na warsztatach dawali. Pies ci go wszamał, a potem zwrócił?
|
|
"ROWERY" Czyli forum Gronowe o DwÓch kÓłkach i o wszystkim co z nimi związane. Witamy i zaprasza...
Miejsca grona (6)
-
Happy Bike Powstańców Śląskich 69, Warszawa
-
GT Polska Rowery-Naprawa-Części-Akcesoria Grochowska 8, Warszawa
-
OSIR - klubokawiarnia rowerowa Tamka 40, Warszawa
-
Cykloza Cafe Hoża, Warszawa
-
BIKEMAN Beli Bartoka, Warszawa
- Dodaj miejsce