ROWER |®wery| ROWERY [8114]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • I'm Specialized

Wątek służący pomocą w wyborze ubrań i wszelkich akcesoriów rowerowych
  • Kostek

używał ktoś kiedyś tej pompki, http://allegro.pl/item309125037_pom... jeśli tak to jakie opinie. Albo polećcie mi coś lepszego w tej cenie?
    Z góry dzięki
  • I'm Specialized

tej nie używalem ale mam podobna firmy BETO kupiona za ok 65 zł cala aluminiowa z manometrem, dziala swietnie więc po co przeplacać za ParkToola :)
  • Kubu

A ja mam tą pompkę i jest w porządku. Kupiłem parktoola bo narzędzie BETO z doświadczenia były trochę za delikatne dla mnie.
    W pompce drażnić może chromowana wstawka i plastikowy manometr... wygląda dość tandetnie z bliska ale działa w porządku i jest wyraźny. Pompka jest dość stabilna i wygodna. Nie mam do niej jakiś zastrzeżeń. Przewód jest dobrze przemyślany i daje się pompować bez jakieś gimnastyki. To samo dotyczy zacisku. Trzyma dobrze i łatwo go obsłużyć (bez użycia nadmiernej siły). Ponieważ używam wentyli samochodowych to mam tylko doświadczenie w pompowaniu tych. Kiedyś chcieliśmy kumpla szoskę napompować to się coś nie dało. Ale raczej była to wina jego wentyla. Pompkę kupiłem za 105 zł.
  • Kostek

Kubu a moge wiedzieć gdzie kupiłeś bo jeśli jest tyle taniej to poco tyle przepłacać, wolał bym kupić za ta kase żelki energetyczne.
  • Kubu

Heh no nie mogę Ci pomóc. To było jakiś rok temu w sklepie internetowym. Chyba w Bikestacji. Wiem wiem wysyłka ale jak się kupuje kila rzeczy to tego nie czuć. Dodałem to że za 105 zł żeby nie było że jestem jakiś burżuj; )
    Niemniej jednak jeśli Krzysztof (mam nadzieję że się nie obrazi że po imieniu ale nazwę z grona ma długą :P ) poleca BETO to może faktycznie nie ma co przepłacać.
  • I'm Specialized

Kubu napisze wprost
    Wytrzymalość na serwisie rowerowym
    1. park tool ok 1 sezonu
    2. Pedros ok 1 sezonu
    3. Beto ok 1 sezonu

Jezeli nie ma róznicy to po co przepłacać:)
  • Kubu

Szybko zajeżdżacie te pompki...
    Mi powinna w takim razie wystarczyć na 10 lat :P
    A tak serio to ja miałem po prostu złe doświadczenie z narzędziami BETO więc wolałem kupić Park Tolla. Nie twierdzę że jest lepszy po prostu mogę go polecić bo mam i uważam że jest dobry.

Tak BTW czy nie wie ktoś jak kupić u nas Big Blue Book Of Bike Repairs?
  • Kostek

Tą parktoola chciałem bo bede kupował więcej rzeczy u Kality i będzie mój tata to odbierał więc by mi się bardzo opłacało. A może wiecie jaką walizke z narzędziami się opłaca kupić bo każde narzędzie oddzielnie nie zabardzo chce mi się kupic?
  • I'm Specialized

lepiej kupić każde osobno... stworzysz sobie zestaw idelany do swoich potrzeb. pozatym walizki wychodza drogo...
  • Kostek

no racja a po za tym mam już np. imbusy, śrubokręty więc poco mi drugie
  • oRzech

Co sądzicie o lampce Cateye HL-EL520. Warta swojej ceny? Jesli ktos posiada prosze o opinie. Z gory dzieki
  • Maniek

dołożył bym 30zł i kupił catetya 530 lepszy sam posiadam tą lampkę i świeci lepiej od HL-EL520
  • oRzech

Chcialbym raczej poznac opinie pod kątem cena/jakość bo jak bede tak dokladal po 30zł do kazdej lampki "bo lepiej świeci" to mi wyjdzie 500 zł :D. Takie błędne koło.

A lampka ma mi sluzyc glownie do jazdy po miescie i od czsau do czasu jakis las itp

• Maniek

jezeli do masta to bierz w ciemno daje rade a te ponad 1200 kandeli to juz zapewni oswietlenie na dobrym poziomie
  • Kubu

No akurat zgadzam się ze stwierdzeniem że warto dopłacić do 530 w porównaniu z 520... Problem w tym że można szukać też lepszych lampek... Niemniej jednak jeśli chcesz 520 to kup 530.
  • RomeoAD

podłączając się pod wątek o oświetleniu:

sigma powerled czy karma? raczej do nieoświetlonego terenu, bo do miasta mam cateye 320 i wystarcza.
  • Maniek

stanowczo power led mocniejsza dłuzszy zasięg i ogólnie fajniesza tylko mówisz o wersji pro z akumulatorem
  • RomeoAD

ale karma jest znacznie mniejsza.. a jak z ich polem oświetlenia? bo ja zamiast 'widzę daleko' wolę 'widzę szeroko i nie tylko pod kołami'.
  • Maniek

karma ma 40 luxów a powerled ponad 80 to samo mówi za siebie pole tez daje lepsze.Coraz lepsze się diody to nie masz co sie obawiac ze będzie punkt 20 na 20 cm optyka robi swoje biedziesz miał pewnie jak ja w swoim catey daje duzy punkt i pierscień oswietlający boki takze widze co sie dzieje przed kołem
| |

"ROWERY" Czyli forum Gronowe o DwÓch kÓłkach i o wszystkim co z nimi związane. Witamy i zaprasza...

Fotki

Miejsca grona (6)