ROWER |®wery| ROWERY [8114]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • BeBech ( とかげ )

Jeśli nie macie co zrobić z rowerem po skończeniu sezonu, przewraca się w przedpokoju, boicie się o niego w ogólnodostępnej piwnicy, obijacie głowy o opony, dziewczyna się wkurza, że zajmuje jej miejsce na buty w szafie a rodzice maja Was za pomyleńca przytulającego się podczas snu do ramy - proponuję przechowanie roweru na mych skromnych włościach :)

Zmieszczę dużo podopiecznych, bez ścisku, bez konieczności zawierania między rowerami niechcianych przyjaźni, lub w odseparowanych grupach hobbystycznych. Wyjątkowo zżyte rowery mogą mieć nawet oddzielne, intymne miejsce, nie ma problemu. Dla chętnych kocyk, folia, codzienne głaskanie, drapanie pod sterami a nawet kąpiel w jacuzzi. I dużo więcej, byle klyent był zadowolony, gotowy i zrelaksowany na nowy sezon; )

Rower po przyjęciu mógłby przejść przegląd po sezonie, lub przygotowujący do nadchodzącego sezonu, lub dla chętnych oba. Służę też poradami, wskazówkami itd. itp. Wszystko da się załatwić :) Jak by to Osioł powiedział: "full serwis"; )
  • Anonim

Jeszcze uzupełnij o jakiś szczegółowy cennik i będzie rewelacja.
  • BeBech ( とかげ )

Ceny, ceny... Hmm, dobre pytanie :)

Magazynowanie roweru: 10 zł/ miesiąc
    Przegląd roweru podstawowy: 50 zł
    Przegląd roweru gruntowny: 70-80 zł
    Ustawianie pozycji: 30 zł
    Rozmowa terapeutyczna z rowerem po ciężkim sezonie: 15 zł
    Masaż relaksacyjny wybranych części: 10 zł
    Godzinna sesja z wybrana muzyką: 10 zł
    Przykrycie roweru kocykiem z dzieciństwa: bezcenne
    Kąpiel w wannie z jacuzzi + bąbelki + konserwacja: 60 zł
    Podwieszanie na hakach: 20 zł/ miesiąc

To tylko część z oferty; )
    Rowery trzymane będą na strychu. Nie takim znanym z horrorów, spokojnie; ) Nie jest zamieszkały ani przygotowany do zamieszkania, służy właśnie jako powierzchnia składowa. Cały dom jest zabezpieczony alarmem, drzwi zamykane na klucz. Dla chętnych rower trzymany może być w piwnicy mieszkalnej, gdzie do dyspozycji roweru jest łóżko, bilard, widok na piękny parking, w pobliżu wino i przekąski. Ale cena idzie dwukrotnie w górę.
    Możemy się dogadać w praktycznie dowolny sposób, cena też może się zmienić, w zależności od preferencji.

W cenę przeglądu podstawowego wchodzi pełna regulacja napędu, czyszczenie roweru, regulacje hamulców (w tym odpowietrzanie, jeśli konieczność), konserwacja, centrowanie kół, sprawdzenie wszelkich połączeń śrubowych, kasowanie luzów. Czyli standard.
    Przegląd FULL to to samo co standard + serwis piast wraz z wymianą łożysk jeśli konieczne, smarów, serwis/czyszczenia suportu/mufy, serwis sterów itd.

>>> Oczywiście istnieje też inna forma magazynowania, którą osobiście praktykuję na rowerze wyścigowym (i bardzo dobrze mu to robi). Mam na myśli rozebranie roweru na części pierwsze, a nawet niektóre części na jeszcze bardziej pierwsze części; ), gruntowne wyczyszczenie i konserwowanie każdej z nich i przechowanie w pudełku. Przed rozpoczęciem sezonu (dwa tygodnie przed odebraniem roweru) składam rower, reguluję, daję nowe linki i pancerze. Rower wygląda i jeździ jak nowy. Polecam! Cena takiej usługi 150 zł <<<

Mogę zaoferować również serwis i tuning amortyzatorów, ale to już dla chętnych indywidualna rozmowa :)
  • Kacper

Git opis, ja wstawię Ci z 40 rowerów ok?
  • BeBech ( とかげ )

Zmieszczę jeszcze z 60 albo więcej, więc nie ma sprawy; ) A przy takiej ilości będzie git zniżka, wspomniałem o tym?; )
  • Camilo Loco

Gratuluję pomysłu i okoliczności.
  • ArteQ

>serwis/czyszczenia suportu/mufy, serwis sterów itd.

A tak właściwie to co ty chcesz w suporcie/sterach serwisować? Era suportów, w których były serwisowalne łożyska dawno przeminęła. Ze sterami jest podobne bo w 90% siedzą w ramie stery półzintegrowane, w których zwyczajnie nie ma co serwisować bo jest kawałek miski, łożysko ACB i dekielek. Samo łożysko ACB praktycznie nie do dostania w Polsce więc jak padnie to przeważnie i tak całe stery trzeba kupić.
  • Paweł Wojciechowski

>>serwis/czyszczenia suportu/mufy, serwis sterów itd.

A tak właściwie to co ty chcesz w suporcie/sterach serwisować? Era suportów, w których były serwisowalne łożyska dawno przeminęła. Ze sterami jest podobne bo w 90% siedzą w ramie stery półzintegrowane, w których zwyczajnie nie ma co serwisować bo jest kawałek miski, łożysko ACB i dekielek. Samo łożysko ACB praktycznie nie do dostania w Polsce więc jak padnie to przeważnie i tak całe stery trzeba kupić.

cicho bo popsujesz
  • BeBech ( とかげ )

Hmm, wiesz, można należeć do tej grupy rowerzystów, która montuje część X i do póki się nie rozsypie to o niej zapominają. Ja należę do szkoły, gdzie dba się o każdą część, kontrolując ją po każdym wyścigu, przed wyścigiem itd itp. Łożyska sterów serwisuje się, nawet jak masz nierozbieralne pakiety. Można przedłużyć ich życie, sprawić, że będą działały bez problemów przez długi czas. To samo we wspomnianych suportach.
    Nie mam zamiaru rozpisywać się co, jak, gdzie i czym się robi, ale mam nadzieję, że nie muszę tłumaczyć sensu zaglądania do mufy suportowej, poprawianiu gwintu, czyszczeniu itd itp. po całym sezonie.
    Mam w tym co robię niemałe doświadczenie i znam wyniki swoich działań na konkretnych klientach i ich rowerach. Rowerach zwykłych jak i wyścigowych, nawet zawodowych i reprezentacji.
    Po moim serwisie ludzie są zadowoleni, a ja sam zbyt często ich nie widuję. Chyba, że po Lublinie (sic! miałem do tego nie wracać :P).

PS: moja szkoła zakłada również, że jak coś zaczyna szwankować, nie wywalam tego i nie wstawiam nowej, drogiej części. Wiele z podzespołów, które w niejednym serwisie chcą spisać na wymianę, da się w znakomity sposób zregenerować. Kwestia tylko tego, kto na ile może sobie pozwolić i jakiej jakości oczekuje.

• trEp

Pięknie określona prawda. Sam z braku laku i pieniędzy na początku wiele rzeczy spisanych na straty sam ratowałem i cisnąłem na nich kolejne tysiące km'ów i maratonów.
  • BeBech ( とかげ )

Oj, na zewnątrz co raz zimniej i zimniej, Wasze rowerki chcą odpocząć po całorocznych trudach; )
  • BeBech ( とかげ )

Brr... ta zima ma być wyjątkowo złośliwa; )
  • BeBech ( とかげ )

Co raz zimniej..... Wasze rowery zaraz zaczną chorować!; )
  • rowerowy partyzant

On ma racje! Mój łańcuch ma wysypkę!
  • BeBech ( とかげ )

Ops! To może być zaraźliwe, polecam dokładnie to zbadać; ) Zapraszam, zapraszam!; )
  • BeBech ( とかげ )

Nie dajcie się zwieść ładnej pogodzie! Zaraz runie tona śniegu, wasze ramy skurczą się o 2 cale a nowiutkie SID'y powrócą do pierwotnych 28mm goleni!!
  • Anonim

>BeBech ( とかげ ) napisał
    >Nie dajcie się zwieść ładnej pogodzie! Zaraz runie tona
    >śniegu

Juhuuuuuuuuu!!!

>nowiutkie SID'y powrócą do pierwotnych 28mm goleni!!

Ale ja nie mam SID'a :P

• BeBech ( とかげ )

Ju... hu... ? Twój rower drży na samą myśl, koła pękają ze strachu, a Ty się cieszysz... lepiej oddaj go w dobre ręce na zimę; ) he he
    Skoro SID wymięka, to pomyśl co będzie z innymi widelcami... (tylko nie mów, że masz 888 albo boxxera...) :P
  • BeBech ( とかげ )

Panowie i Panie (choć te chyba się nas wystraszyły... :P)

Wznawiam akcję zimowania rowerów.
    Szczegółowy opis znajduje się na początku tematu.

Zapraszam :)
| |

"ROWERY" Czyli forum Gronowe o DwÓch kÓłkach i o wszystkim co z nimi związane. Witamy i zaprasza...

Fotki

Miejsca grona (6)