-
Selekcjonerka
Nie chodzi mi o średnią rozwijaną prędkość, tylko ile km na wycieczce rowerowej, wliczając stawanie na światłach, postoje, etc. wchodzi Wam na godzinę?
Mnie zwykle 15-18. -
BLANTek
Takie mierzenie jest moim zdaniem bez sensu - srednia zalezy od tego czy zatrzymam sie gdzies na obiad czy nie. Albo jak jade do szkoly i spowrotem to pokonuje 20km w 10 godzin. i co, mam srednia 2km/h ?
Liczy sie ta srednia, ktora pokazuje licznik - uwzglednia zwalnianie na swiatlach, ale sam postoj pomija. -
Selekcjonerka
Napisałam przecież, że chodzi mi o "wycieczkę rowerową". To chyba oczywiste, że siedzenie w szkole się nie liczy. :l
Wg mnie ma to, jak najbardziej sens - pokazuje poziom kondycji. Łatwiej jechać 20 km/h przez godzinę, a potem godzinę odpoczywać, niż jechać z tą prędkością przez 3 godziny bez przerwy. -
xeelee
>BLANTek napisał
>Liczy sie ta srednia, ktora pokazuje licznik - uwzglednia
>zwalnianie na swiatlach, ale sam postoj pomija.
wkurza mnie to, mam licznik ze stoperem, ale dziad nie liczy na tej podstawei średniej :/ , no i nie włączam go bo potem bym musiał sam liczyć :/
zależy też od tereniu i wiatru -
-
ShranZ
No ja jak sobie wyjde na rowerek na 3 godzinki to zrobie ok. 25km :P spokojnie poszaleje sobie po markach i nie raz krotka wycieczka na brodno lub wileniak -
srednia z jazdy wg licznika, to roznie, od 20km/h po lesie albo szosa miedzy polami w wiatr, do 25km/h po sciezkach w lesie - gdzie nie musze sie przedzierac miedzy drzewami, tylko mam ladna sciezke;)
A srednia z odpoczynkami to wyglada tak ze w ciagu 2,5h od wyjscia z chaty do powortu robie kolo 47-50km, a teren mieszany, kolo 20km dojazdu po miesie ulicami, a reszta w lesie - czasem sciezka, czasem na przelaj;D -
Anonim
w sumie to jakbym nie jeździł (sam, bo z ziomalstwem to poznaję nowe granice wytrzymałości mojego organizmu ; D) to mi na koniec wychodzi średnia 21-22 kmh -
Anonim
hmm staram się utrzymywać minimum 20 km/h na godzine niezaleznie od terenu, na asfalcie 25 km/h - w tym roku kondycji mi troche siadła ale w zeszłym mogłem tak jeżdzić godzinami bez jakiś większych postojów (ot do kibelka czy coś zjeść/napić się) -
colinSTi
>Wg mnie ma to, jak najbardziej sens - pokazuje poziom
>kondycji. Łatwiej jechać 20 km/h przez godzinę, a potem
>godzinę odpoczywać, niż jechać z tą prędkością przez
>3 godziny bez przerwy.
Po 1h przerwy juz sie nie chce jezdzic :)
BTW rekord na dluzszym dystansie to 27km/h na 176km
-
Marcin
tak normalnie to 17-22 km/h ale to ślimacze tempo, po chodniku i bradzo rzadko się tak zdarzało
największa średnia to 26 km/h jaką pamiętam na swoim liczniku, to już bardzo szybko i po jezdni
tak było w poprzednich latach
zobaczymy jak będzie w tym roku
znając swoją ambicję normę zachowam:) -
Piotrek
To i ja cos napisze,
ostatnio srednia wychodzi mi >28km/h wychodze zwykle na jakies dwie godziny zwykle wsiadam na rower pod domem i pod domem z niego zsiadam, dodatkowo postoje na swiatlach, srednia z jazdy wychodzi jakies wlasnie 28-30km/h plus jakies 15-20 minut na postoje na swiatlach,
pozdr. Piotrek -
Anonim
U mnie rozpiętość jest duża. Ok. 15-22km/h. Często za miastem lubię się zatrzymać i pogapić na jakieś ciekawe drzewo czy krzak. Czasem schodzę z roweru i fotografuję jakiś chwast albo pełznącego robala, tudzież jadę wolno, wsłuchując się w śpiew ptaków. Generalnie, nigdy nie biję rekordów prędkości średniej, ale jak niebo nagle srogo nade mną zagrzmi, to średnią mam 30; P -
*MGR Madzia*
Moja średnia na trasie ok 50 km/ z przewagą asfaltu/ to ok 23 - 25 km/h . Na dłuższych - z reguły ok 22 km/h.
W słoneczne weekendy, gdy lud masowo wsiada na rowery i gna do lasu kabackiego można wliczyć w to takze średnio 2 gleby na ścieżce w wilanowie/ na kabatach zaliczone w wyniku bliższych spotkań z "powsinowymi rowerzystami" ; -)) -
helmsman
wszystko zależy od terenu
np. po ulicy 25-35 (wliczając światła)
po lesie 10-25
na każdej wycieczce robię średnio 40-60 km
...chyba, że jest jakiś określony cel -
Anonim
-
Krusia vel IryTKA
Hej :)
Jeżdżę krótko, od 3 tygodni, ale staram się robić 30-70 dziennie. Dziś przymusowa przerwa z powodu przeziębienia. Ale jutro Mazovia MTB Marathon :))) -
Anonim
to zalezy od terenu bo jak po swietokrzyskim smigalem to w terenie srednia 14-18km/h tylko np podjazdy 2km i tam to predkosc 7-9km/h
po miescie to mi 22-28 wychodzi zalezy od dnia pogody itd
a generalnie u mnie nie maja znaczenia postoje bo ew to na siku albo zeby uzupelnic poziom powerrida w bidonie :) -
Janek
Ja trenuje zawodowo kolarstwo i nie robi mi problemu wyciągnięciej średniej ok 40km\h i więcej. Ale to zależy od formy, dnia, wiatru i od tego czy jeździsz sam:)) -
Anonim
ale mowimy o jezdzie po miescie?
no i ty masz rower przystosowany do takiej jazdy :) -
Anonim