rosyjski czyli русский язык :) [4627]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kobieta nie wie, czego chce

Była kiedyś, gdzieś przy Nowym Świecie, "Rusałka" - rosyjska księgarnia. Niesamowity klimat, trochę jak w starej bibliotece... Niedawno jej szukałam, bez skutków. Czy wiecie gdzie można znaleźć tym podobne?
  • monika

no może nie podobne... ale w Domu Przyjażni POlsko Rosyjskiej na Bankowym jest księgarnia tylko trochę tam drogo... tanią księgarnię znajdziesz tuż za smykiem na Jerozolimskich ==> " - Matras" - tak sie zowie <t.j zaraz przy Chmielnej> przepraszam, że nie podaję konkretnych ulic ale jakoś tak mi wypadły z głowy :) pozdrawiam <a Rusałkę podobno przenieśli gdzieś na Marszałkowską tylko nie wiem gdzie :|>
  • Mirax

Prawie na przeciwko Traffica jest księgarnia "Samowar" ^^ Nie można nie zauważyć, bo z daleka widać wielgachny napis "kniżnyj magazin"; )
    I większość cen jest co najmniej przystępna :]
  • monika

to własnie martas a nie samowar <?!> tak mi sie wydaję :) przynajmniej tak można kupić ksiażki w języku rosyjskim
  • Miszka

ktos mi mowil ze ruskie ksiazki najtaniej w wawie mozna kupic na stadionie bezposrednio od zrodla ale jeszcze nie mialem okazji sie przekonac
  • Anonim

no Stadion jak Stadion, wszystko tanio, wszystko mozna dostac itp; )mieszkam blisko, to przy okazji moge obczaic jakies ksiazeczki; )
  • monika

a wiecie, że nawet o tym nie wiedziałam, że stadion oferuje aż taki zakres usług :) chyba się tam przejdę :)
  • Kobieta nie wie, czego chce

Dzięki wielkie! Napewno skorzystam ze wskazanych adresów:)
  • magda

tiaa..na stadionie można książki i wypozyczać i kupować...filmy zresztą też...i czasopisama i inne duperele => takie niezłe stanowisko jest na koronie -> na samej górze.
  • Anonim

Szukam słownika medycznego polsko-rosyjski (rosyjsko-polski) jakby ktoś spotkał się gdzieś to proszę o namiary. Słownik w miarę obszerny.

• karabin

Polecam udać się do jakiegoś książkowego antykwariatu, jeśli nie chcesz zapłacić 200-300 złotych.
  • Anonim

Interesuje mnie Wrocław ew. księgarnie lub giełdy internetowe- konkretne namiary.

• Mirax

>monikaaa napisała:
    >to własnie martas a nie samowar <?!> tak mi sie wydaję :)

Polska część to Matras, rosyjska Samowar :P Zresztą teraz to już nieważne, bo rosyjską zlikwidowali i tylko polska część została :(
  • Brody

http://www.knigi.pl

korzystałem, polecam
  • andiamo

A ja powiem ze sie nakupowalam king w Moskiwe. 1 ksiazka 40 rubli = 4 zl taniocha ze chochcocho:)
  • woltyżer

jest jeszcze księgarnia wydawnictw rosyjskich w Warszawie na ulicy Gałczyńskiego 3 z tyłu budynku, w piwnicy ]:->
    To niedaleko ulicy Nowy Świat, odchodząca od ul. Foksal..
  • Paulina Piasecka

"Rusałka" przy Nowym Świecie nadal jest - na tyłach konkretnie, przy ul. Gałczyńskiego 3:-)
  • Radziwiłł

>andiamo napisała:
    >A ja powiem ze sie nakupowalam king w Moskiwe. 1 ksiazka 40
    >rubli = 4 zl taniocha ze chochcocho:)

Ja za Orzegowa w Chanty-Mansyjsku zapłaciłem 500 rubli. Nie powiedziałbym, że to mało
  • mona

Pojawiła się w Warszawie nowa księgarnia z rosyjską książką. ul. Ptasia 4. Polecam