-
Kobieta nie wie, czego chce
Była kiedyś, gdzieś przy Nowym Świecie, "Rusałka" - rosyjska księgarnia. Niesamowity klimat, trochę jak w starej bibliotece... Niedawno jej szukałam, bez skutków. Czy wiecie gdzie można znaleźć tym podobne? -
monika
no może nie podobne... ale w Domu Przyjażni POlsko Rosyjskiej na Bankowym jest księgarnia tylko trochę tam drogo... tanią księgarnię znajdziesz tuż za smykiem na Jerozolimskich ==> " - Matras" - tak sie zowie <t.j zaraz przy Chmielnej> przepraszam, że nie podaję konkretnych ulic ale jakoś tak mi wypadły z głowy :) pozdrawiam <a Rusałkę podobno przenieśli gdzieś na Marszałkowską tylko nie wiem gdzie :|> -
Mirax
Prawie na przeciwko Traffica jest księgarnia "Samowar" ^^ Nie można nie zauważyć, bo z daleka widać wielgachny napis "kniżnyj magazin"; )
I większość cen jest co najmniej przystępna :] -
monika
to własnie martas a nie samowar <?!> tak mi sie wydaję :) przynajmniej tak można kupić ksiażki w języku rosyjskim -
-
Miszka
ktos mi mowil ze ruskie ksiazki najtaniej w wawie mozna kupic na stadionie bezposrednio od zrodla ale jeszcze nie mialem okazji sie przekonac -
Anonim
no Stadion jak Stadion, wszystko tanio, wszystko mozna dostac itp; )mieszkam blisko, to przy okazji moge obczaic jakies ksiazeczki; ) -
monika
a wiecie, że nawet o tym nie wiedziałam, że stadion oferuje aż taki zakres usług :) chyba się tam przejdę :) -
Kobieta nie wie, czego chce
-
magda
tiaa..na stadionie można książki i wypozyczać i kupować...filmy zresztą też...i czasopisama i inne duperele => takie niezłe stanowisko jest na koronie -> na samej górze. -
Anonim
Szukam słownika medycznego polsko-rosyjski (rosyjsko-polski) jakby ktoś spotkał się gdzieś to proszę o namiary. Słownik w miarę obszerny.
-
karabin
Polecam udać się do jakiegoś książkowego antykwariatu, jeśli nie chcesz zapłacić 200-300 złotych. -
Anonim
Interesuje mnie Wrocław ew. księgarnie lub giełdy internetowe- konkretne namiary.
-
Mirax
>monikaaa napisała:
>to własnie martas a nie samowar <?!> tak mi sie wydaję :)
Polska część to Matras, rosyjska Samowar :P Zresztą teraz to już nieważne, bo rosyjską zlikwidowali i tylko polska część została :( -
Brody
-
andiamo
A ja powiem ze sie nakupowalam king w Moskiwe. 1 ksiazka 40 rubli = 4 zl taniocha ze chochcocho:) -
woltyżer
jest jeszcze księgarnia wydawnictw rosyjskich w Warszawie na ulicy Gałczyńskiego 3 z tyłu budynku, w piwnicy ]:->
To niedaleko ulicy Nowy Świat, odchodząca od ul. Foksal.. -
Paulina Piasecka
"Rusałka" przy Nowym Świecie nadal jest - na tyłach konkretnie, przy ul. Gałczyńskiego 3:-) -
Radziwiłł
>andiamo napisała:
>A ja powiem ze sie nakupowalam king w Moskiwe. 1 ksiazka 40
>rubli = 4 zl taniocha ze chochcocho:)
Ja za Orzegowa w Chanty-Mansyjsku zapłaciłem 500 rubli. Nie powiedziałbym, że to mało -
mona
Pojawiła się w Warszawie nowa księgarnia z rosyjską książką. ul. Ptasia 4. Polecam