-
K8
Jezeli jest ktos zorientowany to bardzo prosze o pomoc- w wymaganiach rekrutacyjnych napisane jest,ze wymagany jest poziom rozszerzony z jezyka polskiego, aczkolwiek slyszalam takze bedac na dniach otwartych iz nie jest to koniecznoscia. moze byc podstawa ale za to dobrze zdana. niestety probujac sie zarejestrowac w IRKu wywala i blad- nie mam spelnionych wszystkich wymogow. I tu pojawia sie moje pytanie- jak to obejsc? -
(;Olga;)
moim zdaniem nie da się obejść, jeżeli w IRK masz napisane, że tylko rozsz polski to inaczej nie da rady...chyba, że zmienią warunki kwalifikacji...ale nie sądzę...ale jeśli są jakieś problemy ze sprzecznością docierających do Ciebie informacji proponuję skontaktować się z sekretariatem instytutu, powinni wszystko wyjaśnić;) -
K8
tak tez wlasnie myslalam,ale ze traktuje to jako ostatnie z mozliwych wyjsc dlatego najpierw postanowilam zapytac sie na gronie. dziekuje za odpowiedz -
Anonim
hej! czy jest mozliwosc bym zdawala na Fililogie Rosyjska choc nie mialam w liceum tego jezyka?? co musialabym ewentualnie zdawac?(zamierzam pol rozszerzony i ang )
dzieki za info!!:* -
-
♥асенька♥
Aby dostać się na filologię Rosyjką na Uw musisz mieć zdany polski rozszerzony i rosyjski rozszerzony.
Mając zdane te przedmioty możesz dopiero podejść do rekrutacji.
Niestety przychodząc na filologię rosyjską na uw trzeba uczyć się wcześniej języka by móc znać mature rozszerzoną z tego języka i mieć jako takie pojęcie ponieważ np: gramatyka opisowa języka rosyjskiego jest od razu po rosyjsku wykładana. -
Obywatel X
A ja mam takie zapytanie. Jestem studentem budownictwa i chciałem rozpocząć filologię rosyjską, ale zaocznie. Na maturze zdawałem roz. fizykę, matmę i rosyjski, a podstawowe polski (i rosyjski ustny).
Z polskiego to bieda, 54%. Mam szanse na zaoczne czy lepiej składać na jakieś prywatne uczelnie?
Aha, czy zaoczne startują tylko od semestru zimowego czy także od letniego? Bo chciałem się zapisać na filologię po moim powrocie z erasmusa. -
♥асенька♥
Nie ma różnicy czy idziesz na studia dzienne czy zaoczne : polski i rosyjski musza być rozszerzone- oczywiście mam na myśli pisemne, bo na ustne to nikt nie patrzy.
Nie wiadomo czy nawet rusza studia zaoczne, np. w tym roku akademickim nie było na 1 roku studiów zaocznych tylko dzienne-bo nie było też chętnych.
-
Anonim
>♥асенька♥ napisała:
>Aby dostać się na filologię Rosyjką na Uw musisz mieć
>zdany polski rozszerzony i rosyjski rozszerzony.
>Mając zdane te przedmioty możesz dopiero podejść do
>rekrutacji.
>Niestety przychodząc na filologię rosyjską na uw trzeba
>uczyć się wcześniej języka by móc znać mature
>rozszerzoną z tego języka i mieć jako takie pojęcie
>ponieważ np: gramatyka opisowa języka rosyjskiego jest od
>razu po rosyjsku wykładana.
o niee; _; to nie ma juz zadnej mozliwosci zebym poszla na studia na Filologie??:( -
♥асенька♥
W. : nie martw się zawsze jest szansa byś poszła na studia na filologię. Na innych uniwersytetach np: jagiellońskim można zaczynać od podstaw naukę jezyka. -
Anonim
>♥асенька♥ napisała:
>W. : nie martw się zawsze jest szansa byś poszła na
>studia na filologię. Na innych uniwersytetach np:
>jagiellońskim można zaczynać od podstaw naukę jezyka.
ale ja jestem z Wawy; _; nie ma w Wawie zadnej yakiej uczelni?? -
K8
>w. napisała:
>>♥асенька♥ napisała:
>>W. : nie martw się zawsze jest szansa byś poszła na
>>studia na filologię. Na innych uniwersytetach np:
>>jagiellońskim można zaczynać od podstaw naukę jezyka.
>
>ale ja jestem z Wawy; _; nie ma w Wawie zadnej yakiej
>uczelni??
ja dla siebie w Wawie nie znalazlam nic jezeli chodzi o fil ros -
♥асенька♥
Filologia Rosyjska oprócz Uniwersytetu Warszawskiego w Warszawie występuje na :
1.) OLYMPUS Szkoła Wyższa im. Romualda Kudlińskiego
2.) Wszechnica Polska - Szkoła Wyższa Towarzystwa Wiedzy Powszechnej w Warszawie
3.) Lingwistyczna Szkoła Wyższa
-
Anonim
>♥асенька♥ napisała:
>Filologia Rosyjska oprócz Uniwersytetu Warszawskiego w
>Warszawie występuje na :
>1.) OLYMPUS Szkoła Wyższa im. Romualda Kudlińskiego
>2.) Wszechnica Polska - Szkoła Wyższa Towarzystwa Wiedzy
>Powszechnej w Warszawie
>3.) Lingwistyczna Szkoła Wyższa
>
i tam mozna sie uczyc od podstaw?to prywatne uczelnie?
ale jakie sa wymagania??bo weszlam na strone i dokladnie nie wiem..^^" -
Kobieta,która kocha siatkówkę
-
Obywatel X
>♥асенька♥ napisała:
>Nie ma różnicy czy idziesz na studia dzienne czy zaoczne :
>polski i rosyjski musza być rozszerzone- oczywiście mam na
>myśli pisemne, bo na ustne to nikt nie patrzy.
>Nie wiadomo czy nawet rusza studia zaoczne, np. w tym roku
>akademickim nie było na 1 roku studiów zaocznych tylko
>dzienne-bo nie było też chętnych.
>
A to nie jest tak, że bierze się osoby z największą ilością chętnych? Poważnie, potrzebny jest polski roz.?
Jeśli to prawda to chyba zapiszę się do Wszechnicy Polskiej. Jeśli chodzi o wymagania - to nie ma żadnych, każdego biorą, najwyżej się nie utrzymasz :P -
Anonim
>♥асенька♥ napisała:
>Filologia Rosyjska oprócz Uniwersytetu Warszawskiego w
>Warszawie występuje na :
>1.) OLYMPUS Szkoła Wyższa im. Romualda Kudlińskiego
>2.) Wszechnica Polska - Szkoła Wyższa Towarzystwa Wiedzy
>Powszechnej w Warszawie
>3.) Lingwistyczna Szkoła Wyższa
>
mm..kiepsko..prywatne ,nieznane uczelnie:/ ale kurcze czemu wszedzie jest tylko licencjat??
czy popyt na filologie ros.jest duzy ogolem?? -
K8
>czy popyt na filologie ros.jest duzy ogolem??
raczej nie...
co do uczelni- mi sie to nie podoba- zrezygnowalam
-
Anonim
>K8 napisała:
>
>>czy popyt na filologie ros.jest duzy ogolem??
>
>raczej nie...
>
>co do uczelni- mi sie to nie podoba- zrezygnowalam
>
mm,dzieki. ja moze sprobuje jednak z jagiellonskim :> -
♥асенька♥
Tak, podane uczelnie są uczelniami prywatnymi. :)) Niektóre z nich cieszą się naprawdę dobrą renomą i jest możliwość łączenia dwóch filologii. Niestety na nich można zrobić jedynie licencjat , ale zawsze potem możecie robić magisterkę na uw , bo jak wiadomo jest egzamin na magisterkę dla wszystkich więc jest szansa. Lub pójść na uniwersytet w innym mieście gdzie rosyjski jest od podstaw i później przyjechać na warszawskim studiować w ramach wymiany MOST. Chętnych to zależy od rocznika - różnie bywa ale żeby podejść do rekrutacji trzeba mieć rozszerzony rosyjski i polski- co później ma odzwierciedlenie w studiach bo dużo tego jest :) pozdrawiam -
Anonim
>♥асенька♥ napisała:
>Tak, podane uczelnie są uczelniami prywatnymi. :))
>Niektóre z nich cieszą się naprawdę dobrą renomą i
>jest możliwość łączenia dwóch filologii. Niestety na
>nich można zrobić jedynie licencjat , ale zawsze potem
>możecie robić magisterkę na uw , bo jak wiadomo jest
>egzamin na magisterkę dla wszystkich więc jest szansa. Lub
>pójść na uniwersytet w innym mieście gdzie rosyjski jest
>od podstaw i później przyjechać na warszawskim studiować
>w ramach wymiany MOST. Chętnych to zależy od rocznika -
>różnie bywa ale żeby podejść do rekrutacji trzeba mieć
>rozszerzony rosyjski i polski- co później ma
>odzwierciedlenie w studiach bo dużo tego jest :) pozdrawiam
..rozumiem,dzieki za rade :> a co to jest ta wymiana MOST? i jaki przedmiot trzeba zdawac np na Jagiellonke;p gdzie ros. jest od podstaw?