- 1
- 2
-
Anonim
Czy znacie jakieś firmy, które organizują obozy językowe ?! Najlepiej jakieś sprawdzone i niedrogie. -
pearla
ja byłam na miesięcznym obozie w Moskwie w Instytucie Puszkina. Organizowane to było przez Rosyjski Ośrodek Nauki i Kultury w Warszawie. Ale z SGH też tam ten obóz organizują. -
pearla
-
Anonim
Najlepsze "obozy" jezykowe sa z SGH-u i sa w sumie najtansze... Miesiąc w Instytucie Puszkina kosztuje ok 1000 PLN (teraz chyba 250/300 USD) w cenie kures i akademik, oprocz tego za 50 USD mozna zdawac certyfikaty. Do tego trzeba doliczyc ok 550 PLN za pociag i cos jesc przez miesiac...
Wyjazd jest po prostu BOMBA!!! polecam jak najbardziej... sam bylem 2 razy
Info w katedrze bussiness communication na sgh-i p. 234 :) -
-
kaś
a na sghu to organizują te oboziki na każdym poziomie ?:> a i czy jest jakaś granica wiekowa ?:> -
Anonim
ten sgh się po prostu podczepia pod Instytut Puszkina w Moskwie...
ja powyższy (nie sgh-owski) bardzo polecam!!może języka to się tam za bardzo na zajęciach nie nauczysz, ale przeżyjesz tzw. wielką przygodę a język złapiesz na ulicy, w kontaktach w sklepie, barze, kolejce do Lenina itp...
a poza tym nieustająca impreza...
tylko termin zgłoszeń na Puszkina w RONiKu jest do 30.04!!
jak macie jakieś pytania - chętnie odpowiem!; -) -
-
-
Anonim
drugi raz to już chyba za bardzo hardcore...; -p
nie, na serio to wybywam w sierpniu już do Wilna (na kurs językowy) a potem już zostanę na Erasmusie...więc raczej nie...
ale od nas (z ISMu) parę osób się wybiera... -
pearla
no tak, gdyby nie ten Erasmus, to warto by było przeżyć taka przygodę jeszcze raz!;)
sgh'a podłącza sie pod Puszkina, tyle że słyszałam, że mają chyba ciut taniej niż ronik.
na miejscu zdaje się egzamin pisemny i wtedy przydzielają do grupy. poziomy są przeróżne, od początkującego do zaawansowanego biznesowego.
jedynym minusem jest fakt, że na cały akademik jest ponad połowa Polaków! jednak, jak się chce można utrzymywać kontakty z cudzoziemcami bez problemu. ech.. aż mi się na wspominki zebrało, więc czekam na jakiekolwiek pytania;)
aaa.. i w lipcu jest podobno ciekawiej, niż w sierpniu! -
pearla
a apropos granicy wiekowej, to trzeba mieć niby skończone 18 lat. Koleżance jednak udało się tam być w wieku lat 17stu. -
-
>>>Marcin: Mówisz?? A kto z ISM jedzie na obóz do Matuszki-Rossii i się nie pochwalił? :) -
Anonim
SGH owszem podlacza sie do Instytutu Puszkina, ale faktycznie jest najtaniej... mamy bardzo betonowa pania (specjalnie mala litera:) w katedrze, ktora twardo negocjuje ceny....
Mimo wszystko nie wiem, czym sie roznia wyjazdy sghowy od tego drugiego, skoro i tak wszyscy laduja w instytucie Puszkina, jesli dobrze pamietam... bo z doswiadczenia wiem, ze kto by z czego nie jechal, wszyscy sie tam spotykaja....
Co do granic wiekowych, to chyba nie ma jakichs specjalnych wymagan, byle byc okolo wieku studenckiego... :) zawsze jhest na koniec niedobor chetnych i biorą z innych uczelni -
Anonim
GOśka - gdzie wybywasz na Erasmusa??
tak, sporo Polaków się szwęda po Puszkinie...a jak nie Polacy to Chińczycy lub Koreańczycy...chociaż w mojej grupie była też Portugalka, Czesi, Finki itp...
a teraz historia z testami wstępnymi...teoretycznie były jak tylko dojechaliśmy. następnego dnia mieliśmy być porozdzielani do grup pod względem zaawansowania...szukamy tych list, szukamy...i nic!po interwencji byliśmy rozdzielani na chybił trafił...a ja trafiłem do grupy bardzo początkującej i babka mnie przeniosła do innej...tam też poziom był niezbyt wysoki...
więc przez cały czas kursu na zajęciach byłem może ze 2 razy (+test)...więc nie ma sensu zbytnio przykładać wagi do nauki tam, bo i tak się wiele nie nauczy...
Michajlo - ano parę osób się wybiera!powiem ci osobiście...bo tak ogólnie to niezbyt... -
pearla
oj, no nie zgadzam się! jak ktoś chce się nauczyć, to się nauczy. burdel z przydzielaniem do grup mają - to fakt. ja chciałam do biznesowej, a też przydzielili mnie do jakiejś zwyczajnej. ale problemu z przeniesieniem nie było.
na Erasmusa wybywam do Francji, Lazurowe Wybrzeże - CERAM :) -
Anonim
no nie wiem, nie wiem...wszystkie babki, w których grupach byłem (a były chyba ze 3 jak nie więcej), mówiły że mój poziom jest za wysoki jak na ich grupę...więc zrezygnowałem...ale nie narzekam, bo na ulicy i w kontaktach z ludźmi nauczyłem się bardzo dużo...; -)
ulala, Lazurowe Wybrzeże...; -) a ja wybywam do Wilna i się bardzo cieszę, bo 20% mieszkańców to Rosjanie, więc będę miał też okazję podszkolić język...
pozdr -
pearla
no mi na rosyjskim aż tak już nie zależy, gdyż w Moskwie mieszkałam kiedyś 4 lata, poza tym wybieram się tam w przyszłości na praktyki:) -
-
-
Aggie
A do kiedy mozna sie zapisywac na te wyjazdy jezykowe organizowane przez SGH? -
Buszta Rhymes
-
Luk
Dowiedziałem się o tym wszystkim dwa tygodnie temu, zacząłem się szykować i niestety przeoczyłem, że mam paszport ważny jeszcze przez głupie 15, a nie wymagane 18 miechów. Przerąbane, bo się czeka cały miesiąc na nowy paszport. Moskwa poszła w las.
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Podróże i Turystyka
- Przeglądaj grona w okolicy Rosja
- Załóż własne grono tematyczne