-
wieśniak
Pamietam dosyc fajne przedstawienie tej spolecznosci w "Przekrecie". Fabula i komizm filmu zreszta opieral sie na barwnym przedstawianiu roznych narodow.
Byl tez taki francuski film "Beljo Dugme" albo mi sie zdaje ze taki tytul, nie jestem go do konca pewien o pewnym Francuzie, ktory zamieszkal w cyganskiej spolecznosci w Rumunii.
No i oczywiscie "Crna Macka, Bely Macor", ale Kusturica juz zjada wlasny ogon moim zdaniem.
Probuje skonczyc "Jadac do Babadag" Stasiuka i tam jest barwny opis cyganskiego "ksiestwa" na polnocnych obrzezach Moldawii... Nie ukrywam, ze kiedys sie tam wybiore.
No jest pewnie cala masa rzeczy, ktorych nie wymienilem, jezeli znacie jakies to napiszcie. -
أنيا
...a czytałeś "Sto lat samotności"??....
...tak nawiasem to rzeczywiście jesteś takim zagorzałym fanem cygańskich klimatów?? -
wieśniak
czytalem. Tam tez byli, jakies cuda robili, nie do konca pamietam.
A co do bycia fanem- nie mysle o tym 24 godziny na dobe, nie slucham tego ciagle, bo ostatnio zreszta spodobal mi sie Daler Mehndi i inne gwiazdki muzyki Pendzabu i Pakistanu (nb. pewnie tych "gwiazdek" slucha 10 krotnie wiecej ludzi niz tych naszych rodzimych), ale skoro juz jestem "tata" tego forum to postanowilem od czasu do czasu jakis temacik rzucic...
A slucham sobie od czasu do czasu. -
Anonim
bvo nie wiem czy wiesz ale kolezanka dzwoneczek to sama anka cyganka:-) -
-
wieśniak
-
أنيا
-
Anonim
-
wieśniak
to jak mi Ciebie tak reklamuja to moze spotkanko? Lubie kobiety o poludniowej urodzie. -
Anonim
ale ona nie jest poludniowej urody( ona nawet kolo cygana nie lezala :-)) -
أنيا
...czemu Toćka front zmienia???
...zieleń mych oczu...
..uroda ..świadczy,że prędzej obok cygana leżałam niż Ty paskudo moja :P:P
..buzia dla mojej ulubionej krowy...
..a Cyganka znika... by dzwięk purpurowych skrzypiec mógł nakarmić jej zmysły.. -
Anonim
ktos musi kochaniutka sprowadzic cie na ziemie!!!! co tam slychac? niech swiat zobaczy cygana na rowerze!! he? -
Anonim
ktos musi kochaniutka sprowadzic cie na ziemie!!!! co tam slychac? niech swiat zobaczy cygana na rowerze!! he? -
أنيا
..no i dzis swiat mógl podziwiac Cyganke na rowerze...
....jakze pieknie wygladala....
..ten wiatr we wlosach...........
..obok krowa na swoim bike'u.....
..nic dodac nic ujac...
....tak, tak w czwartek idziemy na karaoke... o 20 pod rotunda.. sie widzim -
Anonim
ujac to mozna tej opisanej urodzie ktora rzekomo posiadasz, RWIJ CYGANIE
o karaoke nie zapomnij moze nasz nowy kolega wybierze sie z nami
ZAPEWNIAMY DYSKRECJE I NIEZLA ZABAWE -
أنيا
...ile to juz cyganow naliczylam co w mej urodziwej poludniowej buzce sie zakochalo... ho ho...
....moze jakies cyganskie przeboje bede na czwartkowych wieczorze.........
...moze jakis cyganow se wyrwiemy.............. -
Anonim
-
أنيا
..halo halo
a gdzie jest założyciel i tym samym nasz przyjaciel z grona...
...przepadł jak kamień...
................ -
wieśniak
jestem jestem, tylko na rowerze bylem a potem, na male spotkanko, ale juz jestem oraz dzis pierwszy raz w zyciu ponad setke kaemow w jeden dzien zrobilem no i opalony strasznie- na Cygana :) A spotkanie? No coz... tylko nie wiem o Was za wiele.. Agdzie to karaoke? To po robocie, moze, Elvisa umiem dobrze. Nawet przez jakis czas to byl element mojego scenicznego image... okulary mam z Memphis tylko sie jedne polamaly... -
أنيا
....fiu fiu na Cygana opalony....
...no widzisz... a Krowa z Cyganka tez byly na rowerkach....
...moze sie gdzie tam minelismy :D -
Anonim
elvisa powiadasz? jakto nie wiele o nas wiesz? cyganka i krowa!!!! nie wystarczy