-
alicja.
-
Kristin.
-
>Kristin. napisała:
>>alicja. wrote:
>>Kałczukowe ^^
>
>no raczej nie plastikowe;]
kauczuk z pewnoscia tez nie. -
kuba gubak
a ja mam pytanie.Jezeli chce jezdzic agresywnie jaka twardosc kolek najlepiej uzywac? -
-
Buła:D
na wstępie uprzedzam że dobre kolka do aggressivów nie są tanie żeby dobrać dobre kółka które potrzymają Ci sporo( ok jednego sezonu, jesli trafisz na dobry model) musisz wydać przynajmniej 100. Twardość kółek dobierasz tak jak Ci lepiej, wiadomo na twardszych kolkach bedziesz sie bardziej ślizgał na wilgotnych nawierzchniach a na miękkich mniej, twardsze kółka zdzierają się wolniej no ale wybór należy do Ciebie wg wielu najbardziej uniwersalne są 89/90a ale pamiętaj wybór należy do Ciebie i od tego jak masz zamiar eksploatować swoje kółeczka. -
kuba gubak
O kase to ja sie nie martwie mam duzo XD
Ale ja jestem poczatkujacy i chce jezdzic agresywnie i wlasnie nie jestem obeznany jakie kolka wybrac itd.
A moze masz jakas stronke z rolkami ?
i o co chodzi na mokrych nawierzniach ?to znaczy nasmarowanych ?
I wlasnie tez jakie najlepiej lozyska uzyc ? bo czytalem to ludzie pisza ze ABEC 7 szybko sie rozwalaja ja tak mysle ze 5 najlepsze -
Buła:D
nie no mokre no to ze np po deszczu :)
ja ostatnio kupilem sobie ta kolka: http://www.hedonskate.com/kolka-gri...
a co do łozysk to abec 7 szybko sie kreca ale malo trzymają abec 5 to takie srednie do wszystkiego abec 3 wytrzymale ale wolniejsze no itd, ja mam abec 3 i nie narzekam a i tak po paru miesiacach ci sie rozwalą i beda krecic szybciej niz abec 7 :D -
Gosia Ttt
mam pytanie? Bo chciałam kupić rolki u sobie upatrzyłam już są to kółka PUC (kauczukowe) - 72x24 mm 82A. I kółka zdają się być przeźroczyste . Chodzi mi o to czy to są właśnie takie co leciutko się na nich jeżdzi i odpycha. Bo za bardzo nie znam się. Chodzi o jazdę rekreacyjną. Z góry dzięki za normalne odpowiedzi; ] -
tequilla
-
Gosia Ttt
-
*; Czarnulaaa...; *
-
Tomek Kwiecień
hehe :) kałczukowe ...
kółka robione są z poliuretanu, a rdzeń kółka jest przeważnie plastikowy, czasem aluminiowy
dobre kółka do aggressive robią Undercover i Eulogy, a do jazdy fitness i freestyle są Powerslide, Hyper, Kryptonics, Gyro jak nie wiecie gdzie szukać to macie hedonskate.com i bladeville.pl