Rolki [4220]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Nelson.

kiedys mialam kolka plastikowei umialam chamowac a na tych nie probowalam roznych sposobow i nie moge wychamowac tylko zwalniam prosze o rade starsze kolezanki i kolegow
  • Kubis

• Karolina

jak masz z tyłu hamulec to w czasie jazdy spróbuj go użyć jesli masz u dwóch rolek to sprawdź w czasie wolnej jazdy hamować i lewą i prawą rolką. :* pozdro :*
  • SoRcH

na drewnianych dobrze idzie hamowanie....
  • sofik

na kauczukowych nie da sie hamowac :/
    zdecydowanie lepsze sa drewniane.
  • R.I.P...

już długo śmigam ale jeszcze kauczukowych rolek nie widziałem
    może ktoś mi powie gdzie takie kupić ??

pzdr.
  • Anonim

W kauczukolandzie xD

Czy takie dzieci Neo są wszędzie czy tylko na tym gronie xP
  • tylko w kaczorlandzie :)
  • Jarek

Ajj... Panowie chyba z maratonu uśmiechu.
  • xblackbeard johnx

śmieszki...
  • Lidia.

Najlatwiej sie ponabijac z innych, hm? Ale gorzej jak juz ktos sie odwdzieczy :]
    Sorchu- zgnebie Cie xD
  • SoRcH

Lidia odchodzisz od tematu dyskusji ^^
  • allexz.

hamuj o coś ogolnie ja mam kauczukowe kulka i jak jade to wkoncu sie same zatrzymuja lub krece piruet i juz hamuje :P bo te hamulce od rolek moich to sa slabe tylko zwalniaja
  • EDYTA

Najlepszy sposób na hamowanie, to się przewracanie i już. Zartuję oczywiści ( nie róbcie tego w domu). Ja hamuję rolkami, poprostu ustawiam rolke w poprzek za sobą i już. Wydaje mi się że jest to najskuteczniejszy sposób, i w nagłych sytuacjach najszybciej tak można zahamować.
  • Anonim

Jak bez hamulca no to wg mnie najlepsze jest hamowanie z uzyciem kombosa; )

Jak smigasz szybko (np 40-60km/h) to przyhamuj przez zwykly T-Stop do tego rozstawiajac rece. Po chwili jak juz uzyskasz mniejsza predkosc to odrazu walisz PowerSlide* i zatrzymujesz sie odrazu. Dla bardziej wymagajacych zamiast powerslide oczywiscie parallel slide ktory w sumie jest jeszcze skuteczniejszy do szybkiego zatrzymania.

To jest dla mnie mistrz:
    http://pl.youtube.com/watch?v=YbFoj...

:D:D:D
  • EDYTA

Czekaj, czekaj nie nadążam. Co znaczą te skomplikowane określenia?Niestety nie znam się tyle na jeździe na rolkach, samoukiem jestem. Może dowiem się w końcu czegoś więcej.
    Zazwyczaj śmigam szybko, a w takim wypadku hamowanie jest bardzo ważne, a informacje z pewnością się przydadzą.
  • SoRcH

Ślepy np hamuje łokciami...; ]
  • Ja tak, ale może inni chcą inaczej, to w YT wpisałem i takie sposoby znalazłem. Jeszcze na tyłku umiem.
    Po prostu staram się new trick robić hehe :)))
  • Anonim

Heh... Musisz którąś z rolek przesunąć do tyłu i wziąść porstopadle do durgiej i przycisnąć do ziemi przednie kółko. Najpierw musisz to wyćwiczyć w wolnym tępie (równowagę), a potem to już będzie łatwo.

Jednak niestety po jakimś czasie kółko Ci się zedrze i będziesz musiała wymienić ^^
| |

Wszystko o rolkach agresywnych, reakreacyjnych, szybkich, do freeride'u i freestyle'u. Stare tema...

Fotki

Miejsca grona (0)