Rolki [4220]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Zdarzyło się Wam jechać na rolkach podczas ulewy? Były upadki? Były jakieś przygody? :)
  • Anonim

ja czesto trafiam z przyjaciółka na deszcz jezdzimy sobie i myslimy ze zaraz przejdzie a tu ulewa z piorunami.......zanim do domu nie dojedziemy to ciagle sie slizgamy ale jak dotad sie nie wywaliłysmy raz miałyśmy odpał i podczas burzy (i deszczu) na parkingu przed biedronka jezdziłsmy i fajo było xD hehe
  • Anonim

ale słyszałam ze sa podobno jakies specjalne kółka własnie na deszcz....wiecie cos o tym?
  • Anonim

K2 ma całą serię rolke tzw Nordic, mają tam jakieś uszczelnione łożyska ILQ-7, nie wiem jak to się przedstawia w praktyce i jakie to są dokładnie łożyska, na googlu znajdowałem tylko zykłe ILQ.
  • miguel

Specjalne na deszcz sa kola firmy MPC http://www.nettracing.com/wheels.ht...
    ale maja tez swoja cene
  • Slawek

Ewentualnie K2 Continental Wet Contact - jezdzilem na takich na otwarciu zeszlorocznego wyscigu Tour de Pologne.... Lalo momentami porzadnie, ale kolka dawaly rade..... :)

Te MPC Storm Surge bym chetnie przetestowal tylko szkoda ze nie maja 80mm..... Nie mam szyny na 84mm.... No i ten wieeeeelki hub - jak sie pojedzie po suchym to na dlugo nie wystarcza.... Niemniej ciekaw jestem jakie sa wrazenia z jazdy i czy rzeczywiscie sa takie rewelacyjne......
  • miguel

z tego co pisal Witek Mazur na forum to sa rewelacyjne a patrzac na jego wyniki wie co mowi
  • Anonim

ja nie znam Witka a kto to ?ja jakas chyba nieogarnieta jestem?hehhe xD
  • miguel

no coż to najabardziej utytułowany polski rolkarz.
    Teraz troche podgonila mlodzież ale to nie zmiena faktu ze z Polakow wygral najwieksza ilosc maratonow:)
    Zawodnik Ambry Cekol Warszawa i trener Dusznikow Zdroj
  • Anonim

to jest jakis specjalny klub rolkarski WOW ile ja rzeczy się na tym gronie dowiaduje xD
  • miguel

i to nie jeden aczkolwiek kluby w Polsce mozna policzyc na palcach obu rąk:)
    wejdz na strone PZSW to sie dowiesz wiecej:D
  • Anonim

Na sp(skate parku) nie da się jeździć w czasie i po ulewie rampy są wtedy śliskie i jak chcemy podjechac na rampe rozjezdzamy sie i nie da sie podjechac.Nie radze.

ps. chyba że są rampy antypoślizgowe
  • Kubis

ps. chyba że są rampy antypoślizgowe

Jak do tej pory jedyny dobry sposób na jazdę w deszcz to kryty skate park. Nie spotkałem się jeszcze nigdy z przeszkodami antypoślizgowymi...
  • Anonim

gdyby tylko był w moim mieście jakiś kryty...tutaj to nic nie ma szczególnego gdzie można by pojeździć,
  • DJ Mario Chuan Sanchez [LOPEZ]

Lipa po deszczu jezdzenie... Lozyska sie psuja... ODRADZAM WSZYSTKIM... PO PIASKU TAK SAMO...
  • Anonim

są parki antypoślizgowe , tylko że jeżdzą tam małntajn bajki
  • Anonim

A ja się deszczu nie boje xD wystarczą uszczelnione łożyska i miękkie kółka i można jechać
  • Anonim

nom;)
  • Ja

Ja na przykład poprostu UWIELBIAM jeździć w deszczu i całą "młodość" tak jeździłam. W deszczu i w nocy- raz, ze pusto, dwa szybko, ślisko i z dodatkowym "deszczykiem emocji"; P. Źle wspominam tylko gołoledzie.
    Z tymi łożyskami tez nie jest tak aż tragicznie jak to wszyscy narzekaja. 15 lat jeżdzenia dość często choć nie codziennie po czym popadnie i zużyłam tylko dwie pary rolek wcale nie jakichś super hiper. Wiadomo, ze wtedy jazda nie jest jak "prostu z salonu", ale sprzęt po to jest by z niego korzytać :)

• DJ Mario Chuan Sanchez [LOPEZ]

TAK MOŻE SPRZĘT JEST PO TO ŻEBY Z NIEGO KORZYSTAĆ... ALE MOŻE DLA TYCH CO MAJĄ NA TO PIENIĄŻKI... AGRESYWNIE TO RACZEJ JUŻ SIĘ NIE DA JEŻDZIĆ W DESZCZ...:) PAMIĘTAJMY O ŁOŻYSKACH... ROLKI MAJĄ CHODZIĆ CICHUTKO... A NIE STRASZYĆ LUDZI NA ULICY...:) POZDROWIENIA...:)
| |

Wszystko o rolkach agresywnych, reakreacyjnych, szybkich, do freeride'u i freestyle'u. Stare tema...

Fotki

Miejsca grona (0)