-
Sobczy
Mam pytanie do tych ktorzy aktualnie sa lub do tych co byli na wymianie. Co planujecie zrobic na koniec roku? Czy podchodzicie do testu ACT, GED lub innego z nich? Bo ja nie mam zamiaru wracac do liceum i powtarzac roku! Ale nie jestem dokonca pewien czy mi sie to uda! -
Anonim
-
Anonim
ACT and SAT to sa egzaminy do amerykanskiego collegu...jesli chcecie wrocic z tym do polski to zamiast matury lepiej byloby zrobic GED. ale nie jestem pewna czy to jest mozliwe w naszym programie. bo z tego co czytalam regulamin to jednym z warunkow jest nie nalezenie do zadnego HS in US... ale bede probowac :D
Powodzenia :) -
-
Sobczy
ja mam dokladnie takie same info:) slyszalem ze da sie to zrobic:) trzeba sie tylko postarac! -
mozna ten egz zdac po zakonczeniu roku. tak jak ja np mam graduation 17 maja to GED pisze 6 czerwca
-
Anonim
i co jak zdasz to to masz wjazd na studia i nie musisz matury polskiej pisac bo juz nie lapie wszystkiego? -
no generlanie tak muszisz zalatwic duzo papierkowej roboty typu tłumaczenie itd jakis odpis z miniterstwa oswiaty ale wszystko jest do zalatwienie. Jets tez podobno taka mozliwosc zeby pojsc do ambasady i oni Ci w ambasadzie przelicza pkt z GED na pkt matury polskiej. Problem jets tylko taki ze wyniki z GED napisenego w czerwcu przychodza dopeiro w sierpniu podobno :/
-
^Dorota^
A ja nie moge tu niczego pisac; /
Dowiadywalam sie i mi jako juniorowi nie daja szansy na napisanie czegokolwiek; / -
ja bym sie nie poddawala... GED po pierwsze nie zlezy od szkoly a po drugie nie zalezy od klasy tylko od tego czy amsz ukonczone 16 lat czy nie
-
Anonim
ja bede pisac SAT albo ACT ale raczej SAT, kredyty mi przetlumaczyl councelor w szkole i w ogole powiedzial ze nie bede miala zadnych problemow dostac sie do collegu w USA, jestem ciekawa.. - chce najpierw pojsc do mniejszego collegu a potem sie chce przeniesc do wiekszego :) planuje zaczac rok w styczniu zeby troche w polsce posiedziec :D ogolnie to zalezy od szkoly - u mnie wszyscy mi mega pomagaja (councelors) wiec nie mam zadnych problemow.. :) a SAT bede pisac tez po zakonczeniu roku czyli jakos w czerwcu -
-
Anonim
a gdzie to jest napisane o jakich studiach piszemy? jest napisane ze piszemy o GRADUATION TESTS.. no ale co do pojscia na polskie studia to na pewno sie da(ciezko mi powiedziec jak bo sie tym nie interesuje) bo kolega mojego kolegi byl na wymianie tak jak my i teraz studiuje w polsce bez powtarzania roku w LO; ] -
Anonim
a mowiac juz o testach mam pytanie co do prawa jazdy? da rade zrobic w stanach a potem je wymienic na polskie po powrocie? robi ktos? -
-
RogaLL™
-
niekoniecznie mozna sobie wyrobic zwykle amerykanskie a po powrocie poorstu napisac test teoretyczny i tyle
-
^Dorota^
Wiecie co zglosilam sie do napisania ACT ( test zeby pojsc do collegu) i odmowila mi szkola; /
No to juz przechodzi wszystko , innemu chlopakowi z Koreii pozwolili , ja sie pytam dlaczego mi nie , dyrekor mi powiedzial ze jestem za mloda .
Myslalam ze o oceny chodzi ale mam same B i A; / -
-
^Dorota^
-
Sobczy
DO ACT nie ma znaczenia twoj wiek.. poprostu niektore szkoly maja dziwne glupie zasady.. ja pisze GED bo jak sie zapytalem w polskim kuratorium powiedzieli ze ACT i SAT to tylko w ameryce moge uzyc a nie w Polsce a GED za to moge uzyc zeby dostac sie na polskie studia wiec wogole sie nie pakuje w ACT. Mam nadzieje ze te GED wystarczy mi na SGH albo UW :D bo do LO napewno nie wracam!!!! A co do prawka jesli je tu zrobisz musisz w polsce zdac tylko egzamin pisemny i jazde masz zaliczona. ale mozesz miec problem wogole z podejsciem do prawka bo podobno to jest wbrew zasadom organizacji ale WHO CARES :D -
Anonim
aaa no dzieki dzieki :] trzeba bedzie tam zrobic jak sie juz pojedzie. ten GED to dobra sprawa,tracic rok w LO to przejebana sprawa no ale jak juz bedzie trzeba mozna sie poswiecic. bylem dzisiaj w biurze Guliwer i wszystko ok,tylko moze mi przeszkodzic moja 2 z matmy wiec bede musial cos zakombinowac; ) pzdr i 3majcie kciuki :P