Rok w USA [539]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • supersonic. magnifique.

otóż główne obiecje mojej mamy dotyczą tego, że trafie na "buraka z małego miasteczka, który mówi gorzej ode mnie i wpieprza tylko hamburgery"

czy jest na to realna szansa?:) ktoś miał takie doświadczenia?
  • Anonim

hamburgery sa dobre.
    99%ludzi ktorzy biora udzial w hosting exchange sa z malych miejscowosci.
  • ♥ Kasia

Co do małych miasteczek to sie absolutnie zgadzam ale co z tego?? Nie chce zeby to zle zabrzmialo ale badzmy obiektywni USA to nie Polska. Tutaj wieś nie oznacza tego samego co w Polsce. A małe miasteczka moim zdaniem sa jak najbardziej w porzadku.

Rodziny sa sprawdzane przed przyjeciem exchange studentow wrecz bardzo czesto wybierane przez koordynatorow wsrod wlasnych znajomych.

Ale przede wszystkim jak z host rodzina sie cos nieuklada zawsze mozna ja zmienic... Tak jak ja :P
  • supersonic. magnifique.

to, ze małe miasteczka to wiem, tyle że mówimy o burakach z małych miasteczek:)
  • Ewa

Buraki z małych miasteczek rzadko biorą exchange students. A jak już się trafi, to można zmienić; )
  • Sobczy

Dobra po pierwsze to nie nazywaj tak ludzi ktorzy chca Cie wziasc do siebie pod opieke! A po drugie nie masz szans zeby trafic do duzego miasta bo to przeciwko rules! Znam tu okolo 50 exchange stuentow z mojego stanu bo mamy spotkania i zaden nie mieszka w miescie! Bo to nie mozliwe;]
  • Sobczy

Ale jeszcze dodam ze jak pojedziesz z nieodpowiedniej organizacji mozesz trafic na niesprawdzona rodzine ktora napewno ci nie bedzie odpowiadac! Takze warto doplacic i pojechac z dobrej organizacji
  • Anonim

hee a co to znaczy 'nieodpowiednia' ? :P
  • Marta

taka która nie zapewni Ci odpowiednich warunków.
    czyli własnie nie sprawdzi dobrze rodziny, szkoły itp.
    warto jeździć z organizacji które juz długo działają.

• Anonim

wiem jaka to jest nieodpowiednia, chodzilo mi raczej o konkretne niedobre organizacje.; ]

hym, STS dziala dlugo a ponoć jest beznadziejny.
  • Anonim

Ja chce jechać na przyszły rok.

Mam rozterkę jeżeli chodzi o pośrednika. Almatur czy Furnel? Albo jeszcze cos innego.

Z Almaturu jest Council Exchanges i Cultural Homestay International, a z Furnela Center of Cultural Interchange. (tylko na te fundacje sie łapie wiekowo)

Bardzo zależałoby mi na tym, żeby trafić do któregoś z południowo-wschodnich stanów.
  • Anonim

*pólnocno-wschodnich oczywiście :P
  • Marta

ktos może z fundacji Cetusa?
  • RogaLL™

ja byłem w wakacje na miesiąc w usa na wymianie z fundacji 4-H ( do której nie należe;) hehe....oni dopasowali rodzine pod moje zainteresowania i wszystko było tak zajebiście że po 2-óch tygodniach zaproponowali mi nauke przez rok w tutejszym high school;] i tak oto tutaj sobie siedze;)

mieszkam w małej miejscowości Cedar( Leelenau County) w Michigan

zawdzięczam im bardzo dużo. I denerwuje mnie to jak ma ktoś wiedze o amerykanach na poziomie : grubasy,mcdonald, idioci.....zapraszam najpierw na taką wymiane a potem można oceniać;]

więc jak wyjeżdzasz to pogadaj z biurem o dopasowaniu rodzinki, poszperaj na jakiś forach opinii na temat organizatora itd.

bądź dobrej mysli

peace;]
  • Marta

>RogaLL™ napisał
    . I denerwuje mnie to jak ma
    >ktoś wiedze o amerykanach na poziomie : grubasy,mcdonald,
    >idioci.....zapraszam najpierw na taką wymiane a potem
    >można oceniać;]
    >

a zgadzam się.

no cóż rodzina to bedzie wielka niewiadoma...
    ale naszczęście biuro wszytko sprawdza.
  • Sebastian

mam pytanie dla tych :D Ile czekaliscie na rodzine po wyslaniu aplikacji? :P
  • Marta

ooo właśnie.

podobno minimum 3 miesiące; /
  • Sebastian

to samo uslyszalem :) potwornie dlugo :P i jeszcze dziewczynom jest latwiej :P
  • Space cowboy

Ja także się wybieram z AYA z Furnel. Czy to jest dobra organizacja??
    I jeszcze jedno. Jak jest z imprezami?? Kumpel mówił że to był dla niego ,,rok trzeźwości''
  • Marta

>Staaaanley napisał
    i jeszcze
    >dziewczynom jest latwiej :P

haha tak, też to słyszałam
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)