Rok w USA [524]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witajcie.
    Jest 18 sierpnia. Wstępnie miałam jechać 20tego !! I co? Wciąż nie otrzymałam placementu. Z dnia na dzień coraz bardziej nerwowo sprawdzam poczte. Ktoś mi mówił że otrzymał placement dopiero jakoś tydzien po rozpoczeciu roku w amerykanskiej szkole. Chyba bez przesady co? Powinnam tam byc tydzien PRZED rozpoczeciem szkoły.
    Ktoś też miał spóźniony placement? Jak kontaktowaliscie sie z host family?Dzwoniliscie czy maile? Kto Was odbieral z lotniska? Mam jeszcze kilka pytan tak na gorąco, bo na dniach sie wszystko rozstrzyga, wiec najpierw prosze o jakąkolwiek odpowiedz :)
  • kasia

Ja takze do ostatniej chwili nie wiedzialam nawet do jakiego stanu jade! Dowiedzialam sie dopiero jak dostarlam do USA, a szkole zaczelam tydzien po rozpoczeciu roku.
  • Anonim

Chwila... jak to dopiero jak dotarłaś???

Przeciez musialas miec info o rodzinie, o szkole itd. kontakt do rodziny...
  • Anonim

To faktycznie nie za ciekawie... Ja dostałam informacje o rodzinie w czerwcu a wylatuję 20-go rano - do Montany.
    Życzę powodzenia!
  • kasia

co prawda ja jechalam 5 lat temu na ten program... i z tego co pamietam dopiero jak wyladowalam w NYC dowiedzialam sie do jakiego stanu jade i info o mojej rodzinie.. Wiekszosc studentow z mojej organizacji korespondowalo z rodzinami kilka miesiecy wstecz, ale nie ma co sie martwic, bo na pewno cos ci znajda:)
  • Anonim

dostalam info z fundacji ze stanow ze nie maja rodziny dla mnie i dla paru osob jeszcze i do piatku jak nie znajda to poprosza o wycofanie sie -.- ... zatkało mnie troche.

nie dopuszcze do tego zeby zostac w PL ! Pewnie skonczy sie na tym ze wyjade z ojcem do Anglii..; /

rzeczywiscie Nacel Open Door jest kiepska. czekam do piatku....
  • Ewa

Jeśli jedziesz z NOD, to masz jeszcze jakąś szansę - rok temu kilka osób przyjechało dosłownie w ostatniej chwili.
  • Anonim

jakas dziwna sobie fundacje wybralas..... tyle ci powiem,trzeba bylo z czegos pewniejszego jechac...
  • Anonim

miałam jechac z AYA ale powiedzieli ze za pozno zgloszenie; /

Dzieki za podtrzymanie na duchu :D W kazdym razie nadzieje mam jeszcze do piatku :) wiec czekam. ale juz na wszelki wypadek rozwazam inne mozliwosci, jesli mi odmowia
  • Anonim

eh, serio, troche to dziwne... a oddadza ci kase? ja tam bym sie na nic nie zgadzala i chciala odszkodowanie.. przynajmniej tylemoga zrobic
  • Anonim

wiesz co? mało tegol. oni chca za doplata 3 tys $ znalezc rodzine od reki -.- to jest juz przesada. czekam do poniedzialku. jak nie znajda to chce moja kase i odszkodowanie. podobno jeszcze sie nie zdarzylo ze nie znalezli...
  • Ewa

No nie, to jest jawne przegięcie :/
  • Anonim

NO raczej; /
    No nic. Czekam do poniedziałku. Wize mam, więc zawsze mogę do kogoś tam polecieć i dalej kombinować. Ale Nacel Open Door to rzeczywiscie dno.
  • Ewa

To nawet mnie takich numerów nie odstawiali; /
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)