-
Sebastian
-
Space cowboy
-
Anonim
Jakby co to nie w każdej firmie trzeba miec srednia powyzej czegos czy tam ponizej np. z Almaturem(bardzo dobrą firmą) trzeba spelniac takie wymagania:
Jeśli spełniasz poniższe warunki:
masz pomiędzy 15 a 18 lat
uczysz się angielskiego przynajmniej 3 lata
zdałeś/aś pozytywnie test z języka angielskiego w Almaturze (test jest na poziomie nieco niższym niż FC)
dostarczysz świadectwa z ostatnich 3 lat (w programie nie mogą uczestniczyć "drugoroczni")
jesteś samodzielny/a, dojrzały/a, łatwo się przystosowujesz do nowych warunków, odpowiedzialny/a, tolerancyjny/a (Twoja osoba zostanie oceniona w trakcie wywiadu przeprowadzonego przez pracownika biura)
a przede wszystkim jesteś zdecydowany/a i chętny/a wyjechać na semestr lub rok
Możesz przez rok być uczniem amerykańskiej szkoły średniej i członkiem amerykańskiej rodziny.
-
M ...
Hej kochani:)
Planuje wyjazd na przyszly rok do Stanow ale mam kilka malych problemow. po pierwsze w 3 kl gim mialam srednia rowno 3.5 i w dodatku dwie oceny dop. teraz jestem w lo i jest troche lepiej mysle ze wyciage sie na ok 4 na pierwszy semestr,ale przsladuje mnie mysl ze przez ta 3 klase nie pozwola mi jechac. Chcialam sie jeszcze spytac tych osob ktore juz wyjechaly w jakim stopniu znalise jezyk,ja mam teraz apper intermidietei nie wiem czy to wystarczy:( z gory dzieki za odp (sorry za bledy ale mam popsuta klawiature) -
-
Justyś
po pierwsze to masz upper int. a nie umiesz tego nawet napisac...wiec ja bym sie zastanowila czy to na pewno jest ten poziom i czy go zakonczylas, to juz jest 1 problem... po drugie srednia z gimnazjum jest dosyc waza i licza srednia z 1,2,3 gim i 1 lo (razem wyliczaja sr aryt.) ja myslalam ze moj poziom z ang jest bardzo wysoki ale jak tu sie jest to juz sie tak nie wydaje ... na poczatku bylo ciezko, ale teraz nie mam juz najmniejszego problemu ze zrozumieniem, czasem jak ktos mowi bardzo szybko + uzywa slangu to jest ciezko, ale daje sobie rade.... (a jestem 2 miesiace dopiero).... jednak mysle ze warto sprobowac....:) -
pauli
i tak w sumie piszesz piszesz test przed wyjazdem. ja napisalam na 85% i nie mialam zadnych problemow z komunikakcja, wiadomo uzywalam prostego jezyka i slow mi brakowalo czasem, ale zawsze umialm przekazac o co mi chodzilo. a teraz juz jest tylko lepiej i lepiej... -
Ryśmiś
>Justyś napisała:
>po pierwsze to masz upper int. a nie umiesz tego nawet
>napisac...
AHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAH AHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAH
umarlem :D -
Justyś
>Rysmis napisal:
AHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAH AHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAH umarlem :D
sorry no ale taka prawda :P az czasem zal cos czytac :P ale mozna sie pocieszyc : bedzie dobrze :) jedz to sie moze nauczysz czegos bo w tych szkolach to nic nie ucza ; ) -
Ryśmiś
Ej ja rozumiem ze ona wyskoczyla jak przyslowiowy filip z konopii z tym "apper intermidietei", ale badzmi mili dla siebie :P :)
buziaki dla was girls :* :* :* -
Anonim
>Kasia napisała:
(test jest na poziomie nieco niższym niż FC)
HAHAHA zebym to ja sie nie usmiala.
jesli to bylo FCE to ja jestem baletnica!
test jest na tak beznadziejnym poziomie, ze to az zal powiedziec.
75 z tasmy o obrazkach. podam przyklad pierwsszego (mojego ulubionego)
dziewczynka bawi sie pilka.
pyt. co robi dziewczynka?
lektor a) dziewczynka bawi sie pilka
lektor b) dziewczynka chowa sie za drzewem
lektor c) diewczynka placze
lektor d) dziewczynka siedzi
(jakos tak)
o boze to az FCE!!!
mniej wiecej tak wygladala reszta, moze nieco "trudniejsze" byly pytania od 60
ha ha ha. kazdy to zdaje:) -
pauli
-
Anonim
taki daja w almaturze, nie wiem jaki sa w innych biurach, w kazdym razie to potworny banal -
ann♥
-
dorota
a mam pytanie.
czy wszystkie fundacje mają coś takiego, że za dopłatą można wybrać region, do którego by się chciało lecieć?
bo wiem, że jest coś takiego tylko nie wiem w której fundacji... -
nowy etap:)
-
Mateusz Gugałka
>ann♥ napisała:
>Wie ktos moze co trzeba zrobic aby dostac wize studencka?
>
>
http://polish.poland.usembassy.gov/...
troche informacji jest tu :) -
Sebastian
>dorota napisała:
>a mam pytanie.
>
>czy wszystkie fundacje mają coś takiego, że za dopłatą
>można wybrać region, do którego by się chciało
>lecieć?
>
>bo wiem, że jest coś takiego tylko nie wiem w której
>fundacji...
W Furnel travel mozna. Do stycznia chyba nawet za darmo. -
Anonim
>Justyś napisała:
>licza srednia z
>1,2,3 gim i 1 lo (razem wyliczaja sr aryt.)
Myślałam, że na koniec każdej klasy trzeba mieć powyżej 3,5?
Na koniec 1LO miałam 2,9-3 i boje się ze mnie odrzucą, ale jeśli wyliczają średnia z ostatnich 3-4 lat to luz, mam powyżej 4,5 :D
-
ann♥
>Gugix napisał
>>ann♥ napisała:
>>Wie ktos moze co trzeba zrobic aby dostac wize studencka?
>>
>>
>
> http://polish.poland.usembassy.gov/...
>
>troche informacji jest tu :)
wiem juz czytalam [;
dzieki