-
myszqa 13
Hej!Nie wiem czy w dobrym miejscu to założyłam ale nawet jeśli to nie krzyczcie! :D
Mam pytanie: czy kitoś z was wyjechał jako au pair(opiekujn do dzieci) do USA?
bo tak się zastanawiałam i w sumie stwierdziłam,że nie warto wydawać teraz 30000PLN na wyjazd do liceum w USA ale lepiej jest wrócić z takimi pieniędzmi(lub nawet większymi...zależy jaki będzie kurs $ za te 3-4 lata).Jeśli ktoś był to niech opisze jak wygląda taka opieka nad tymi dziećmi,czy istnieje możliwość wyboru rodziny,stanu lub miasta??ile zarabialiście na miesiąc?
Będę wdzięczna za odpowiedzi! Nawet jeśli ktoś nie był to niech napisze swoje zdanie na temat au pair :) -
Kacha
no troche w złym mijscu bo mysle ze niewiele osób(lub nikt) jest obeznanych w tych sprawach tu sa raczej osoby w wieku15-19 ktore chca na wymiane.. a jak chcesz to jest grono o usa powinnas tam zagladnac ^^ jesli chodzi o Au Pair to najpierw trzeba sie zastanowic czy chce sie na pewno porzucic nauke zeby zajmowac sie dziećmi obcych ludzi i czy wytrzyma sie tyle lat z dziecmi... ja osobiscie sie w to nigdy nie wczytywałam bo nie mam cierpliwosci do dzieci(moj 4letni brat cos o tym wie;p ) -
myszqa 13
to znaczy się ja chce na to wyjechać dopiero po liceum...po maturze...na rok wyjechac i zarobić i rok później zacząć studia...nie w 2015 ale w 2016...ale dobra! dzięki! to poszukam tego tematu i sorki za zaśmiecanie! :D