-
Wiktoria ♥
Hm, to jest mój pierwszy post, a do USA na wymianę lecę dopiero na 2LO :P (jestem w 1gim)
Przejdę do rzeczy... wszystko wolę sobie zaplanować i zastanawiam się jak to wszystko wygląda już na lotnisku. Jest problem z dogadaniem się, można się zgubić?
Jeśli wątek już był to przepraszam, ale nie znalazłam. -
Ola
Jeśli masz czas, to przeczytaj każdy wątek na gronie dotyczący wymiany do USA. Dowiesz się naprawdę bardzo dużo i odpowie to na twoje pytanie, gwarantuję, ja tak zrobiłam rok temu jak zdecydowałam się składać aplikację.
Co do Twojego pytania, to myślę, że lotu nie ma co się obawiać. Wiadomo stres zawsze jest, ale zawsze nawet jak się zgubimy można zapytać się kogoś, spojrzeć na mapkę lotniska. W końcu jedziemy do Stanów, więc nasz angielski musi być wystarczająco dobry by zapytać o takie najprostsze rzeczy. Trzeba myśleć wtedy pozytywnie nawet jeśli są jakieś komplikacje. Ja takie miałam na lotnisku w Amsterdamie, ale jakoś sobie poradziłam, bo wiedziałam, że muszę sobie dać radę.
Masz jeszcze dużo czasu, skoro jesteś w 1 gimnazjum, poczytaj grono, blogi osób, które teraz są na wymianie, które były itp. -
Ninaa
ja uwielbiam lotnisko w Amsterdamie:) szczegolnie ta czesc gdzie jest "roslinna kafejka"...ogolnie to na lotnisku sa wielkie tablice np gate C1-C20, idziesz na to, a dalej strzalki na C1-C4, C5-C10 itp, a jak cos to sie pytasz...no bez przesady, jak do ameryki na rok chcesz jechac, to lotnisko to pikus -
Wiktoria ♥
-
-
Ola
Nina, lotnisko samo w sobie było super. Takie nowoczesne i świetnie oznaczone, nie byłoby jak się zgubić. Mi po prostu powiedzieli, że nie mogę lecieć do Minneapolis, bo sprzedali więcej biletów niż miejsc. Dlatego nie pamiętam Amsterdamu pozytywnie :) -
Ninaa
-
Ola
Hej ! Zbliża sie już koniec mojego roku w USA, dlatego mam takie pytanie, czy wiecie może jak jest z dokupywaniem drugiego bagazu ? Mam do Polski trzy loty, musiałabym płacić trzy razy? Jak to wszystko wygląda ?
Dopiero teraz zobaczyłam ile rzeczy mam do zabrania i muszę się zacząc tym wszystkim interesować, bo mam tylko miesiąc do powrotu :) -
Dawid