Rok w USA [539]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Marlena

Przeszukałam forum 3 razy i nic takiego nie znalazłam. Jedyne dotyczące listu do Host Family. A ja mam kilka problemików, a moja pani w biurze będzie dopiero w poniedziałek, a w ten weekend chciałabym wszystko już pouzupełniać. Może ktoś sympatyczny i miły zechce mi pomóc?; ) A więc nie wiem, co w związku z tym, że mam tylko jedną datę szczepionek przeciwko różyczce i śwince, a wymagane są dwie; nie wiem co z badaniem na gruźlice, bo pisze, że ostatnie trzy lata, a ja ostatnie miałam 5 lat temu ( teraz mam 18lat) i najważniejsze: nie mam pojęcia jak wypełnić te dwie strony dotyczące 'official school transcipt". Jest tam aż szcześć rubryk, czyli rozumiem, że na ostatnie 6 lat. Czyli wychodzi na to że muszę podać swoje oceny itd. od 5 klasy podstawówki? Bez sensu...nie rozumiem tego. I jak podam oceny z gimnazjum, to dyrektor z liceum ma się podpisać pod tym? Dziwne to i właśnie tego najbardziej nie umiem rozkminić....;)
  • P a u l i n a

musisz podać oceny z ostatnich 3 lat nauki. i jeżeli w to wchodzi gimnazjum to musisz tam mieć też pieczątkę i podpis od dyrektora gimnazjum... ja miałam tak że na jednej stronie były pieczątki i podpisy gimnazjum, jak i liceum (3 klasa gim i 1 liceum) + plus jeszcze miałam 2 gim. jeżeli chodzi o te badania to nie wiem, ale jeżeli musisz sobie zrobić jakąś szczepionkę to nie ma problemu żebyś ją zrobiła już po złożeniu aplikacji.
  • Marlena

jeszcze bede tam dzwonic do biura, ale dzieki za pomoc; )
  • Ninaa

Dzwon do biura bo to wszystko inaczej...
    w ogole ja w pl musialam zrobic jakas szczepionke i przeswietlenie pluc zamiast proby tuberkulinowej....przyjechalam tutaj i szkola dala mi list ze musze sie tez zaszczepic na cos tam...u lekarza dowiedzialam sie ze na ospe, a ja ja mialam jak mialam 4 lata! No ale okazalo sie ze szkola nie ma w rejestrze ze ja mialam , wiec musialam sie zaszczepic...troche off top ale no lolz xd
  • Marlena

noo podejrzewam ze tez mi jakas szczepionke dadza po przyjezdzie do stanow do zrobienia. bo ja mam tam wszystko strasznie pomieszane jakies. A wiecie moze o co chodzin na stronach dotyczacych ocen szkolnych jak jest tabelka na samym dole i sa total credits earned i total credits required? i number of instructional days? Bo jakos nie rozumiem tego...
  • P a u l i n a

chodzi o liczbę dni szkolnych. wpisz w google "dni szkolne 2009/2010" przykładowo i tam ci wyskoczy, że tych dni było załóżmy 191. a credits... tego nie mamy w Polsce, więc zostawiłam, ale pani w almaturze mi powiedziała, że ona się tym zajmie, więc spoko
  • Marlena

jeny dzieki wielkie! :)
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)