Rok w USA [539]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ala***

Wiem, że to jeszcze baaaaaaaaaardzo wcześnie, ale chciałabym się tak mniej więcej zorientować kto pojedzie na 2013/2014.
  • Ola sasq

Ja bede probowala wyjechac w 2012/2013 na 3 klase gimnazjum, nie wiem czy ktos tutaj w gimnazjum wyjechal , ale jezeli sie cos nie uda to wyjade wlasnie na 2013/2014; )
  • Ala***

Na 3 gimnazjum?
    Jesteś pewna? A egzaminy itp. :)
    Też chciałam na początku na 3 gimnazjum, ale wolę na 1 LO( w moim przypadku o prawdopodobnie pre- IB)
    A jak coś to na jaką fundację byś się zdecydowała?
  • Dawid

zeby byc w klasie z matura miedzynarodowa, trzeba miec "łeb" 6 na 8.
  • Ola sasq

Chcialabym na 3 gimnazjum.. Bede starala sie zdac roznice programowe i test gimnazjalny w innym terminie. Ja zawsze mialam dobre oceny bez nauki , wiec mam nadzieje ze dam rade. Po powrocie wlasnie chcialabym pojsc do liceum IB a w liceum jest trudno i nie chce tracic roku , bo pozniej jest trudniej na maturze.. wiem , ze wiekszosc z was nie podziela mojego zdania i decydujecie sie na wyjazd w liceum; )
    Ja chcialabym pojechac z biurem almatur , nad fundacja jeszcze sie zastanawiam , ale mysle ze to bedzie CHI; ) . A ty do ktorej klasy idziesz po wakacjach i z jakim biurem zamierzasz jechac?; )
  • Dawid

no ale dobra, w podstawowce się ma zawsze dobre oceny. ^^
  • Ola sasq

Moze i tak , ale kilka razy bylam laureatem . W 6 klasie nawet 4 razy ^^ , wiec testu nie pisalam; ) . Wiem , ze na pewno moje oceny w liceum beda gorsze , bo jest zdecydowanie trudniej dlatego nie chce tracic roku w LO; ) .
  • Ala***

Ola sasq ambitna jesteś; )
    Ja chyba też z almaturem z fundacji CHI, albo z WNU
  • Ala***

Wiesz że jakbyś pojechała na pre- IB to nie musiałabyś jej potem powtarzać, bo nie jest obowiązkowa.
  • Ola sasq

No też prawda; )
    Ale myślę , że pewnie i tak bym musiała napisać jakieś różnice programowe kiedy będę się starać dostać do takiej klasy czy się mylę ?
  • Ola sasq

Bo w moim mieście nie ma szkoły z IB i bym musiała mieszkać w internacie , więc mam pytanie czy musiałabym pojechać do szkoły przed wyjazdem do USA ( na 1 liceum bym wtedy pojechała ) i zapisać się do pre IB czy już po powrocie pojechać do szkoły i zdać testy do IB ?
  • Ala***

Sorry, że się nie odzywałam, ale byłam pozbawiona internetu. wiesz co meila napisz, bo akurat tego nie wiem :)
    Myślę, że żadnych różnic zdawać nie musisz, a jakbyś pojechała na 3 gim., to byłoby Ci ciężko wszystko nadrobić, tak myślę; )
  • Ola sasq

Więc postanowiłam , że jadę 2013/2014. Jakoś mnie namówiłaś; D . Postaram się tam dostać High School Diploma bądz napisać GED i może SAT ( choć to mogę zrobić po powrocie do Polski ) a jak się nie uda to klasa z maturą IB a później studia w Australi . Haha; D
    Więc jesteśmy jak na razie dwie chętne na wyjazd na ten rok!; )
  • Ala***

Fajne plany; )
    Ja na początku wachałam sie między Australia(bo też są takie programy), a USA.
    Ale zdecydowałam, że na pewno Australię też kiedyś zobaczę.
    Moment, SAT to wiem co to jest, ale GED? słyszałam, ale zapomniałam; )
    No może też mi uda się tak szybko HS Diploma zrobić :) Fajnie by było
    Zgadza się, jest nas teraz dwie; )
  • Ola sasq

GED to jest prawie to samo co High School Diploma tylko zdaje się to tak jakby poza szkołą, zaocznie i trzeba mieć zwykle skończone 16 lat ( zależy od stanu ) , więc jeżeli szkoła nie wyrazi zgody na dostanie High School Diploma to można się starać o GED; )
    Ja nad Australią też się od początku zastanawiałam , ale mama powiedziała , że to jest dalej , drożej i mniej osób tam jeździ i by nie miała pewności i się zgodziła na studia tam; )
    Poza tym w Australii nie masz szans na dostanie ukończenia szkoły czy matury , bo musiałabyś chodzić tam całe high school; )
    Masz może gg ?; )
  • Ala***

Niestety nie; (
    Ale tu na gronie jest coś takiego jak chat, nie?
    Tylko musiałabym cie do znajomych dodać; )
    No, Australia trochę za daleko.
    A co byś chciała studiować,czy jeszcze nie wiesz? :]
  • Ola sasq

Hmm .. nie wiem jeszcze , ale myślałam nad psylogią lub zdrowiem społecznym; D
    Pewnie i tak ze sto razy mi się jeszcze zmieni; P
    A ty ?; D
  • Ala***

Prawo lub coś z liczbami, ale nie sama matma; )
    Niezły rozrzut mam; ]
  • dzeksonowax3

Ja jadę 2013/2014 na 100% :)
    Witam was tak wg. :)
  • Ala***

Super, to jest nas już trójka; )
    Na którą klasę?
    :]
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)