Rok w USA [524]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Królik

>Dom Cia napisała:
    >A Ty byłaś też z Almatura?

mhm
  • ♥weronika♥

myślę, że sporo zaoszczędzisz :) iii z fundacją jest drożej, bo oni przecież chcą tylko zarobić, znaczy biuro w polsce najbardziej, a na własną rękę wyjdzie taniej + bedziesz u rodziny, a nie u obcych ludzi, wiesz czego możesz się spodziewać :) zresztą kiedyś jak rozmawiałam ze znajomymi z niemiec, to mówili, że u nich w Niemczech dużo osób jedzie na wymiane na własną rękę, a nie z biura :D popytaj się jeszcze dokładnie co i jak, pomyśl i w tedy zdecyduj.. ale wg mnie to dobra opcja :p
  • Darek nowak

Na 100% pewny nie jestem ale z tego co się orientuje to nie przyjmą cie do szkoły na podstwie jolskich papierów ot tak sobie. To szystko musi być załatwione przez fundacje która jest upoważniona do takich rzeczy, musisz od nich dostać papiery którymi pojdziesz po wize a szkoła ci tych papierów nieda. Musisz mieć wizę studencką którą ambasada wydaje na podstawie papierów od fundacji/rządu amerykańskiego.
  • ♥weronika♥

ehh noto ja nie wiem jak ci NIEMCY to robia; D ale wydaje mi sie, ze oni bezposrednio to amerykanskiej fundacji sie zglaszaja, a nie jak my przez polskie biuro i dopiero z amerykanska fundacja. Wiec moze niech Ci ta rodzina w stanach zalatwi fundacje?
  • Darek nowak

Możesz probowac zglaszac sie bezposrednio do fundacji w usa, wiem tylko tyle ze do usse nie warto bo tez o tym pomyslalem przed wyjazdem napisałem do nich jaka jest cena wyjazdu a oni odpisali zebym to sobie zalatwil u ich pośrednika w moim kraju. Nie wydaje mi sie żeby cokolwiek dało się w usa załatwić na własną rękę, ta cała biurokracja związana z wizą, papierami typu SEVIS i DS za to wszystko odpowiada biuro w polsce. I warto pamietać że niestety Polska to nie Niemcy, nas nadal traktuje się gorzej :(
  • ♥weronika♥

no w sumie.. ehh :(
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)