Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • WerCia.

• 18/01/2010 21:10
    A więc jak w temacie... na większości blogów, które czytam, dziewczyny piszą " muszę kupić sobie telefon ", jak to jest, czemu swojego nie można przywieźć?; p
  • agnieszka

• 19/01/2010 05:24
    nie znam nikogo kto przywiózł ze sobą telefon i go tu używa...albo nie działa,ja kupiłam jakiś najtańszy,badziewny aby tylko mi działał :D
  • Caroline

• 19/01/2010 09:58
    Z tego co wyczytałam,to większość osób kupuje telefon tam,na miejscu.Nie są drogie,a poza tym i tak kupujemy inną kartę do tego telefonu,żebyśmy mogli normalnie kontaktować się z tamtejszymi ludźmi; D I te polskie karty zazwyczaj nie działają zbyt dobrze,zawieszają telefon etc. albo w ogóle nie działają.

• Charlie Black

• 19/01/2010 13:06
    w mojej umowie jest napisane, ze nie mozna brac ze soba ani laptopow ani telefonow. ale i tak wezme ze soba komorke, po co mam kupowac nowa, nawet beznadziejna za 10$, raczej amerykanska karta bedzie mi dzialala w mojej komorce.
  • Caroline

• 19/01/2010 14:35
    trochę głupio,ale w Stanach elektronika nie jest droga,tylko trzeba trafić na dobry sprzęt; D
  • Takie o.

• 19/01/2010 15:33
    Ja tam zabrałam swój. Może i elektonika nie jest droga *choć na mój wyjazd dolar przypadł na 3,5 :/*, ale nie widziałam sensu w kupowaniu telefonu. Po prostu trzeba zdjąć sim locka.
  • WerCia.

• 19/01/2010 16:48
    no wlasnie... tak sie zastanawialam, czemu dziewczyny kupowaly tam telefony, bo przeciez chyba karty do komorek w kazdym kraju sa takie same...; p; d
  • Kamil

• 19/01/2010 17:28
    no bo tam elektronika jest bardzo tania. Ja kupiłem w USA laptopa za 1800zł w czasie gdy w PL kosztował ten sam model 4500zł!!!! Ale nie rozumiem dlaczego regulamin zabrania żeby wziąć ze sobą telefon czy laptopa. Niby dlaczego? Przecież to nie jest izolatka tylko wymiana.
  • Anna ****

• 20/01/2010 10:42
    Żeby telefon działał w USA musi być tzw czterostrefowy.
    Google nie zabardzo wiedzą co to ale jak chcesz wiedzieć zapytaj w sklepach z telefonami
    A te regulaminy są po to że po pierwsze to twoi host rodzice decydują o tym co ty mozesz a co ty nie mozesz robić podczas tego roku tam, i biuro nie chce im niczego nakazywać z góry a po drugie chcą uniknąć odpowiedzialności od np zgubienia takiego sprzętu.
    A co do kart startowych w usa to raczej nie ma takich jak u nas...
  • WerCia.

• 20/01/2010 11:44
    Czyli, że karty startowe tam są innego kształtu i rozmiaru? Dziwnie, bo myślałam, że wszędzie tak samo, przynajmniej w EUROPIE; D
  • Caroline

• 20/01/2010 12:16
    Nie no,kształtu i rozmiaru to chyba takie same; D Tyle że sieci inna tj.w Polsce jest Era a tam nie xD tak myślę..; D
  • WerCia.

• 20/01/2010 13:19
    Noto przecież o tym wiemmmm, jezuuu; p ktoś chyba źle mnie zrozumiał; D
  • Toms

• 21/01/2010 19:33
    Tutaj nie maczego stakiego jak karty. Kupujesz abonament w sieci verizon i dostajesz telefon od nich, jesli chcesz go zmeinic to musisc isc do nich i kupic od nich telefon. Nie ma czegos tkaiego jak simlock albo karta. Telefon mozna kupic tylko w sklepach danych sieci jak verizon albo ATNT. ALbo w walmarcie w sieci virgin mobile.
  • Kamil

• 21/01/2010 19:53
    no tak, ale można podpisać umowę, na jakiś konkretny czas, np od stycznia do września, czy tylko tak jak u nas na rok, dwa? A tak w ogóle to jakie tam są stawki, jaki koszt sms'a, minuty rozmowy?
  • Takie o.

• 21/01/2010 20:06
    Ja MIAŁAM telefon na kartę. Co miesiąc musiałam coś dokupić i tyle. I w sumie wykupowałam tylko unlimited texting, bo i tak nie opłacało się nigdzie dzwonić.

Nienawidzę tego u nich, że płacisz jak wysyłasz smsa, ale też jak go dostajesz : P
  • WerCia.

• 21/01/2010 21:45

>Nienawidzę tego u nich, że płacisz jak wysyłasz smsa,
    >ale też jak go dostajesz : P

ee... bezsensu i dziwne, u nich jest to jakieś bardziej skomplikowane xd
  • Toms

• 22/01/2010 00:59
    no tak, jest telefon ,ze kupujesz karte co jakis czas i masz kase. To jest wlasnie virgin mobile, z walmartu. Ale to nei jest taka karta co ja wkladasz do srodka telefonu. Kupujesz karte, zdrapujesz srebrne pole i masz numer ktory wpisujesz by doladowac jarte. A jak otworzysz ten telefon to masz tylko baterie, nic pozatym, nie widac zadnej karty. I telefony z tej sieci sa najgorszym badziewiem z jakim sie kiedykolwiek spotkalem.

Ja place 60 dolarow miesiecznie i mam nielimitowane smsowanie i dzownienie do wszystkich.
  • agnieszka

• 22/01/2010 05:54
    haha ja na początku miałam mieć virgin mobile,ale nie miałam zasięgu u siebie w domu haha. mam verizona i miesięcznie płace jakieś 25$ miesięcznie(20$ z tego idzie na nielimitowane smsowanie bo dzwonić praktycznie nigdzie nie dzwonię)ja np:mogę tylko płacić za swój telefon przez internet bo karty na smsy nie ma nigdzie w mojej okolicy...
  • Kamil

• 22/01/2010 07:11
    a abonament można podpisać na jakieś 10 mieś? xD Np z AT&T? I to też jest przez CDMA czy już normalnie z karta sim?
  • WerCia.

• 22/01/2010 12:51
    hah; d rozumiem :P a w jakiej cenie tam są telefony, chodzi mi o te w miarę fajne, nie koneicznie najnowsze :)
  • agnieszka

• 22/01/2010 15:32
    Z tego co wiem umowę podpisujesz na 2 lata,a tam nie mają karty sim...tylko jak kupujesz telefon jak ktoś wcześniej napisał jest tylko bateria...zależy co definiujesz jako w miarę fajne
  • Kamil

• 22/01/2010 16:30
    >WerCia. napisała:
    >hah; d rozumiem :P a w jakiej cenie tam są telefony, chodzi
    >mi o te w miarę fajne, nie koneicznie najnowsze :)

http://www.virginmobileusa.com/cell...
  • WerCia.

• 22/01/2010 18:54
    nie takie złe :)
    ale jak to jest, jak wy zrobiliście jeśli tylko przebywacie tam nie cały rok?
    co z umową itp..?; >
  • Kamil

• 22/01/2010 21:06
    Virgin mobile i Sprint jest tak jak u nas pre paid, bez żadnej umowy
  • Mjr

• 22/01/2010 21:34
    ja przyjechalem z moja komorka z polski....

pierwsze 2 tyg uzywalem jej. bez najmniejszych klopotow.

po 2 tyg kupilem sobie starter w AT&T.. i wlozylem karte amerykanska do polskiego telefonu.

jesli masz telefon ktory obsluguje czestotliwosci 1900 i 2100 bedzie dzialac w usa.

wkurza mnie tylko to ze jak sie nie ma pakietu smsow to sie placi za odbieranie smsow rowniez. nietylko za wysylanie.

A ogolnie polecam korzystac z wifi, a mniej z telefonow.
    Jak utknąłem na lotnisku to zadzwonilem ze skypa w telefonie do rodzin (host i oryginalnej) i oszczedzilem jakies 40 zlotych napewno.
  • Mjr

• 22/01/2010 21:36
    >WerCia. wrote:
    >hah; d rozumiem :P a w jakiej cenie tam są telefony, chodzi
    >mi o te w miarę fajne, nie koneicznie najnowsze :)

iphone'a 3gs mozesz kupic za 50 dolcow.... miesiecznie.

moi znajomi z wymiany maja jakies nokie najprostsze za 15 bucksow.
  • Kamil

• 22/01/2010 21:45
    za iphona 3gs trzeba zapłacić w at&t 300$, a za 3g 8gb 50$. Mjr, kupiłeś samą karte do telefonu? Wszyscy piszą że nigdzie nie ma samych kart tylko że z telefonami.
  • WerCia.

• 22/01/2010 23:28
    dobra :) dzieki za dopowiedzi.. :D
  • Ania S

• 23/01/2010 20:59
    >Kamil napisał
    Wszyscy piszą
    >że nigdzie nie ma samych kart tylko że z telefonami

jak nie... ja przed wylotem zdjelam sim locka z telefonu. po przyjezdzie kupilam sama karte w AT&T. mam pakiet unlimited texting, place 20$ miesiecznie (co miesiac musze sie przejsc do nich lub zadzwonic na 611 o ile mam wystarczajaco kasy na karcie zeby to wykupic). i tak wszyscy tu smsy wysylaja a nie dzwonia wiec unlimited texting to swietna rzecz; )
    a tak jak juz ktos napisal...
    w pl telefony dzialaja w czestotliwosci 900/1800 MHz. w usa 850/1900 MHz.
    przykladowo: moj telefon obejmuje czestotliwosci 900/1800/1900 MHz wiec dziala i tu, i w polsce.
    zakres jaki obejmuje telefon mozecie sprawdzic w jego danych technicznych...
  • Kamil

• 23/01/2010 21:40
    no to super, czyli at&t chociaż oferuje karty sim; ]
  • WerCia.

• 24/01/2010 00:03
    no, fajnie, jeszcze 20 dolarow to nie tak drogo :)
  • Mjr

• 24/01/2010 07:28
    Verizon rowniez oferuje owe. (i verizon chyba nawet lepszy zasieg ma...)
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Miejsca grona (0)