Rok w USA [524]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Paula

Chciałabym dowiedzieć się trochę o takim wyjeździe do USa.Na czym to polega?Jak z nauką tam będzie (prace domowe,sprawdziany itp)?,Jaką średnia muszę mieć conajmniej?Bo ja nie jestem dobra z przedmiotów ścisłych wręcz przeciwnie,i pewnie dlatego nie mam szans wyjazdu,ale chciałabym się dowiedziec o tym trochę wiecej.

Czy trzeba dobrze się uczyć,żeby móc wyjechać?
  • agnieszka

Po pierwsze polecam przejrzeć wątki na gronie,a nie zakładać kolejny temat.... to by było na tyle ode mnie bo aż nie mam siły odpowiadać na takie pytania...
  • Paula

Czytałam dużo po pare stron ale i tak nie jestem pewna co o tym wszystkim sądzić.
  • kasia

Radze przeczytac cale grono Paula jesli interesuje cie taki wyjazd
  • Olga

Wyjazd polega na tym, że wyjeżdzasz do szkoły. Zazwyczaj w szkole się uczysz, więc prawdopodobnie to jest głównym celem takiego wyjazdu. Średnia zależy od organizacji. 'Dobrze się uczyć' to pojęcie względne.
    I jeśli myślisz, że nie masz szans na wyjazd, to może lepiej nie robić sobie nadziei.
    Według mnie podstawą do takiego wyjazdu jest przeczytanie WSZYSTKIEGO, do czego masz dostęp, zorientowanie się co i jak, a dopiero potem zadawanie KONKRETNYCH pytań :) samodzielność się liczy:)
    Pzdr;)
  • ♥ Alice

Jeśli sie interesujesz na powaznie to przeczytaj wszystkie watki bo duzo z nich wyniesiesz i te informacje z pewnoscia ci sie przydadza i sadze ze nie powinnas przekreslac swoich szans na samym poczatku bo w usa program i system jest zupelnie inny :)
  • MONI

wymagana srednia wyjsciowa z polsku to chyba 3.5?
    a tam, czytalam na ktorejs stronie, powinnas utrzymywac sie na C.
  • agnieszka

mi się wydaje,że tych ocen to i tak nikt nie sprawdza...przynajmniej u mnie to się tylko raz mój koordynator mnie pytał o moje oceny
  • Paula

Pytanie do Agnieszki:
    A ty z jakiego biura jechałaś?
  • agnieszka

Almatur, CIEE
  • Anonim

ja jechałam z Furnel Travel ,też polecam jak Almatur.
    U mnie nikt ocen nie sprawdzał, chyba tylko tyle,że trzeba zdawać z roku na rok.
    A ta średnia tam, o lepiej się w granicach C utrzymywać.
    ale nie jest ciężko, jest to bardzo łatwe tam, jestem obecnie w Kanadzie i poziom nauczania jest wyższy.
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)