Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • maggi

• 10/02/2010 16:03
    Chyba,że wyczaisz gdzieś numer do jakiegoś z członków klubu.
    Poszukaj na tej stronie: http://www.warszawa.rotary.org.pl/
    ALe ciężko będzie się dostać, bo już rozdali miejsca.Do usa na 90%raczej nie, chyba że ktos zrezygnował. Ja sie zgłosiłam pod koniec października, i dalej moja wymiana nie jest pewna...
    Ale spróbuj:)
  • karolina

• 10/02/2010 18:03
    no ja im zlozylam zgloszenie przed rokiem szkolnym, pod koniec sierpnia, ale wysylaja chyba tylko 2 osoby... I raczej nie pojade. Za to powiedzieli mi, ze na przyszly rok juz na 100% mnie wysla :)
  • abbie

• 10/02/2010 20:53
    ja bym pojechala na '11/'12 wiec mam jeszce czas, ale zeby uniknąć własnie takiech sytuacji wole sie wczesniej orientować, zapisywać, rezerwować
  • WerCia.

• 10/02/2010 21:22
    ja tak samo jak wyżej :)
  • Olga

• 10/02/2010 21:45
    :o tylko dwie osoby wysyłają?:o strasznie mało;P no ale nie dziwie się trochę, że nikt nie chce do Polski;P ja bym się bała^^
  • abbie

• 10/02/2010 22:01
    no własnie troche ciężko wyobrazić mi sobie jakiegoś wymieńca w takiej polskiej szkole :P
  • Anna ****

• 10/02/2010 22:43
    To nie chodzi o to że nikt tu nie chce przyjechać bo gdyby był taki problem byłaby możliwość na tak zwane ONE WAY, chodiz o to że Klub Rotary w Polsce nie chce mieć na głowie dużo wymieńców- a jeszcze jak jest mały- z Krakowa jadą tylko 4 osoby, wbrew pozorom to jest duża odpowiedzialność i nie łatwo się zajmować takimi wymieńcami, neleży być z nimi w stałym kontakcie i tak dalek
  • Ewlinna

• 10/02/2010 23:05
    Nie chodzi o wielkość miasta, bo dla przykładu Warszawskie Rotary wysyła 1-2 osoby a Wrocławskie około 12.
  • Mjr

• 11/02/2010 00:54
    hmm.. z warszawy jozefow w tym roku pojechalo 6.. z foksal 3... najaktywniejsze sa kluby z Bygdoszczy, Wroclawia i Krakowa...

btw.. jak wspominalem nie ma czegos takiego jak Warszawskie itp itp itp.. to sa pojedyncze kluby, ktore wspolpracuja (badz nie) ze soba lokalnie, czy to w miastach czy w dystryktach (polski dystrykt to 2230 wraz z Ukraina i Bialorusia)

ale ogolnie to sa filie organizacji miedzynarodowej pod tytulem rotary international.
  • Toms

• 11/02/2010 19:26
    Ja tam znam z dziewczyne z meksyku ktora przyjechala na wymiane do Polski. A dziewcza z Polski pojechala do meksyku. Ta meksykanka chdoziala do liceum im. Cervantesa w wawie.
  • abbie

• 11/02/2010 19:49
    własnie weszłam na grono zeby zapytać o meksyk:) był ktoś z Was może? albo natkneliscie sie na blog opisujący losy wymienca w meksyku?albo na tajwanie? te bardziej egzotyczne wyprawy. może coś o tym słyszeliscie?bede wdzieczna za jakiekolwiek info:)
  • Mjr

• 11/02/2010 20:04
    z polski w gre w chodzi meksyk, brazylia, usa, kanada i australia, w nastepnym roku ma byc jeszcze tajwan..

http://vivaamexico.blogspot.com/ tu jest blog o meksyku...

ja np bardzo zaluje ze nie ma wymiany z nowa zelandia, albo argentyna...

moj kolega z Usa jedzie w przyszlym roku do chile, inni do Francji, RPA, Ekwadoru... niestety rotary polskie nie ma az takich swietnych kontaktow ze swiatem... ale i tak zawsze lepiej niz nic.
  • karolina

• 12/02/2010 11:28
    Podobno na rok 2010\2011 nie bedzie prblemu zeby kogos wyslac do meksyku, brazylii i tajwanu. Mi powiedzieli ze prawie wszyscy co chca tam pojechac to jadą. Tylko problem jest z usa, bo jest za duzo zgloszen i strasznie malo miejsc.
    No, szkoda ze nie ma do Nowej Zelandii, tez bym chetnie pojechala :D Ja jeszcze zaznaczylam w moim zgloszeniu opocz Usa ze moze byc Kanada albo Australia i mi powiedzieli ze tam nie wysylaja
  • Mjr

• 13/02/2010 04:48
    Meksyk zawsze najlatwiej i chyba w sumie najfajniej...

na nude narzekac nie bedziecie...
    imprezy, imprezy, imprezy...

i w wiekszosci przyjemniutko cieplutko... a ja w pennsylwanii mam jakies 70 cm sniegu.... Ale to i tak nic w porownaniu z DC gdzi ejeszt jakies 1.5m
  • abbie

• 13/02/2010 10:29
    a jak to jest z tymi warunkami kotre trzeba spełnic zeby ktos mógł byc u ciebie podczas gdy ty jestes na wymianie? i czy ci studenci co sa w pl tez sie zmeniaja co jakis czas i tak przwijaja w domu?nie wiecei w ogole po co sie zmienia ci jakis czas host family?;]
  • maggi

• 13/02/2010 15:18
    hmm, oni tego chyba nawet nie sprawdzają jakie ma się warunki... nie wiem, mi przynajmniej do domu nie zaglądali, ale w rotary jest mój były sąsiad to on mógł poręczyc ze jest ok:)
    Moi rodzice musieli tylko napisać oświadczenie, że zgadzają sie z zasadami, i że przyjmą tą osobę na rok.
    A co do zmiany rodzin, ogólnie to się powinno zmieniać, chyba że nie ma kto go wziąc do siebie to jest w twoim domu przez ten cały czas.
  • Anna ****

• 13/02/2010 22:34
    Sprawdzają warunki w domu... No i muszą mieć rodzice zaświadczenie o niekaralności...
  • Anna ****

• 13/02/2010 22:35
    Ogólnie też mi się marzyły stany zjednoczone, no ale cóż. Wysyłają mnie do Brazlii. Mam nadzieję że nie będę narzekać;p
  • Olga

• 14/02/2010 10:48
    A Ty maggi do Stanow lecisz już na pewno?
  • Anna ****

• 14/02/2010 19:02
    A ktoś wogóle jeszcze jedzie z Rotary ???? n
  • Mjr

• 15/02/2010 00:01
    do mnie do domu przyszli na herbatke.. zapytali sie gdzie taka osoba miala by spac itp itp i tyle.
  • maggi

• 15/02/2010 14:23
    sorki że dopiero dzis pisze, ale przysypało mnie tak wczoraj że netu nie było xD oto Polska zima...
    Nie wiem, w sumie w Polsce mnie zakwalifikowali, papiery wysłali do Stanów i wszystko zależy tam od nich. Mam nadzieję że się uda:)
  • WerCia.

• 15/02/2010 17:13
    A ile taki wyjazd z Rotary kosztuje?; )
  • maggi

• 15/02/2010 18:32
    Zalezy czy zamierzasz tam wydawać dużo pieniędzy i czy rodzice twoi będą dużo wydawać na osobę która będzie u ciebe w domu, tak bez dużych wydatków gdzieś około 10 tys.
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Miejsca grona (0)