Rok w USA [524]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

>Anita napisała:
    >Poza tym nie możesz się wtedy w pełni zaanażować, na
    >przykład być w musicalu, którego próby zaczną się w 1
    >semestrze, a show bedzie w 2, tak samo sporty, kluby.
    >Dodatkowo- dużo ważnych rzeczy dzieje się w drugim,
    >chociażby Prom i inne rzeczy. Jak już jesteś na te pół
    >roku to się okzauje ile rzeczy dzieje się w przyszłym, i
    >tylko byś żałowala, ze nie możesz zostać!

Ale można wyjechać na drugi semestr; )

Choć wcale nie bronię półrocznych wyjazdów. Sama jestem całym sercem za tymi rocznymi. Ja po prostu nie miałam innej opcji.
  • Anna ****

Odpowiecie mi...
  • maggi

rozmawiałam z różnymi osobami i nikt nie słyszał by odrzucili aplikację w rotary, więc są duże szanse.
  • Maciej...

>NatuuU wrote:
    >Wyjeżdżał ktoś na 1 klase liceum? Do jakiej klasy w high
    >school zostaje się wtedy przydzielonemu? I jak z
    >powtażaniem klasy w Polsce?

ja wyjechalem na 1.klase liceum. jestem teraz w juniors czyli w klasie 11-tej. powtarzam rok szkolny.
  • Tymon

Ja wyjechałem wcześnie, na 3 gim, wracam po roku do PL i zaczynam liceum, nie tracąc roku. BTW, akurat jestem w San Francisco na przerwie świątecznej, piękne miasto, piękna kalifornia !; ]
  • Maciej...

poleciales do cali na swieta??? ze swoja host rodzina czy do swojej rodziny??
  • Tymon

Poleciałem na 2/3 tyg na święta do rodziny mojego host brata koreańczyka; ]
  • Maciej...

to z kim ty mieszkasz w minneappolis jak twojego host brata rodzina jest w san francisco:P??

btw.widziales wiezienie alcatraz :D??
  • Tymon

Może się niejasno wyraziłem, moj host brat to tez exchange student z Korei i pojechałem do jego cioci która tam mieszka już od 30(?) lat i tak sobię tam siedzę. Może i Cali jest trochę przereklamowana, bo w porównaniu do MN dosyć brudna i droga, ale mimo tego jest piękna ! Kalifornia jest po prostu boska ! Pod koniec czerwca wyjeżdżam do mojej cioci na florydę więc zobaczę wschodnie wybrzeże...; )
  • Tymon

Alcatraz tylko z daleka jak na razie, ale chcę pojechać na wycieczkę na wysę zobaczyć od środka ... podobno bardzo ciekawie... dla mnie w ogóle samo uczucie bycia w SF, w miescie ktore niedawno znalem tylko z internetu i TV, teraz widze je na wlasne oczy ...
  • Ania

szanse zawsze sa... ja wyslalam aplikacje w marcu... xD
  • Ania

btw. to byla odp do Anna**** :D
  • Olga

a z osob ktore juz sie zglaszaly lub sa teraz w stanach, to pisaliscie list do rodziny przyszlej tak nieformalnie czy raczej staraliscie sie jakies tam formalne zwroty zachowac??;P
  • Anonim

Ja zupełnie nieformalnie, na luzie. Trzeba pokazać swoją osobowość!
  • Anna ****

Ja pisałam co mi do głowy przyszło ale no zwroty formalne należy tam gdzieś wepchnąć
  • Ewa

Ja właśnie pisze. Mam napisać do 600 słów a napisałam 915 i muszę skrócić. Pisalam tak aby pokazać swoją osobowość.
  • Olga

trzeba miec tlumaczone świadectwa jak się jedzie z CIEE? czy w Almaturze wpisza w ten cały ATLAS juz przetlumaczone??:)
  • Olga

nikt nie wie?;p
  • agnieszka

nie trzeba...przynajmniej ja tylko zaniosłam kopie moich świadectw :)
  • Anonim

nic nie trzeba mieć tłumaczonego, wszystko idzie gładko...
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)