-
Anonim
>Anita napisała:
>Poza tym nie możesz się wtedy w pełni zaanażować, na
>przykład być w musicalu, którego próby zaczną się w 1
>semestrze, a show bedzie w 2, tak samo sporty, kluby.
>Dodatkowo- dużo ważnych rzeczy dzieje się w drugim,
>chociażby Prom i inne rzeczy. Jak już jesteś na te pół
>roku to się okzauje ile rzeczy dzieje się w przyszłym, i
>tylko byś żałowala, ze nie możesz zostać!
Ale można wyjechać na drugi semestr; )
Choć wcale nie bronię półrocznych wyjazdów. Sama jestem całym sercem za tymi rocznymi. Ja po prostu nie miałam innej opcji. -
Anna ****
-
maggi
rozmawiałam z różnymi osobami i nikt nie słyszał by odrzucili aplikację w rotary, więc są duże szanse. -
-
Maciej...
>NatuuU wrote:
>Wyjeżdżał ktoś na 1 klase liceum? Do jakiej klasy w high
>school zostaje się wtedy przydzielonemu? I jak z
>powtażaniem klasy w Polsce?
ja wyjechalem na 1.klase liceum. jestem teraz w juniors czyli w klasie 11-tej. powtarzam rok szkolny. -
Tymon
Ja wyjechałem wcześnie, na 3 gim, wracam po roku do PL i zaczynam liceum, nie tracąc roku. BTW, akurat jestem w San Francisco na przerwie świątecznej, piękne miasto, piękna kalifornia !; ] -
Maciej...
poleciales do cali na swieta??? ze swoja host rodzina czy do swojej rodziny?? -
Tymon
Poleciałem na 2/3 tyg na święta do rodziny mojego host brata koreańczyka; ] -
Maciej...
to z kim ty mieszkasz w minneappolis jak twojego host brata rodzina jest w san francisco:P??
btw.widziales wiezienie alcatraz :D?? -
Tymon
Może się niejasno wyraziłem, moj host brat to tez exchange student z Korei i pojechałem do jego cioci która tam mieszka już od 30(?) lat i tak sobię tam siedzę. Może i Cali jest trochę przereklamowana, bo w porównaniu do MN dosyć brudna i droga, ale mimo tego jest piękna ! Kalifornia jest po prostu boska ! Pod koniec czerwca wyjeżdżam do mojej cioci na florydę więc zobaczę wschodnie wybrzeże...; ) -
Tymon
Alcatraz tylko z daleka jak na razie, ale chcę pojechać na wycieczkę na wysę zobaczyć od środka ... podobno bardzo ciekawie... dla mnie w ogóle samo uczucie bycia w SF, w miescie ktore niedawno znalem tylko z internetu i TV, teraz widze je na wlasne oczy ... -
Ania
-
Ania
-
Olga
a z osob ktore juz sie zglaszaly lub sa teraz w stanach, to pisaliscie list do rodziny przyszlej tak nieformalnie czy raczej staraliscie sie jakies tam formalne zwroty zachowac??;P -
-
Anonim
-
Anna ****
Ja pisałam co mi do głowy przyszło ale no zwroty formalne należy tam gdzieś wepchnąć -
Ewa
Ja właśnie pisze. Mam napisać do 600 słów a napisałam 915 i muszę skrócić. Pisalam tak aby pokazać swoją osobowość. -
Olga
trzeba miec tlumaczone świadectwa jak się jedzie z CIEE? czy w Almaturze wpisza w ten cały ATLAS juz przetlumaczone??:) -
Olga
-
agnieszka
nie trzeba...przynajmniej ja tylko zaniosłam kopie moich świadectw :) -
Anonim