Rok w USA [524]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Mia

hey,mam pytanie.
    ja w tym roku w maju kończe 18 lat.chciałabym wyjechać z almaturem na kolejny rok.
    czy moga odrzucic moją aplikacje,bo skończe 19 będąc tam? czy sa jakieś z tym problemy? jechał ktoś w tym wieku? wiem,ze jestem troche stara na program,ale w tym roku jest jedyna szansa :P
  • ♥weronika♥

>Anita napisała:
    >Wiesz, oni spojrzą na oceny z ostatniego roku, więc nie
    >martw się tym.

Aha, a u Ciebie tak było?; >

i wogóle czytam Twojego bloga :) Jest świetny! Jak ja Ci zazdroszcze! :)
  • ~Kasia~

Ja kończe w kwietniu :] i mam już zlozoną aplikacje w almaturze i jest zasada, ze w dniu wyjazdu nie mozesz byc starsza niż 18,5
  • Agata R

Chodzi mi głównie o to z jakiego biura można wyjechać z średnią 3,0, a tego tam nie znalazłam- a uwierz mi od paru dni spać przez ten program nie mogę i przeczytałam już każdy wątek i blog :P
  • ♥weronika♥

Agata, może postaraj sie wyciągnąć jakoś na 3,5 ?
    Bo na jakiejś stronce czytałam, już nie pamiętam na jakiej, że minimalna średnia ocen to 3,5.
    Jak znajdę stronkę biura to Ci napiszę :)
  • Agata R

Marzenie w tej szkole mieć 3,5; ( Uczę się dwa razy więcej niż w gimnazjum gdzie był pasek, ale dla takiego programu warto zmienić szkołę, żeby mieć lepsze ocenki; ) A jestem w stanie zrobić wszystko..; D
  • ♥weronika♥

Powinnaś zrobić wszystko aby spełnić swoje marzenie :)
    Ja tak zamierzam robić. Wiesz, mam tam jakieś obawy za oceny z 1 gimnazjum, ale to opisałam wcześniej. Bo przeczytałam temat ''Oceny w polskiej szkole a wyjazd'' i tam jednego chłopaka nie dopuścili, bo miał jedną dwóję w 2 klasie gim. Zresztą chyba czytałaś to, a jeśli nie to Ci napisałam to tutaj. Dlatego boję się, że mnie nie przyjmą, ale będę zgłaszać się do różnych biur, do skutku :D
    Także 3mam za Ciebie kciuki! :)
  • ♥weronika♥

http://www.fostertravel.pl/high-sch...

Ktoś odradzał to biuro, ale i tak wkleję na wszelki wypadek.
    Tam pisze, że ''Twoja średnia ocen z ostatnich trzech lat musi wynosić minimum 3 + (plus)'' ...
  • Mia

ludzie kocham was!!!!; D; D przez cały dzien załatwiam sprawy między rodzicami [separacja] i pojawiła sie problem tych 18 lat.przez chwile myslałam,że to koniec.rece mi sie tak trzęsa że ledwie pisze; D już sie balam,ze odrzucą,bo bd za stara.bardzo mi zależy na tym wyjeździe.. już jestem troche spokojniejsza :)

Kasia, z której ogranizacji jedziesz?
  • Magda

chciałabym bardzo wyjechać na rok do USA ale nie wiem czy zdąże.. nie kontaktowałam się jeszcze z żadnym biurem. rodzicom w kółko gadam o tym wyjeździe xd. ale jeszcze nie zgodzili się na 100%. a już jest styczeń. jak myślicie zdąże? czy lepiej spróbować już na drugi rok?
  • ♥weronika♥

jeszcze do AGATY - to z FOSTERA z fundacji CCI.

# W ciągu ostatnich trzech lat otrzymałeś/otrzymałaś ocenę minimum 3 z języka angielskiego
    # Nie powtarzałeś/powtarzałaś roku szkolnego w szkole średniej
    # CCI może odrzucić kandydatów, którzy otrzymali oceny niedostateczną lub mierną z wymienionych przedmiotów: matematyka, fizyka, angielski i WOS

także, może w innych biurach jest podobnie :) trzeba pytać.
  • Mia

Magda,moi rodzice sie okreslili dzisiaj.takze walcz!; ]
  • Agata R

Dziękuję Werciu za pomoc. Kochana jesteś; **
    /
    Ja też późno się obudziłam i nie mam jeszcze nic załatwionego, a chciałabym w sierpniu wyjechać; D Mam nadzieję, że mi się uda; ** Trzymam za Was kciuki. Do zobaczenia w USa <3. :D
  • ♥weronika♥

NIE MA ZA CO :)
    Mam nadzieję, że Ci się udaa! :)
  • maggi

z tymi ocenami jest beznadziejnie, a w liceum jest trudno zdobyć jakieś świetne...
    hmm możecie spróbować do rotary za rok ponieważ tam nie patrzą na oceny tylko na osobowość przy przyjmowaniu, ale też rok czekać...
    eh:))
  • MONI

>Magda . wrote:
    >chciałabym bardzo wyjechać na rok do USA ale nie wiem czy
    >zdąże.. nie kontaktowałam się jeszcze z żadnym biurem.
    >rodzicom w kółko gadam o tym wyjeździe xd. ale jeszcze
    >nie zgodzili się na 100%. a już jest styczeń. jak
    >myślicie zdąże? czy lepiej spróbować już na drugi rok?
    >

ja swoich też jeszcze namawiam, generalnie na stronach wielu biur jest ustalona cena za składanie aplikacji załózmy do 31 marca i po 31 marca (wtedy jest o jakieś 100 dolców drożej)
    więc mamy jeszcze troche czasu. najlepiej byłoby zebrać sie tak do lutego, przynajmniej ja myśle w ten sposób.
  • MONI

aa słuchajcie, mam pytanie .
    jestem w 1 LO, na ten semestr mam jeden mierny - z chemii. na koniec gim miałam bdb, o ile sie nie myle. patrzą też na wykaz ocen semestralnych? na koniec roku zamierzam mieć dost, jak nie dobry..
  • Agata R

Niee na semestralne na bank nie patrzą!; )
    //
    Wie ktoś może czy w tym roku foster również organizuję takie wyjazdy? Na stronie jest informacją o zeszłorocznych, a na 2010 nie widzę.. Może ktoś się orientuje? Wiem, ze nie za bardzo polecacie wyjazd z nimi, ale to moja ostatnia szansa, bo tylko oni z tego co wiem są dosyć tolerancyjni na oceny i wystarczy średnia 3,0; )!
    Może ktoś z nimi jedzie w tym roku, albo był na jakiś spotkaniach itp?; )
    Czekam na każde info jeżeli chodzi o wyjazd z fosterem!
  • ♥weronika♥

>maggi napisała:
    >z tymi ocenami jest beznadziejnie, a w liceum jest trudno
    >zdobyć jakieś świetne...
    >hmm możecie spróbować do rotary za rok ponieważ tam nie
    >patrzą na oceny tylko na osobowość przy przyjmowaniu, ale
    >też rok czekać...
    >eh:))

ja to z ROTARY nie chcę jechać, bo ta wymiana jest w dwie strony tak..
    że ja jadę do kogoś, a ten ktoś jedzie do mnie...

Agata, może napisz do nich maila...; >
  • Agata R

hehe już do nich napisałam ; **
    A do innych biur, klubów itp wczoraj ale jeszcze nie odpisali; )
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)