Rok w USA [524]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ♥weronika♥

Ja jakiś czas temu właśnie czytałam sobie te wszystkie aplikacje na whynotusa.pl i w niektórych przeraziły mnie szkoły; o xD

było tam, że uczniowie mieszkają w dormitoriach,a na weekendy wracają do host rodzin i było napisane, że w takiej skzole jest ok 80 osób; o jak dla mnie straszne.........

oo, albo, że mundurki trzeba było mieć w publicznej szkole ... dziwne.
  • MONI

O_o ? niemozliwe
  • Olga

właśnie oglądam sobie placementy z why not usa (nie wiedziałam o nich wcześniej,a fajne są, bo można zobaczyć jak to wygląda;P) i jest sobie rodzinka, która ma 9 (!!!) dzieci. masakra xD
  • ♥weronika♥

noo noo też o tym czytałam xD hahaaaa
  • Ewaa

Dzięki za link; ) No też uważam, że lepiej jest wcześniej "przygotować" rodziców. Może gdyby nie koszty to od razu by się zgodzili, bo jednak to jest spory wydatek, ale taki wyjazd na pewno jest tego wart.
  • MONI

>Olga wrote:
    >właśnie oglądam sobie placementy z why not usa (nie
    >wiedziałam o nich wcześniej,a fajne są, bo można
    >zobaczyć jak to wygląda;P) i jest sobie rodzinka, która
    >ma 9 (!!!) dzieci. masakra xD

aaa gdzie?
  • marusia

halo halo
    Ja jadę z Alamturu, fundacji Ciee; )
  • Olga

http://whynotusa.pl/programy/progra... Pampa, Texas;P

Marusia (jakkolwiek Twoje imię brzmi;P), zostałaś już zaakceptowana oficjalnie przez CIEE?:)
  • marusia

no jeszcze chyba nie, w środę mam ten cały test, ale myślę ze będzie dobrze; )
  • oliwia; )

Heeeej mam do Was pytanie : ) Jak uzupełnialiście aplikację ze szczepieniami to co jak nie mieliście jakiegoś? Bo ja mam do wpisania najpierw na tężca błonicę i krztuśca (DPT) i to mam nawet 5 a wymagają min 4, ale np błonicę i tężca (Td) osobno miałam tylko 1 dawkę, a tam jest napisane, że potrzebne są jak dotąd 3 :/ ... Pielęgniarka mi powiedziała, że u nas dopiero za rok bym miała 2 dawkę, bo to jest tylko przypominające. A Wy jak to macie? Boję się, że mogą mi jakieś problemy przez to zrobić :/
  • Mia

ja tez nie mam jakiegoś szczepienia.a skoro zatwierdzili mi tą część apilkacji to tak moze być.jezlei tam to sie nie spodoba,to najwyżej każą zrobić jakies szczepienie.także mysle,ze tym nie ma sie co martwić :)

czy ktos z CHI z almaturu czeka na potwierdzenie,a napisał już test? bo ja zamykam aplikacje w środe pisząc test i przynosząc opis rentgenu klatki piersiowej i paszport i chciałabym wiedzieć ile czekacie/czekaliście i jak to wygląda? czy tylko dzwonią z biura,ze aplikacja została przyjęta i teraz tylko czkeać na rodzine?
  • oliwia; )

No mam nadzieję, że zatwierdzą : ) !
  • Olga

U mnie było tak, że można było mieć szczepienia na jakieś choroby albo się je miało. I mimo że byłam chora na chyba dwie i nie miałam dlatego szczepień, to p. J. B.-C. powiedziała mi, że mogą się ewentualnie przyczepić. Ale tylko 'ewentualnie'; P
  • marusia

a orientujecie się może czy będę mieć jakieś problemy z tym, że miałam 3 z anglielskiego w 1 klasie, a chodzę do klasy z rozszerzonym angielskim, w umowie jest napisane że przez 3 ostatnie lata muszę mieć 4.
  • Olga

wydaje mi się, że jak to angielski to możesz mieć problem... bo jakby to był inny przedmiot, to pewnie by Ci nie wpisali.
  • AmeluS

patanko mam ktos pisal moze test w Furnel Travel? ja zmeinialm teraz w ostatniech chwili biuro chociaz juz test zaliczylam w why not usa. ale niemoge tam wybrac regiony czy tez stanu a w furnelu fundacji CCI jest taka mozliwosc wiec chcialm jeszcze sporobowac ..w sobote mam spotakie i test wiec chce sprobowac.. hm pisal ktos mam stresa ze nie zdam tego testu haaa bo w why not usa mialam ustny bo mnieszkam w 3 miescie a biuro jest w wawie a ustny to lajt...;p wiec jak ktos moze pisalz furnela ?
  • Anonim

Ja pisałam w tamtym roku i był banalny.

Na zasadzie co widzisz na obrazku *i 4 odpowiedzi*, potem coś tam ze słuchu, ale naprawdę nie ma się czym przejmować.
  • AmeluS

ok spoko dziekuje :) wlasnie tak sie zastanawialm czy co roku maja ten sam; DD he
  • marusia

ech, nie zdałam testu z almaturu. :(
    wiecie z jakiego biura/organizacji można mieć mniej punktów??
  • oliwia; )

O jaa, współczuję : ( Ja jadę z Perfectu i nie jestem ani z Warszawy, ani z Wrocławia więc test miałam przez telefon bardzo prosty typu "Jakie jest twoje hobby, czy dam sobie radę bez rodziców, po co chcę jechać" więc jak chcesz to spróbuj : )
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)