Rok w USA [524]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Mia

czy jak pisaliście list to zaczynaliście jakoś Dear Host Family albo cos w tym stylu?
  • Aleksandra Katarzyna

Ja zaczęłam Dear host family i pod spodem pisalam juz normalnie :)
    mam do Was pytanie,a mianowicie tych badan, jak dostanę historię chorób, publikacje na leczenie i wywiad z lekarzem itp to też muszę to wszytsko przetlumaczyc na ang? i jak zalączyc to w aplikacji? oryginal i to tłumaczenie czy jak?
  • Mia

ok,dzieki.
    ja jak miałam już wyniki to powpisywałam wszystkie wyniki do aplikacji,tak samo szczepienia.niewiele lekarzy będzie miało czas przepisywać to z ksiązeczki.lepiej samemu.ja wszytsko od lekarza wypelniałam sama.w biurze mi powiedzieli,ze ich nie interesuje kto to wpisze,ważne żeby było to poświadczone przez lekarza i po angielsku.ja tez chciałam z tym biegac po tłumaczach,ale obeszło się bez tego.
  • MONI

no ja miałam takie luki do wypełnienia, moja lekarka po obejrzeniu badan wpisywala mi (-) na znak ze wszystko jest ok, wzrost normalnie w cm, waga w kg, jeszcze cukier mi wypełniła, a np miałam jeszcze na dole jakąś historie do wypelnienia, i jak miałam złamanie, to ona wpisała fract. czy coś takiego, jakiś skrót po łacinie, który oni tam zrozumieją, no bo te wszystkie nazwy pochodza z łaciny.
    a szczepionki wypisywala mi pielegniarka :) z tym ze poprosilam ją zeby najpierw wpisywała miesiac a potem dzien. nie latałąm z tym do tłumacza ani nic, bo mialam w aplikacji juz formularz do wypelnienia.
  • Ewa

jak tam postępy w aplikacjach? Ja aktualnie czekam na rodzinke, co jest straszne. chcialabym chociaz wiedziec jaki stan...
  • MONI

ja dopiero czekam na zgode od fundacji D:
  • Olga

ja tez czekam na zgode... i to już długo; ( ale będę cierpliwa;D
    a Ty Ewa, z kim jedziesz?
  • Mia

Olga,Ty składałaś w grudniu i jeszcze czekasz na zgode?!? moja aplikacje poleci dopiero pod koniec przyszłego tygodnia i baba w biurze mówila,ze mam czekac jakis tydzień na potwierdzenie przyjęcia do programu.
  • MONI

olga, jakie biuro?
  • Olga

Almatur, CIEE.
    Składałam w styczniu, na samym początku.
    Jeszcze nie dostałam potwierdzenia, jak na razie pytali się tylko o moją alergię.
    Ale w przyszłym tygodniu to myślę, że już się dowiem... Szczególnie, że mam płacić kolejną ratę;P
  • Ewa

Olga ja jade z fundacja CCI z furnela
  • Anonim

hej Olga mnie tez pytali o alergie i potem sie wycofali... ale dostałam świetna rodzine, która też ma alergie wiec jest nawet lepiej!
  • Ewaa

Cześć wszystkim! Ja również bardzo bym chciała wyjechać do USA na rok, ale to dopiero za dwa lata w II klasie LO. Nawet z rodzicami idzie mi coraz lepiej, myślę, że w końcu ich przekonam, ale nie o to mi chodzi. Nie wiem, można w internecie zobaczyć wzór takiej aplikacji, którą się składa do biura? Jeśli macie jakieś linki to bardzo bym prosiła żebyście je tu wstawili. Chce je zobaczyć tak z czystej ciekawości, jak to w ogóle wygląda. Z góry dzięki; ))
  • MONI

hmm jeśli chcesz zobaczyc identyczna aplikacje jak ja mialam
    http://www.whynotusa.pl/programy/pr...
  • Anonim

To dobrze, ze rozmawiasz o tym z rodzicami wcześnie! Ja zaczęłam 4 lata temu i ich przekonałam:) Świetna strategia!
  • Ninaa

Ja z rodzicami zaczęłam o tym rozmawiać już rok temu, ale mój tata nie jest przekonany...nie chce mnie nawet puścić na obóz językowy do Anglii na 2 tyg, to co będzie z USA na rok?? Boi się o mnie, mówi, że nie wiadomo co się dzieje na takich wyjazdach, na jakich się ludzi trafi i ogólnie nie wrócę cała *_* ehhh
  • MONI

u mnie było tak samo jakies 2 lata temu, że na oboz nie, bo to bo tamto. a tu nagle siup i jade na rok i to na drugi koniec świata; D
  • Olga

>Anita napisała:
    >hej Olga mnie tez pytali o alergie i potem sie wycofali...
    >ale dostałam świetna rodzine, która też ma alergie wiec
    >jest nawet lepiej!

czyli musiałaś zmieniać fundacje i wypełnianie wszystkich aplikacji od początku...?
  • Olga

>Olga napisała:
    >>Anita napisała:
    >>hej Olga mnie tez pytali o alergie i potem sie wycofali...
    >>ale dostałam świetna rodzine, która też ma alergie
    >wiec
    >>jest nawet lepiej!
    >
    >czyli musiałaś zmieniać fundacje i wypełnianie
    >wszystkich aplikacji od początku...?

a już przeczytałam;P też jadę z CIEE, ale jeszcze nie dostałam potwierdzenia, może dlatego że szukają kogoś, kto chce wymieńca z alergią gratis;P
  • agnieszka

co do jakiegoś potwierdzenia,to z tego co pamiętam to po prostu zadzwonili do mnie z ostateczną wiadomością w kwietniu :D ale już od lutego było dużo prawdopodobieństwo,że trafię do WA i tak się stało...i zaraz trzeba będzie wracać :(

pamiętam to ciągłe czekanie...
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)