-
Magda
przeczytałam wszystkie wasze wypowiedzi i powiem, że bardzo fajnie mi się czytało waszą konwersację; d. widzę, że wasze przygotowania idą pełna parą. ja raczej na ten rok już nie zdąże więc będę się starać na następny. ostatnio właśnie tak myślałam, że fajnie by było gdybym na ten rok pojechała <miałabym 16 lat>, ale nikłe szanse..
a i właśnie ja znałam tylko dwie organizacje: CHI i CIEE.. a co to Pax?
i ile macie lat, dziewczyny?
pozdrawiam :)
-
~Kasia~
Ja jade z Almatur- CHI ktoś może też tak samo?
osobiście jeszcze nie żyje tym wyjazdem, wydaje mi się dość odległy, dlatego jestem zaskoczona, że już kupujecie walizki ale może to i dobrze się tak przygotowywać bo przy okazji przygotowywujecie się też psychicznie czego ja jeszcze nie zrobiłam :P nie mogę sobie wyobrazić tego wyjazdu, wciąż jest to dla mnie tak nieprawdopodobne... -
♥weronika♥
Też przeczytałam wszytko co dzisiaj napisałyście i tak wam zazdroszczę :)
Kurde czemu to takie drogie jest; <; D ?
Ale lepiej żeby było tak jak jest, niż żeby dolar poszedł w górę kiedy ja bym miała jechać, bo wtedy to byłaby już masakra ...
-
-
Olga
ja się jeszcze tak bardzo nie szykuje;P nawet znajomym nie gadam o tym wyjeździe, bo wolę nie zapeszać;P jeszcze żyję Polską;P ja o PAX'ie tez nie słyszałam, ale może jest dobry:) drogie jest, bo jakby było tańsze, to by za dużo osób jeździło;P -
Aleksandra Katarzyna
hah dokładnie, a tak to jesteśmy wybrańcami losu; D ja tez znajomym nie mówię, wiedzą tylko najbliżsi przyjaciele; ) ale cały czas się obawiam, że odrzucą moją aplikację, albo nie znajdą mi rodziny i nie pojadę, a ja niestety mam takie zasrane szczęście, że jak na coś się nastawie to nie dochodzi do skutku. Mam nadzieję, że jednak w tym przypadku mój szczęśliwy los będzie dla mnie przychylny; p Ale modlę się , że dostanę taką swobodną, otwartą rodzinę, bo niestety jak byłam na wymianie we Francji, to trafiłam na takich strasznie chłodnych i zdystansowanych ludzi, amerykanie raczej są otwarci więc chyba nie będzie tak źle. -
Olga
-
Ewkuu
ja powiem tak, mam bardziej ten wyjazd odlegly niż wy :P trzymam kciuki żeby mi się udało, wam również :) a nie nastawiam sie, że polece na 100% ale mam taka nadzieje; p przezorny zawsze ubezpieczony [chodzi mi o pakowanie] a kocham się pakowac, robic listy i wyjezdzac, wiec nic nie pojdzie na marne jak nie polece, to tylko zajmie mi zcas, bynajmniej go pozytecznie wykorzystam; D dzisiaj powazna rozmowa z mama :D zdam relacje jak wstaniecie :)) -
Ewkuu
a co do pytania Magdy - ja jestem rocznik 93, Ola chyba też, Olga jest starsza :) -
♥weronika♥
-
Aleksandra Katarzyna
Boże Ewa ja też uwielbiam robić takie rzeczy; D listy, pakowania i te sprawy xD 3mam kciuki :)
Właśnie wysprzątałam całe mieszkanie i taaak się zziajałam że hoho; p -
Olga
ja koniec roku 92:) to jakby wam się nudziło, to możecie mnie jakoś w lipcu zacząć pakować xDD ja mam zawsze ten sam problem - nie mieszczę się w żadną walizkę:( w tym roku będzie sie trzeba zaopatrzyć w jakiegoś giganta... -
Ewkuu
no to ja wam powiem, że mam problem megaaaaaaaaa. w piątek jadę do Warszawy zdać test. ale nie mam ważnego paszprtu tzn ze wzgledu na zdjecie jest nei wazny, poniewaz zdjecie mam hmm chyba z 4 podstawówki; p i uniewaznili mi go. na paszport muszę czekac miesiac. jezeli bym pojechala po 2paszport w poniedziaalek to przyszedl by mi okolo 18 marca. 15marca jest ostatecznym terminem zlozenia aplikacji.; ( a do aplikacji potrzebne jest ksero pierwszej strony paszportu tej ze zdjeciem. jate do Foster'a do Wawy an test. znacie moze jakies biura ktora maja wiekszy czas do chociaz konca marca? i odrazu jakie sa oplaty ? mi wyszlo na PL za bilet, sevis, wize, program, test slep- 18,700zł . także suma jest ciekawa. Jak mozecie cos poradzic to piszcie :) -
Ewkuu
jade* sorry za literówki, ale pisze to w pośpiechu i w zdenerwowaniu :) -
-
Aleksandra Katarzyna
kurde Ewa zestresowałaś mnie! Ja mam paszport tymczasowy na rok, bo we wrześniu mi ukradli a potrzebowałam wyrobić na już bo jechałam do Francji. I jak wysyłałam Fosterowi umowę i wszystko to powiedziałam, że podam nowym paszport bo niedługo idę zrobić, ale nie pomyślałam, że oni nic nie ruszą jak tam nie podam wszytskiego i do 15 marca ja też się nie wyrobię ehh Podam chyba tymczasowy, a później jak już będę miała to normalny i wprowadzą korektę. Masakra, boję się, że przez moją głupotę coś zawalę -
Aleksandra Katarzyna
Nie wiem jakie biura mają dłuższy czas, tzn wszystkie mają dłuższy ale od razu więcej płacisz. Ale wydaje mi się, że jak wszystko zrobisz i podpiszesz tą umowę a paszport doślesz później to może pójdą Ci na rękę.. czyli jednak wybrałaś Foster. Fajnie; ) Pax, orientation w Ny tak; >? będziemy na początku razem :) -
Ewkuu
tak właśnie :) dam znac w sobote co i jak, jak wrócę z Wawy; ) tak Pax, orientation w NY . a ile wyszlo Ci za caly program na PLN ??:) -
Mia
mam pytanie; ) w aplikacji CHI jest taka ramka na uzupełnienie wyników badań krwi,moczu,kału.cop tam ma lekarz wpisać? czy te badania maja być takie podstawowe czy na nosicelstwo czegoś?
pzdr;) -
Olga
>Ewkuu napisała:
>no to ja wam powiem, że mam problem megaaaaaaaaa. w piątek
>jadę do Warszawy zdać test. ale nie mam ważnego paszprtu
>tzn ze wzgledu na zdjecie jest nei wazny, poniewaz zdjecie
>mam hmm chyba z 4 podstawówki; p i uniewaznili mi go. na
>paszport muszę czekac miesiac. jezeli bym pojechala po
>2paszport w poniedziaalek to przyszedl by mi okolo 18 marca.
>15marca jest ostatecznym terminem zlozenia aplikacji.; ( a
>do aplikacji potrzebne jest ksero pierwszej strony paszportu
>tej ze zdjeciem. jate do Foster'a do Wawy an test. znacie
>moze jakies biura ktora maja wiekszy czas do chociaz konca
>marca? i odrazu jakie sa oplaty ? mi wyszlo na PL za bilet,
>sevis, wize, program, test slep- 18,700zł . także suma
>jest ciekawa. Jak mozecie cos poradzic to piszcie :)
w Almaturze z CIEE jest do 31 marca. Mi wyszło mniej niż 20 tys. Coś koło 18. właśnie -
Ewkuu
Czyli jeszcze muszę odwiedzić w Wawie Almatur; D ojjjjjjjjjjjjj i tyl ezalatwiania znowu .. -
abbie
dziewczyny a ile planujecie dostawac kiesoznkowego?:D
bedziecie miały karty visa np?