Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anna ****

Cześć Wam wszystkim. Wiem że teraz każdy ma swoje własne sprawy i w ogóle, ale mam okropny dylemat związany właśnie z wyjazdem do Stanów. Chciałabym tam kogoś poznać, doświadczyć tego jak oni tam przechodzą święta i w ogóle. Zawrzeć znajomości i znaleźć BIG LOVE:P joke;*(chociaż jak przyjdzie nie będę narzekać) Ogólnie to wszyscy wiemy że taki rok w USA to są duże koszty. Moi rodzice nie mają aż tyle kasy żeby mi bez wahania zafundować taki wyjazd. To było zawsze i jest moim marzeniem. No i szuakam jakiegoś rozwiązania które mnie również zadowoli ale nie będzie aż takie drogie. Mam kilka pomysłów ale nie wiem czy wybierając je nie będę żałować potem co mogło być jak bym była w Stanach. Po pierwsze miałam pomysł żeby wyjechać do USA na wakacje na jakiś obóz językowy, z tym że przy tej opcji nie przeżyje rzeczy które chciałam przeżyć tj. PROM, i zakończenie roku szkolnego w USA. Z tym że wiedziałabym od początku gdzie trafie. Druga opcja to są wakacje w Anglii też na zasadzie obozu językowego. No i jest jeszcze możliwość wyjechania na pół roku, zawsze to mniejsze koszty, tylko boję się że przy takim wyjeździe dużo stracę nie tylko tu w szkole ale i tam, wszyscy już będą się znać i w ogóle a ja przyjadę i paraduję w drugim semestrze… No i jeszcze kolejna obcjia to tak że pojadę na cały rok ale dopiero w trzeciej klasie. I powtórzę rok… Tylko tu znowu boję się że będę potem żałować bardzo że rok później idę na studia, będę później zdawać maturę niż moi przyjaciele, no i boję się że nie wyrobię z ocenami, bo teraz liczyłyby mi się tylko z trzech lat z gimnazjum (jestem w pierwszej liceum)a jak w liceum już nie wyjdę tak dobrze i moja średnia będzie niższa? Tego właśnie się boję…. Oczywiście rodzice mi powiedzieli że jeśli bardzo będę chciała jechać na drugą klasę i w ogóle to nawet pożyczą albo wezmą kredyt ale potem bym miała wielkie wyrzuty sumienia… Doradźcie mi co mam robić. Zwracam się do Was właśnie z takimi pytaniami bo jesteście w tym temacie i wiecie czy warto czy nie….Oczywiście wiem że moje marzenia mogę spełnić też potem jak będę starsza ale to już nie będzie to samo. Już nie będzie mi dane przeżyć PROM-u….
    Proszę pomóżcie… i czekam też na relacje jak tam jest Wam wszystkim w stanach teraz w tym roku…
    Dziękuję już z góry i pozdrawiam
    PS. Ależ ja jestem gadatliwa;p;p
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)