-
uncommonmon
- 13/10/2009 14:07
ale nie będę ukrywała, że chora sytuacja.. tylko, że sporo osób w takiej sytuacji się znajduje...
a jak chcesz zmienić rodzinę, to poszukaj wśród znajomych w szkole najlepiej, żebyś trafiła na kogoś kogo Ty chcesz, a nie na kogo Ci tam wyznaczą... -
uncommonmon
- 13/10/2009 14:14
generalnie powinnaś zadzwwnić do swojego głównego koordynatora, sprawdź na stronie CIEE kto zajmuję się tą okolicą, w której jesteś. oni niby są tam żeby nam pomagać.. trochę gówno prawda bo mi nie pomogli, ale może u Ciebie będzie ktoś normalny.
przedstaw jej swoje probemy z rodziną.
nie wiem jakie zdanie ma na Twój temat Twoja host mama, ale ona może zrezygnować z "hostowania" Ciebie i wtedy nie mają wyboru ale muszą zmienić Ci rodzinę.
jak to nie zadziałą, to może pogadaj ze swojąhostkąi powiedz, że źle CI w tej rodzinie, że trzeba coś z tym zrobić, że zujesz, że sie nie dogadacie i chyba czas na zmiane... moze niech koordynatorka przyjedzie i was odwiezi w domu i razem sobie pogadacie...
ja wiem ze to takie proste mowic, ale ja sama dokaldnie taka sytuacje mialam rok temu i w zasadzie to gorszego piekla w zyciu nie przechodzilam.. ale nawet juz jeden tydzien u drugiej rodziny wsyzstko odmienil...
sluchaj, nie daj im sie splawic bo raz, ze zaplacilam tyle za ten wyjazd, dwa ze to ma byc przygoda a nie jakas kurwa mac masakra, to jest rok w ktorym chcesz cos przezyc i nie pozwol na to zeby byl do dupy i Cie zrazil.... -
Zuzie.
- 14/10/2009 00:19
-
Zuzie.
- 14/10/2009 00:22
-
- 20/11/2009 17:29
-
Zuzie.
- 28/11/2009 16:55
Bylo ciazko tzn nadal jest. Bo moj koordynator i moja ex host matka mnie nienawidza. Ex host matka jest koordynatorka mojej host siostry co mam teraz wiec przez pierwszy tydzien codziennie dzwonila i pisala emaile jaka jestem bezczelna niewychowana i ze ona powinna teraz byc moja koordynatorka itd. A moj koordynator sie mnie wyzekl. Powiedzial ze nie chce byc moim koordynatorem:D
Ale nowa rodzina jest cudowna, najlepsza na swiecie. I host mama mnie tak broni przed tamta zolza ze jestem jej tak wdzieczna!
I niestety musiamam zmienic szkole bo teraz mieszkam 30 mil dalej ale juz jest coraz lepiej z nowa szkola:)
pozdrawiam wszystkich! -
Anita
- 29/11/2009 04:02
Ale- nie zostawiaj tak tego. Nie możemy pozwolić, żeby przyszli exchange mieli problemy, powinnaś Ty albo Twoi rodzice napisać jakieś pismo to CIEE (bo z tego jechałaś?) o tej osobie żeby ją zwolnili albo coś. Nie można tak tego zostawić. -
- 19/12/2009 11:25
Czy ktokolwiek z was musiał płacić te 350 $? Czy nie było to uznawane za wasze złe zachowanie, a złe warunki w rodzinie? -
agnieszka
- 19/12/2009 17:50
|
|
Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...