Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anna ****

Cześć. tak czytałam większość tematów i chyba żaden z nich nie porusza tego tematu. Randki w USA.Może temat nie za bardzo mądry ale gdzieś czytałam że w regulaminie jest zabronie spotykanie się na randkach podczas wymiany. Co wy o tym myślicie? I jak to jest w realu? Poznaliście tam kogoś fajnego? Przetrwało to?
  • Anonim

Hmm, w realu to ... KTO TO SPRAWDZI?!?!
    Dajcie spokój, nikt nie bedzie przestrzegał takich głupich reguł. Nie ma tu takiego nadzoru.
  • ♥ Kasia

po pierwsze to tak regulamin rzeczywiscie zabrania nie tyle co "randkowania" co bycia w zwiazku i oczywiscie sexu.

W realu? Hm generlanie to koordynatorem nie ma sie co przejmowac bo rzeczywiscie on nie ma tego jak sprawdzic po za tym to ich raczej nie interesuje. Problem moze ale nie musi stanowic rodzina. Wiekszosci rodzin to zapewne nie bedzie przeszkadzalo ale znajda sie i takie które moga Ci zabronic spotykania ze swoim amerykanskim chłopakiem/dziewczyna. (mojej pierwszej rodzinie przeszkadzalo ze mialam chlopaka ale akurat wtedy sie wiele innych złych rzeczy na siebie nałozyło i musialam zmienic rodzine, 2 w ogole to nie przeszkadzało i mogłam sie z nim normalnie spotykac :))

Co do tego czy takie zwiazki przetrwaja? Błagam to juz jest głupie pytanie OCZYWISCIE ze nie (tak tak wiem zdarzaja sie wyjatki ja tutaj generalizuje) Moze przez pare pierwszych miesiecy bedziecie jeszcze uwazac sie za pare ale predzej czy pozniej taki zwiazek sie konczy - to nie ma prawa bytu

• Marta

tak jak wspomniała Kasia tutaj chodzi o host rodzinę. Bo tak naprawdę oni Cie będą kryć albo i nie. Mój host dad był nie zadowolony z tego że mam chłopaka dopiero później się przekonał i było ok. (i jestem mu za to wdzięczna bo jestem z chlopakiem do dziś)
  • Anonim

hmm.. mi sie wydaje ze oficjalne regulaminy mowia cos w stylu strongly disencourage... zabronic nie moga zabronic...

chodzi o to zeby po pierwsze nie wpasc...
    po drugie nie zostac oskarzonym o molestowanie...
    po trzecie zeby nie bylo zawodow milosnych jak wymiana sie konczy i trzeba wracac do domu..

A co uczestnik wymiany z tym zrobi jest jego sprawa...
  • Ania

u mnie jest troche trudniej bo moja upierdliwa koordynatorka jest w szkole i pilnuje zasad... ale poza szkołą da sie, jeżeli oczywiście rodzina pozwoli...; )
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)