-
Anna ****
cześć, zamierzam wyjechać w przyszłym roku na rok do stanów i chciałabym się dowiedzieć czy ktoś z Was uczestniczył w takim programie z Why not USA i jakie są Wasze wrażenia -
Justyś
-
Marto, W
Ja jadę z WhyNotUSA, ale w sumie oni tylko pośredniczą, a program ma CET USA.
No, w każdym razie wszystko świetnie, ten test na znajomość języka to banał, lubie, którzy tam pracują fajni. Hm. Z pocz atkiem marca oddałam im wszystko, rodzinę dostałam jakoś 5-10lipca, czyli w miare normalnie. Za 5h mam lot do Paryża, z Paryża do Detroit. Mieszkam 20mil dalej. Kooosmos.
Więęęc.. WNU Ci polecam, bo są okei. Wszystko idzie sprawnie itd, wszytsko pozałatwiane blabla..
Nadal tego nie ogarniam, że za pare godzin mam lot. Cholera -
-
>Marto, W napisała:
>Ja jadę z WhyNotUSA, ale w sumie oni tylko pośredniczą, a
>program ma CET USA.
>No, w każdym razie wszystko świetnie, ten test na
>znajomość języka to banał, lubie, którzy tam pracują
>fajni. Hm. Z pocz atkiem marca oddałam im wszystko,
>rodzinę dostałam jakoś 5-10lipca, czyli w miare
>normalnie. Za 5h mam lot do Paryża, z Paryża do Detroit.
>Mieszkam 20mil dalej. Kooosmos.
>Więęęc.. WNU Ci polecam, bo są okei. Wszystko idzie
>sprawnie itd, wszytsko pozałatwiane blabla..
>
>Nadal tego nie ogarniam, że za pare godzin mam lot. Cholera
powodzenia; ) -
Anna ****
Możecie mi podać konkretną cenę, jaką zapłaciliście w tym roku za ten wyjazd? -
agnieszka
raczej nikt Ci nie poda konkretnej ceny :) bo wszystko można policzyć dopiero po tym jak wrócisz,policz cenę programu+visa+bilety+kieszonko we i wszystko zależy od kursu dolara,takie moje zdanie. -
Anonim
Ale jak ktoś już wyjechał to może podać cenę ile zapłacił w biurze [czyli cena programu], wiza, samolot - to już wiadomo. Kieszonkowe każdy ma inne, więc nawet nie ma o co pytać. -
sam wyjazd ok 4.5 tys dolarów generlanie zalezy od oranizacji myśle że cena może sie wachać o $500 w ta czy w tamtą ale generlanie cos w ten desen + wiza (ok 400-500) samolot ok 3000zł kiesznkowo licz średnio 300 dolarów miesiecznie
-
bett.
+ 180$ za wpis do systemu SEVIS.
Wlasciwie wszystko zalezy od kursu dolara, ktory w ostatnich latach wahal sie od 2,0 do 4,0- wiec roznica spora. -
Kamil
Z tego co wyliczyłem to: $4500 + 500zł (wiza) + 3000zł (samolot) + $180 wpis do SEVIS + $3000 (kieszonkowe, po 300 dolców na miesiąć) to wychodzi 25 772 PLN. (po kursie dolara 2,9). No to super, bo jak liczyłem jakiś miesiąc temu czy nawet więcej to wyszło mi jakieś 35tyś. Tyle że dolar kosztował nieco więcej; D -
Tymon
Zalezy jeszcze gdzie trafisz, bo w skrajnych wypadakch bilet moze kosztowac nawet 6,5 tyś zł. Ale raczej zwykle koło 3000, mi wyszedł za 2900 zł :] -
bett.
Co do biletów lotniczych to trzeba uważać. Czasami lotnisko, na które trzeba dolecieć w USA nie jest wielkie i nie lata tam zbyt wiele samolotów, a loty z reguły są znacznie droższe. Tak było w moim przypadku i już chcialam rezerwować. Na szczęście w ostatniej chwili znalazłam bardzo atrakcyjną ofertę. Nie bierzcie pierwszego lotu, który wpadnie Wam w ręce tylko dobrze poszukajcie, a na pewno sporo zaoszczędzicie... -
Ania
ja tez z Why Not USA.. Szczerze mowiac nie jestem zadowolona z wspolpracy z ta firma(trzeba liczyc tylko na siebie), na szczescie trafilam na swietna rodzine... jestem w Michigan, 15 mil od Grand Rapids -
-
Ania
-
Anna ****
kurcze wielkie dzięki, mam zamiar wyjechaćna przyszły rok i puki co czekam na oferte która ma być pod koniec września. To strasznie dużo kasy i nie wiem czy moich rodziców będzie na to stać, ale bardzo bym chciała, test mam już zdany więc to zależy tylko od finansów, powiedzcie mi jak załatwić problem z tutejszym liceu do kogo się udać i tak dalej, jeżeli chodzi o kieszonkowe to napewno nie wystarczy mniej niż 300$? Anja eN jak CI wyszło tylko 20 tys?