Rok w USA [539]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Dawid

z tym prawkiem.... moze wiecie nie moze mama mi dac "pisamna zgode" xd na jazde po stanach?
  • Maciej...

ja dostalem i takowa potrzebna byla zebym mogl zaczac robic kurs
  • Dawid

a mozesz jezdzic po usa normalnie?
  • Ninaa

samochodem nie można jeździć nigdzie indziej oprócz kursów, bo wtedy jesteś potencjalnym zagrożeniem na drodze
  • Dawid

my polacy? xd

amerykanie nie potrafia praktycznie jezdzic... jak tylko snieg sie pojawia to juz nie wiedzą jak ruszyć; P
  • jeannerose

okay, bylam uparta jak wy i myslalam, ze bede jezdzic tym bardziej ze rodzina sie zgodzila. mam prawko z polski ( wyrobienie miedzynarodowego kosztowalo jakos do 50 zl, zwykly papierek). ubezpieczenie miesieczne tutaj kosztuje 120-200$ - Podkreslam misieczne. I teraz tak, nawet jesli kupisz ubezpieczenie nadal nie mozesz prowadzic - wymog fundajci, Zalozmy ze masz jakis glupi wypadek, nie masz ubezpieczenia - musisz placic grube pieniadze, masz ubezpieczenie - dowiaduja sie ze nie mozesz prowadzic ze wzgledu na fundacje i nie dostajesz ubezpieczenia - musisz placic. Jesli wypadek jest z Twojej winy, kasa moze byc ogromna, nie zapominajcie ze tutaj ubezpieczenia sa strasznie drogie - wyplacic komus milion baksow za skasowanie samochodu i zlamanie nogi - nie dziekuje; p.

Jesli chcesz tylko wyrobic prawko pozniej mozna je chyba wymienic na Polskie czy napisac praktyczny, nie wiem przepisy sie zmieniaja, ale i tak wydaje mi sie ze lepiej tutaj zaplacic bo jak nie zdasz w Polsce za 1 razem to tak czy siak wydasz troszke pieniedzy :). Ja musze sie pochwalic nalezalam do szczesliwcow; -)
  • Dawid

wyrobilas w stanach i zamienilas na polskie miedzynarodowe?
  • Kamil

>jeannerose napisała:
    >mam prawko z polski
  • Ewson

Sory za odgrzebanie tematu, ale chyba to lepsze od zakładania nowego tematu.

A wiecie może co z prawkiem w USA na motor?
  • karolkie

nie ma szans, mi nawet na skuter wodny nie pozwolili.
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)