-
Dawid
z tym prawkiem.... moze wiecie nie moze mama mi dac "pisamna zgode" xd na jazde po stanach? -
Maciej...
-
Dawid
-
Ninaa
samochodem nie można jeździć nigdzie indziej oprócz kursów, bo wtedy jesteś potencjalnym zagrożeniem na drodze -
-
Dawid
my polacy? xd
amerykanie nie potrafia praktycznie jezdzic... jak tylko snieg sie pojawia to juz nie wiedzą jak ruszyć; P -
jeannerose
okay, bylam uparta jak wy i myslalam, ze bede jezdzic tym bardziej ze rodzina sie zgodzila. mam prawko z polski ( wyrobienie miedzynarodowego kosztowalo jakos do 50 zl, zwykly papierek). ubezpieczenie miesieczne tutaj kosztuje 120-200$ - Podkreslam misieczne. I teraz tak, nawet jesli kupisz ubezpieczenie nadal nie mozesz prowadzic - wymog fundajci, Zalozmy ze masz jakis glupi wypadek, nie masz ubezpieczenia - musisz placic grube pieniadze, masz ubezpieczenie - dowiaduja sie ze nie mozesz prowadzic ze wzgledu na fundacje i nie dostajesz ubezpieczenia - musisz placic. Jesli wypadek jest z Twojej winy, kasa moze byc ogromna, nie zapominajcie ze tutaj ubezpieczenia sa strasznie drogie - wyplacic komus milion baksow za skasowanie samochodu i zlamanie nogi - nie dziekuje; p.
Jesli chcesz tylko wyrobic prawko pozniej mozna je chyba wymienic na Polskie czy napisac praktyczny, nie wiem przepisy sie zmieniaja, ale i tak wydaje mi sie ze lepiej tutaj zaplacic bo jak nie zdasz w Polsce za 1 razem to tak czy siak wydasz troszke pieniedzy :). Ja musze sie pochwalic nalezalam do szczesliwcow; -) -
Dawid
-
Kamil
-
Ewson
Sory za odgrzebanie tematu, ale chyba to lepsze od zakładania nowego tematu.
A wiecie może co z prawkiem w USA na motor? -
karolkie