Rok w USA [539]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Paula

a ja jestem w delaware i jest starsznie goraco
  • '

>Maciej... wrote:
    >>' wrote:
    >>>Maciej... wrote:
    >>>a ja jestem w stanie Floryda i tez nie moge sobie
    >>wyobrazic
    >>>powrotu...tu jest wszystko inne,moge tu prowadzic
    >samochod
    >>>bez prawa jazdy jak obok mnie jest osoba z prawkiem,jest
    >>tu
    >>>goraco i duszno:D
    >>>dzis ide zawiezc papiery do szkoly;)
    >>
    >>nie mozesz.
    >>1. wymiana zabrania i mozesz przypadkiem miec powazne
    >>klopty,
    >>2. musisz mnie learner permit
    >
    >ale ja mieszkam z Area Representive i on powiedzial ze ma
    >ulgi;D

ale jak zrobisz dzwona i to niekoniecznie z Twojej winy, a predzej czy pozniej kazdego to czeka, wrocisz do Polski.
  • bett.

I jak, macie juz rodzinki?
  • Ania

ja nie mam.... nie wiem gdzie, dokladnie kiedy i do kogo jade.... :(((
  • Anonim

Lol to nieźle. U mnie jest dziewczyna z Niemiec, która nie miała rodziny, wiec teraz mieszka u koordynatorki, jako welcoming family. I szukaja jej innej.
  • Tymon

ja nie mam. tak jak kolezanka z gory [hah :p] ani rodziny, biletu, niczego, dupa. So I just have to wait patiently ....
  • ~*KasIOoLa*~

ja tez nie mam ani rodziny, ani biletu, ani teznie wiem gdzie lece;/;/;/
    mam tylko planowany wylot na 25, wiec jeszcze 6 dnimaja na znalezienie rodzinki;/ zobaczymy co z tego bedzie...
  • Tymon

za przeproszeniem, k***a mać, mam juz dosyc tego czekania i wiecznego niepokoju ...; /
  • Anonim

tez mam tego dosyc.! a Ty 'Tymon' kiedy masz wylot?
  • Toms

a z jakich organizacji w Polsce i Stanach jedziecie???
  • Tymon

ehehe, żebym to ja miał "wylot", nie mam wylotu, nic nie mam, praktycznie jestem w takiej samej sytuacji jak pod koniec czerwca kiedy to odbierałem wizę.

>karo napisała:
    >tez mam tego dosyc.! a Ty 'Tymon' kiedy masz wylot?

"Tymon" - może to dziwnie wygląda i brzmi, ale tak, to moje imię, nie musisz używać cudzysłowiu/a; p

Ja jadę z fundacji FIT, a z polskiego FOSTERa. O ile na Foster nie mogę za bardzo narzekać na FIT już owszem - trafiłem na małą fundację, a kiedy moja ciocia na Florydzie rozmawiała z szefem (!) tej oto instytucji, to on wysłuchując jej pytającą się o problemu ze znalezieniem placementu dla studentów, cały czas twierdził, że wina jest po POLSKIEJ stronie ! [sic!] Tłumaczenia nic nie dały, on się upierał przy swoim, na co pani z Polski powiedziała, ze oczywiście nie ma racji, ale cóż, niesmak pozostał, jeżeli ktoś kto jest odpowiedzialny za całą fundację zasłania się tylko i wyłącznie polską stroną to jest to delikatnie mówiąc, śmieszne.
  • Maciej...

>' wrote:
    >>Maciej... wrote:
    >>>' wrote:
    >>>wyobrazic
    >>samochod
    >>>tu
    >>>
    >>>nie mozesz.
    >>>1. wymiana zabrania i mozesz przypadkiem miec powazne
    >>>klopty,
    >>>2. musisz mnie learner permit
    >>
    >>ale ja mieszkam z Area Representive i on powiedzial ze ma
    >>ulgi;D
    >
    >ale jak zrobisz dzwona i to niekoniecznie z Twojej winy, a
    >predzej czy pozniej kazdego to czeka, wrocisz do Polski.

ie no ja wiem wiem.dlatego jestem spokojny i narazie trenuje;D
  • Ania

Ja jade z fundacji CET USA, a z polskiego Why Not USA...

Wlasnie dostalam rodzinke ( stan Michigan, miejscowosc Stanton-1500 ludzi xD blisko Grand Rapids, w polowie drogi z Detroit do Chicago, rodzina ma 8 dzieciakow, w tym 3 ma 17 lat, zeby bylo malo mam double placement z laska z Korei Pld wiec generalnie bedzie smiesznie )

A co do tych, ktorzy jeszcze czekaja na rodziny... sprawdzajcie poczte bo lada chwila na pewno dostaniecie jakies informacje, w koncu to ostatni dzwonek...
  • Anonim

spoko, ja spedzilam ostatni rok w wisconsin (połnoc, 6 h od chicago), stanu słynącego z sera, mleka i krow, wszedzie rednecks w swoich buciorach i trakach. znalazlo sie mimo to wiele wspanialych ludzi zaczynajac od innych foreign exchange students konczac po tubylcach i bylo wspaniale!! mialam swietna rodzine, wyprawa byla dosc sentymentalna, ale to juz inna historia. najlepszy rok w moim zyciu, wrocilam ze 3 mis temu, polecam kazdemu.
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)