Rok w USA [524]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ♥ Kasia

musze powiedziec ze przeraza mnie to co tu niektorzy z was pisza.... Jak mozna sie nastawiac negatywnie do wyjazdu ze wzgledu na miejsce. Co za bez sens. Jedzie sie nie dla stanu tylko dla przezyc, ludzi zabawy. Jak juz pisałam tysiac razy i napisze jeszcze raz nie wazne do jakiego stanu sie pojedzie tylko w jaki sposob spożytkuje sie czas tam spedzony. O kasnas mozna powiedziec wiele ze jest nudne, plaskie, nie ma co zwiedzac nie ma tam nic ciekawego a mimo wszystko spedzilam tam najlepszy rok w moim zyciu i nie zamienilabym tego miejsca na zadne inne. Przestancie oceniac stany przez to co w nich mozna robic tylko jedzcie i stwórzcie wlasne wspomniania wlasny rok.
  • Anonim

Zwłaszcza jeżeli nie byliście...
    O Colorado tak samo , same góry i łeb boli bo wysoko...
    Liczą się ludzie jacy tam będą....

Zgadzam sie....
  • Sky

Teraz dopieero dotarło do mnie że wybieranie stanu to istna głupota. Bo jak patrzę na moją przyszłą rodzine to już się nie mogę doczekać i śliczne maisteczko kewaunee, w Wisconsin całe na jeziorze, wszędzie woda, victoriańsie domy w NY czy innym popularnym stanie napwno tak by nie było, a rodzina super, wszędzie jest fajnie a nie tylko w wielkich miastach czy popularnych stanach, najlepiej lecieć na spontana i tyle , a nie wiem czy życie w LA czy NYC było by odpowiednie i czy rodzina nie była bym bardzo zalatana , nie miała by na nic czasu i wgl.. Wybieranie stanu jest złe !
  • ♥ Kasia

wszystko sie zgadza oprocz tego co napisałas odnośnie np stanu NY. Teraz jestem w Old Forge, NY (5h od NYC) i w !!życiu!! nie widziłam tak pieknego pełnego zieleni, jezior itd miejsca jak to! Pracuje w zamknietym ośrodku leżacym nad przepiejnym jeziorem w środku lasu, okolice tego ośrodka sa zapierajace dech w piersiach. Po prostu przepiekne miejsce!

Dlatego własnie nigdy nie wiesz na co trafisz. Bo zaledwie 5h pociagiem od NYC, dalej bedac w stanie NY masz zupelnie inny świat nie majacy nic wspolnego z nowojorskim życiem. Nie wybierajcie stanów!!
  • Anonim

Kasia a jak w ogóle załatwiłaś sobie pracę w NY? a dokładniej mi chodzi o U.S?
  • ♥ Kasia

http://www.campamerica.pl/ strona głowna całego programu

to na co ja pojechałam :
    http://www.campamerica.pl/article,8...
  • Mateusz Gugałka

przejeżdżałem przez stan NY, w sumie cały i jest naprawdę piękny; ) nawet jak jeszcze jest zimno i drzewa się nie porozwijają. Naprawdę ładnie tam.

Z tym programem się coś zarabia? Przejrzałem na szybko i niczego takiego nie widziałem.
  • ♥ Kasia

to czytaj dokladniej; ] oczywiscie ze sie zarabia. na campie teoretycznie $200 tygodniowo na resorcie $1700 w sumie. tyle ze na resorcie mozna jeszcze liczyc na napiwki itd a na campie nie. ja jestem na resorcie
  • jotka

Moja córka wyjeżdża jutro do stanu Oklahoma (tak się martwię) , rodzinę znalazła już po 2tyg. od złożenia papierów.. Rodzinka wydaje się być w porządku nawet tamtejsi sąsiedzi piszą ,że nie mogą się doczekać aby poznać moją córkę..Ale wszystko okaże się na miejscu..
  • Anonim

>jotka napisała:
    >Moja córka wyjeżdża jutro do stanu Oklahoma (tak się
    >martwię) , rodzinę znalazła już po 2tyg. od złożenia
    >papierów.. Rodzinka wydaje się być w porządku nawet
    >tamtejsi sąsiedzi piszą ,że nie mogą się doczekać aby
    >poznać moją córkę..Ale wszystko okaże się na miejscu..

A gdzie dokładniej?
  • jotka

Stillwater ...
  • Anonim

Słyszałam, że fajną szkołę mają; )

Jestem pewna, że nie będzie źle.
  • AmeluS

Rozmawialam przed chwilka z mojej kuzynki mezem amerykaninem,( ktory co prawda mieszka w syracuse) i powiedzial ze tam praktycznie nic nie ma ze latem jest cieplo bardzo ,sa tornada itd. ale tak jak mowila kasia ktora byla w kansas wszyscy mowia ze tam nic nie ma a z tego co opowiadala na zeszlorocznym spotkaniu osob ktore wyjechaly do usa to ze bylo suuuperrrr hihihih wiec bedzie dobrze tyle moglam pomoc :)
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Oklaho...
  • Anonim

>Sky wrote:
    >
    >
    >>
    >>Montana?!
    >>to chyba razem z North Dakota i Wyoming najgorsze co
    >mogloby
    >>Cie spotkac:)
    >>ale to tylko moje zdanie, moze sie myle.
    >
    >A co takiego złego tam jest ? North Dakota i Montana
    >?Niedźwiedzie , Indianie, ukryte skarby, fajnie. I Wyoming
    >też czemu zły, przecież on jest takinormalny, neutralny ,
    >rozwiń to bo ciekawa jestem; p
    >

Najgorsze w Montanie jest to ze jest taaaka wielka, a strasznie malo ludzi tam mieszka, ja na przyklada nie wyobrazam sobie byc przez rok w miejscowosci innej niz Great Falls, Billings albo Missoula. Jezeli chodzi o wyjazd do Montany na 2 tygodnie to jak najbardziej, swietna sprawa. Ale wyobraz sobie ze trafilas rodzine w miejscowosci ktora ma 150 mieszkancow i w promieniu 200 mil nie ma miejscowosci wiekszej nie 1000 mieszkancow. Jesli chodzi o North Dakota to bardzo podobnie, male miejscowosci, zimno i w dodatku brzydko. Bylem w ostatnia zime, bo znajomego babcia mieszka i wspolczuje wszystkim ktorzy maja tym byc dluzej niz 2 dni. a Wyoming, po prostu nie, tez glownie male miejscowosci w ktorych nei za wiele sie dzieje, moze nie liczac Casper i Cheyenne.

• jotka

dzięki!!!
  • nowy etap:)

a ja znam dziewczyne ktora byla w Montanie i bylo jej tam CUDOWNIE!
    takze niczym sie nie przejmuj:)
  • Marto, W

Michigan , 40mil od Detroit:D
  • jotka

mam wiadomośc od córki... jest zachwycona ..dzisiaj była w szkole. by wybrać przedmioty.. trafiła do12 klasy i ma możliwość na dyplom (ale to się okaże)..Rodzinka jak określiła jest ''ekstra"
  • ♥ Kasia

>jotka napisała:
    >mam wiadomośc od córki... jest zachwycona ..dzisiaj była
    >w szkole. by wybrać przedmioty.. trafiła do12 klasy i ma
    >możliwość na dyplom (ale to się okaże)..Rodzinka jak
    >określiła jest ''ekstra"
    >

no to super :)) oby tak dalej!
  • Maciej...

ja jutro rano mam samolot wiec chce sie pozegnac i obiecuje ze odezwe sie jeszcze nie raz;) na razie
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)