-
Anonim
ja bym sie tak nie martwila:) jesli Ty chcesz jechac na 2 LO to tak naprawde nie potrzebujesz jakis tam najwazniejszych przedmiotow bo tak czy siak diploma nie dostaniesz, a oceny sa w granichac norm :) pojdz do tych biur o ktorych myslisz i z nimi porozmawiaj. w aplikacji wpiszesz tylko 7 przedmiotow, wiec mozesz wybrac 7 najlepszych:) (mat-pol-ang obowiazkowo) -
123fokus
Nie można dostać diploma jadąc na 2 LO, nawet jak trafi się do klasy senior? -
nowy etap:)
to wszystko zalezy od szkoly....moja sis byla 5 latr temu okolo pojechala na 2 klase i diploma dostala....ale mimo to pozdawala przedmioty i szla ze swoja klasa i zdawala polska mature (wiecej mozliwosci) ale np u mnie w MO w tym roku sie podniosla ilosc kredytow potrzebnych... -
-
Ann__
>uncommonmon napisała:
>ja bym sie tak nie martwila:) jesli Ty chcesz jechac na 2 LO
>to tak naprawde nie potrzebujesz jakis tam najwazniejszych
>przedmiotow bo tak czy siak diploma nie dostaniesz, a oceny
>sa w granichac norm :) pojdz do tych biur o ktorych myslisz
>i z nimi porozmawiaj. w aplikacji wpiszesz tylko 7
>przedmiotow, wiec mozesz wybrac 7 najlepszych:) (mat-pol-ang
>obowiazkowo)
No zobaczę we wrześniu jak to będzie z tymi moimi ocenami; )
Polski obowiązkowo ? Dziwne heh; p Matematykę rozumiem, angielski to wiadomo ale polski? -
Anonim
polski bedize traktowany jako foreign language, a jak bedziesz miala dobre przedmioty na siwadectwie to mozesz dostac za nie credit i zostac seniorem jak CI malo bedzie brakowalo, ale to zalezy od szkoly.
-
ja bylam seniorem ale u mnie wszyscy z wymiany byli seniorami nie mialo to nic wspolnego z ocenami
-
Anonim
to pozazdroscic, u mnie seniorami byli tylko CI co ukonczyli 11 lat szkoly z wystarczajacym kredytem -
-
mMmm...
U mnie było dokładnie tak samo jeśli chciała bym być seniorem musiałam mieć ukończone 11 klas, ale to była akurat wredność mojej koordynatorki. A co do stanu ja byłam w Georgi i nie żałuję; ) Przynajmniej zimy jako tako nie było. Rodzinę dostałam po 5dniach pobytu w Stanach i to całkiem przypadkiem więc to różnie bywa. -
mMmm...
I oceny również pokazałam tylko z gimnazjum bo z liceum nie było się czym pochwalić hehe -
Sky
Kurde no, czy nikt nie trafił do Wisconsin ?! Ja mam jakiegoś pecha do tego stanu, bo dostaje go już drugi raz, a jest to ostatni stan jaki chciałam.. I niestety nie mogę odmówić, pozatym za duże ryzyko bo rodzine mam strasznie fajną i bogatą, duży dom, duża rodzina, ogólem fajnie, ale jakoś tak niskie temperatury jak na Alasce raczej mnie nie zachęcają. Nie marzyłam o Californii czy NY , ale takie jakieś stany jak Luizjana, Georgia, Idaho czy Montana bardziej by mnie ucieszyły. Był ktos w Wisconsin ?
-
Justyś
ja bym sie cieszla nawetz tego stanu... jak masz fajna rodzinke i dobre nastawienie to bedzie super! :) mowie CI liczy sie nastawienie... jedz i zobacz... -
nowy etap:)
jedz bo odrzucisz ta oferte i potem Ci innej nie znajda i bedziesz zalowac.....a innego stanu raczej nie dostaniesz chyba....bo jak papiery trafia do jakiegos stanu to na 99% juz bedziesz miala rodzine w tym stanie.... -
-
Anonim
słuchajcie, czy to źle, że jeszcze nie mam stanu i rodziny?:(
juz czekam bardzo długo... -
Mateusz Gugałka
z tego co pamiętam kilka osób dostało rodzinę dopiero w drugim miesiącu wakacji :) poczekaj jeszcze :) może się coś znajdzie; )
co do Wisconsin bierze; ) każdy stan ma coś ciekawego; )
jeżeli rodzina jest bogata to zwiedzisz trochę stanów przynajmniej; )
-
Ewa
Byłam trzy lata temu :D Gdzies już na ten temat pisałam - zależy gdzie trafisz. ja byłam w Racine, między Milwaukee i Chicago, także całkiem nieźle, a samo Racine w sumie też całkiem w porządku, ale są takie miejsca, że tylko pola pola pola i las. Ale za to mnóstwo snow days. I dużo dzikich zwierzątek się plącze; ) Bierz bierz, ja też chciałam jechać gdzie indziej (zimno przeszkadzało mi strasznie), ale ogólnie było ok. -
Anonim
>Sky wrote:
>Kurde no, czy nikt nie trafił do Wisconsin ?! Ja mam
>jakiegoś pecha do tego stanu, bo dostaje go już drugi raz,
>a jest to ostatni stan jaki chciałam.. I niestety nie mogę
>odmówić, pozatym za duże ryzyko bo rodzine mam strasznie
>fajną i bogatą, duży dom, duża rodzina, ogólem fajnie,
>ale jakoś tak niskie temperatury jak na Alasce raczej mnie
>nie zachęcają. Nie marzyłam o Californii czy NY , ale
>takie jakieś stany jak Luizjana, Georgia, Idaho czy Montana
>bardziej by mnie ucieszyły. Był ktos w Wisconsin ?
>
Montana?!
to chyba razem z North Dakota i Wyoming najgorsze co mogloby Cie spotkac:)
ale to tylko moje zdanie, moze sie myle. -
Anonim
-
mMmm...
Ja dostałam rodzinę będąc już na miejscu w tamtym roku, ale sporo osób dostało na koniec wakacji więc spokojnie; ) -
Sky
>
>Montana?!
>to chyba razem z North Dakota i Wyoming najgorsze co mogloby
>Cie spotkac:)
>ale to tylko moje zdanie, moze sie myle.
A co takiego złego tam jest ? North Dakota i Montana ?Niedźwiedzie , Indianie, ukryte skarby, fajnie. I Wyoming też czemu zły, przecież on jest takinormalny, neutralny , rozwiń to bo ciekawa jestem; p