-
Puchacz
ja na pewno odradzam lingwiste, ktory wspolpracuje z Nacel Opendoor. ja z nimi pojechalem. po 1 Nacel staram sie za wszelka cene mnie wywalic ze Stanow (w koncu dostali juz swoje $), po 2 mialem mega przesrana rodzinke ktora miala 5 dzieci + 3 uczniow z wymiany (ja chlopak z wegier i dziewczyna z korei) i 5 psow. dodam ze lazienka byla tylko jedna a jedzenia prawie wcale nie bylo. Lingwista mial to gleboko w dupie i nie raczyl mi pomoc w zaden sposob. na szczescie sam znalazlem sobie 2 host family przez kumpla ze szkoly i moj wyjazd byl mega:)
Wiec jesli chcecie jechac to nie z nimi i jesli wasi znajomi chca jechac to przekazcie im zeby uwazali na te 2 firmy:)
Tyle z mojej strony -
Anonim
ja również odradzam Lingwiste. Na samym początku składałam tam papiery itd. no a poźniej wpłaciłam zaliczke i pisałam test i nikt nawet nie dał znaku życia czy zdalam czy nie. Babka która sie mną zajmowała została zwolniona z pracy. Zero jakiegokolwiek zainteresowania. Dlatego poszłam do Almaturu no i tutaj wszystko mega dopracowane; D -
Anonim
a mi w almaturze ciagle przekladali test. I w koncu nie napisalam.
Zastanawiam sie teraz czy z jakas amerykanska(albo Kanadyjska) firma nie pojechac. Mojej mamie ktos polecil, ale kurcze nazwy sobie przypomniec nie moge. -
-
Anonim
te młoda, Ty to się lepiej zbieraj!.;D bo jeszcze nie zdąrzysz i zostaniesz na 2 klase w tej złeeeeej szkole.;p;p hah;); * -
Anonim
wez przestan. Nie boj nic. Na pewno sie jeszcze za oceanem spotkamy. Ameryka bedzie nasza!
-
Ewa
No cóż, nie miałam takich ekstremalnych przeżyć z Nacel, a już na pewno nie z Lingwistą (tu akurat wszystko poszło szybko i sprawnie). Ale chwalić Nacel też nie mam za co - rodzina do której trafiłam to zamerykanizowani Grecy (kiedy wyjeżdżałam mówiłam po angielsku lepiej niż mój host father), koordynatorka interesowała się mną średnio i robiła straszną aferę, kiedy ktoś z exchange students, którymi się zajmowała, zmieniał rodzinę (łącznie z rozpuszczaniem mocno niefajnych plotek na ten temat) - między innymi dlatego w końcu nie zdecydowałam się na zmianę rodziny. -
Puchacz
no no. mnie chcieli wywalic z powodu mojego poznego wracania do domu i cpania. nie no luz biorac pod uwage zeeeee nie moglem nigdzie wyjsc sam. aaaaa jak zaproponowalem zrobienie testu czy cos bralem nie byli zainteresowani. Jesli widzicie nacel odrazu poszukajcie innej firmy! -
pauli
-
Anonim
-
Antek