-
Turing
Witam wszystkich
Planuję wyjechać do USA po drugiej klasie liceum. Na środę umówiłem się na test do almaturu. Może ktoś wie jak on wygląda? Czy to jest tylko test pisany czy może mamy coś takiego jak jakiś writing, speaking czy use of english? Ogólnie podchodzę do tego na luzie bo angielskiego uczę się od wielu lat (odwiedziłem nawet NY rok temu; p), tylko chciałbym wiedzieć trochę więcej szczegółów :) I na jakim to poziomie jest? W almaturze mówią że trochę niższy of FCE, jednak wszyscy tu mówią że jest to jeden wielki banał, więcej sam już nie wiem co myśleć :P
pzdr -
Eydryth
banał:P wiekszosc to abc obrazki i dopasowania...cos tam ze sluchu...moze strona gramatyki i na koncu koles ze mna troche pogadal zasal 2 pyt i tyle; )
chociaz ja z innej organizacji jechalam ale mi sie wydaje ze to wszedzie mniej wiecej tak samo wyglada;) -
MarTa ... !
-
ppp
hahaha prooosty. ja przed wyjazdem uczyłam się mało, a napisałam test na maxa i dłuższą formę pisemną b.dobrze :P -
-
Edith
>MarTa ... ! napisała:
>już był taki temat; P
i co z tego ze byl? zamiast pisac ze juz byl taki temat mozna by kulturalnie odpowiedziec
Pozdrowienia z New Orlean -
Puchacz
-
~*KasIOoLa*~
Ja w poprzednim tyg pisalam ten test wlasnie w almaturze i moge sie zalożyc ze dostaniesz ten sam; ) jest 75 pytan ze słuchu do kazdego abcd na poczatku jakies obrazki, mapka z 4 samochodami i mowia gdzie jedzie i masz wybrac ktory to samochod, jakies dialogi i do tego pytania. kolejne 75 pytan jest bez sluchania takze abcd, obrazki i masz wybrac co przedstawiaja, tekst z lukami i trzeba wybrac odpowiedni wyraz, kilka idiotycznych pytan typu: 'lubie ogladac telewizje. gdy ogladam moj ulubiony program leze na dywanie (albo podlodze)'(nie jest to doslowne przytoczenie ale sens ten sam) i pyt. "ktora godz chlopak mial na mysli?" faktycznie takie pytania sprawdzaja znajomosc angielskiego o_O
i na koncu krotki tekst i do niego kilka pytan
... i to tak w skrocie wygladało; ) -
~*KasIOoLa*~
-
Turing
-
Edith
ja sie bardzo stresowalam przed tym egzaminem a okazal sie smiesznie prosty tam sa same postawy wiec nie ma sie czego bac; ] -
ppp
z resztą... pani mi powiedziala ze nikt przez niego nie pojechał :D
placisz - jestes pan, a test to pic na wodę :D
tak mi się wydaję -
Toms
Przecież im zależy, żebyś pojechał i wybulił te kilka tysięcy dolarów. Oni na tym zarabiają. Nawet jak zawalisz ten test to pojedziesz albo pozwolą ci go powtórzyć:) -
Turing
Haha ten test to śmiech na sali xDD
Dzisiaj go pisałem. Moje ulubione zadanie:
Gość na rysunku przygotowuje się do uderzenia podczas gry w bilard. Trzeba wybrać co się dzieje, oto propozycje:
a) He's spinning the ball
b) He's going to jump into the pool (XDD)
c) He's going to hit the ball
d) He's shooting a gun (XDD)
Mało tego. Nie pisałem tego testu sam (pisała też inna dziewczyna), a babka od almaturu zamknęła nas razem w klasie więc mogliśmy sobie kulturalnie wspólnie go rozwiązywać, korzystać ze słownika czy przewijać kasetę żeby wysłuchać czegoś jeszcze raz.
No po prostu śmiech na sali :D -
Turing
-
Anonim
ja miałam 59/66.
więc spokojnie.
;D:D
a jak ja miałam tyle to już cud!; )
-
Eydryth
z tego co ja pamietam to mialam 65/66 chyba; p jakos tak LOL to jest takie banalne ze az boli:P -
Anonim
a mi jeszcze ta pani w Almaturze mówiła, że są ustalane grupy (czyli data i czas wylotu) i wtedy np. kilka osó leci razem do NY; D i to mnie troszke pociesza;) -
Eydryth
-
Turing
Ja jak leciałem rok temu na wakacje do NY to siedziałem obok Amerykanki to się trochę rozgrzałem językowo; p -
Eydryth