- 1
- 2
-
Anonim
dla tych co sa wlasnie w usa...czas wyjazdu powoli dobiega konca.
no i tu pytanie co po powrocie?
spowrotem do LO?
dostajecie HIgh School Diploma?
jak z tlumaczeniem na 'polskie swiadectwo maturalne"?
na studia?
-
Ewa
Dyplom dostane, ale nikogo on w Polsce nie obchodzi, mam rok do tylu i ide do pierwszej liceum.
Slodko. -
KACZOR
-
Ewa
Przynajmniej wyrwiesz sie spod ponurego rezimu niejakiego pana G. za rok, a mnie jeszcze czekaja w tym gownie trzy lata :( -
-
KACZOR
-
Anonim
a ja jestem wsciekla, bo juz prawie 3 miesiace minely odkad zlozylam papiery, a nic jeszcze nie wiem :| co za shit. -
KACZOR
-
dorota
ja właśnie próbuję się wkręcić w cały ten interes, ale nie wiem czy nie jest za późno. mam nadzieję, że jakoś uda się to załatwić, chociaż im bliżej jestem tym bardziej nie chce, boje sie i staram odwrócić. chciałabym, żeby decyzja zapadła, żeby los podjął ją za mnie. bo w sumie w głębi serca to bardzo bym chciała i wierzę, że nie bede żałować. to napewno świetna przygoda. jestem kulawa z angielskiego, ale może jakoś uda mi się zdać ten test. trudny był? -
Ja po powrocie klasy nie powtarzalam, ale musialam zaliczac zaleglosci na bierzaco, wiec mi nie przepuscili :)
-
Anonim
test byl calkiem latwy, przynajmniej z tego co pamietam. ja mialam kolo 90/100, a byly pytania ze sluchu, chyba 20, z gramatyki (z ktorej nie jestem za dobra;)) tez chyba z 20, trzeba bylo uzupelniac luki w zdaniu, cos tam ze zrozumieniem chyba. ale to byl test typu abcd, wiec mozna bylo nawet cos strzelic;) -
Rowniez po powrocie robiłam 2 lata w 1 rok. Musialam powtarzac indywidualnie wiekszosc przedmiotow, oprocz wf i religii <shit>, potem czekal mnie egzamin komisyjny z kazdego przedmiotu. Taka mini matura z calego programu 3 klasy LO. :D
Ale to z powodu wyjątkowo wrednej Pani Dyrektor. Wiem ze inni znajomi ktorzy byli rok w usa nie mieli takiego hardcoru. Czesc musiala narobic tylko polski + przedmiot ktory mieliby zdawac na maturze.
jezeli chodzi o test przed wyjazdem, byl wielokrotnego wyboru, plus jakas rozmowa w języku ang. Osobicie jestem zdania ze nie ma znaczenia jak wypadniesz, przyjmą każdego, w koncu dla niech kazdy chetny to kolejny zysk. -
Anonim
Ja mialam 75 pytan i mialam w efekcie koncowym 92% poprawnie; ) także nie był w sumie trudny... ani też banalnie łatwy!; ) Złożyłam aplikacje i teraz czekam tez i ponoć mogę sobie tak czekac nawet do lipca; ) ale co zrobić - oby się wszystko udało; ) pozdrawiam :* -
ilovethisgame
ja zdalem ged, wyslelem do konsulatu w chicago i teraz czekam az mi odesla i u mnie we wrocku prawie na wszystkich studiach to akceptuja, takze jak macie jeszcze troche czasu to radze cos wymotac:) a egzamin sam w sobie jest banalny pozdro -
Anonim
-
Misiak
Ja wrocilam ze USA na poczatku wakacji..:P I ja ku swej radosci nie musialam powtarzac ani roku,ani zaliczac zadnych przedmiotow..:P Chodze teraz do IB..;P Hahaha..:P No nie wiem czy to jest az tak smieszne..:P Ale to jest calkiem niezle rozwiazanie patrzac na to jak nasz system edukacji w Polsce jest masakrycznie "powalony" ze sie tak wyraze..:P Mysle ze wiekszosc z ludzi ktorzy wyjechali do High School do USA powinni probowac swych sil w IB-przeciez skoro sie juz przez caly rok uczylas po angielsku-to co niby w IB sobie nie poradzisz?? No co wy..:P -
AmeluS
-
Anonim
-
Pacvfka
ja jestem teraz na wymianie..i powinnam byc w I LO i bardzo nie chcialabym powtarzac i moze i naiwnie ale ciagle mam nadzieje ze uda mi sie normalnie do II pojsc nawet jesli bede musiala zaliczac rzeczy z pierwszej klasy...
-
Sebastian
Pomyslcie sobie , ze przeciez lata kiedy jestescie uczniami Liceum lub studentami szkoly wyzszej, sa najlepsze i najmilej przez was wspominane. Skoro mozna posiedziec dluzej w szkole i tym samym przedluzyc sobie zycie licealne to ja jestem za; ) a ludzie zrozumieja ze byliscie w Stanach wiec nie bedzie tekstow typu: "glupi/a bo nie zdał/a". Ja mam do tego taki stosunek , wiec jesli bede musial powtarzac rok to mysle ze sie za bardzo tym nie przejme. Pzdr. :) -
They say the good die young
ej mam pytanie moze ktos sie orjentuje bo ja zamierzam wyjechac do usa w tym roku i trafie tam do ostaniej klasy i czy jest mozliwosc zebym tam zdawal amerykanska mature nie ta miedzy narodowa tylko amerykanska ?
- 1
- 2