- 1
- 2
-
Tymon
Ostatnio tyle się słyszy o szerzącym się kryzysie gospodarczym, który szczególnie dotkliwie uderzył w USA. (masowe zwolnienia itp.) I tak oto mam ptanie do osób, które są aktulanie w USA ? Czy on faktycznie jest zauważalny ? Coś się zmieniło w waszym codziennym życiu ? -
nowy etap:)
w moim to akurat nie.ale moje dwie kolezanki (z Brazylii i Japonii)mieszkaly razem i teraz musza sie wyprowadzic bo ich host stracil prace.i sie mowi baaaardzo duzo o tym.ja jako ja zadnej zmiany nie odczulam.
A dolar to juz taaaaki drogi:/ -
-
Justyś
u mnie w ID jakos tego tak nie odczowaja... wszystko idzie tak jak szlo... ja odczowam tylko po $ !! chce dolara taka jak w sierpniu po 1.9zl!!! -
-
Jad teściowej
ja tez to odczuwam to niejest najciekawsze jejku tragedia dolar po 3.80? masakra -
nowy etap:)
-
Anonim
dolar drogi.. oby spadl!
u mnie w texasie wogole sie kryzysu nie odczuwa, hosci zamiast oszczedzac kupili 5 telewizor (i to jaki.... ulala) do pokoju, w ktorym ja z host bratem gramy w wii:D -
MarTa ... !
-
Mateusz Gugałka
u mnie bardzo widac kryzys :(
duzo ludzi traci prace, sklepy sie zamykaja
W ciagu ostatniego miesiaca w centrum handlowym zamknely sie trzy sklepy, w tym ogromny Steve&Berries a w marcu ma zostac zamknieta jedna kawiarnia.
Ma byc podobno jeszcze wiecej zamkniec, podobno niedlugo maja zamknac Food City, czli taki wielki super market.
Na szczescie mimo ciezkiego czasu ludzie caly czas do kina chodza, nawet mam wrazenie jakby coraz wiecej osob chodzilo, wiec tego miejsca nie zamknal. -
Tymon
Mnie osobiście strasznie martwi jedynie dolar. Przez niego cena wymiany wzrosła o 30-50%. Zaporowym kursem był $ po 3,5 zł, kiedy powiedziałem sobie, że jak będzie droższy to nie pojadę, najwyżej stracę 400zł zaliczki, a dzisiaj wita mnie kurs 3,82zł. Mam nadzieje, że spadnie, bo inaczej z mojego wyjazdu nici; / -
Marta
u mnie wszystko ok nic nie odczuwam.
moi hosci maja stabilna prace, wiec zwolnienie im nie grozi.
no ale dolar drogi.. ehhh..
-
Eydryth
Ja tez nic nie odczuwam...moja host mother jest nauczycielka wiec zwolnienie jej nie grozi mojemu host father tez raczej nie xD
No w TV sie duzo o tym mowi... -
Sebastian
Moi hosci raczej nie odczuwaja kryzysu. Jedyne co to ja moge narzekac na dolara...
W czerwcu cala moja rodzina przyjezdza mnie odwiedzic i teraz wychodzi na to , ze beda musieli placic 2 razy wiecej za wszystko :]
no i ja musze sobie teraz troche odmawiac :P -
divi_17
przez kryzys prawdopodobnie nie polece na wymiane, a 2tys juz wplacone przepadna :( hehe; | -
MarTa ... !
ja chyba też nie... to się nie opłaca. może jak bd szła do 3 LO to $ będzie tańszy... -
Tymon
-
Anonim
Na razie nie zanosi się, aby dolar w stosunku do pln spadał ergo nie ma co rezygnować, nie wiadomo co przyniesie następny rok; )
Teraz jest okres rzeczy niemożliwych z makroekonomicznego punktu widzenia, tak więc kto powiedział że za rok dolar nie będzie kosztował 5 złociszy? Kryzys zaczął dochodzić do Eu Śr-Wsch, inwestorzy wycofują swoje pieniądze z dość ryzykownych rynków polskich - myślę, że jeśli chodzi o wymianę PLN-USD czas atrakcyjnych exchange skończył się z chwilą gdy musieliśmy płacić za dolara 3,5 - teraz kurs najprawdopodobniej będzie oscylował w okolicach 4 zł, trzeba się do tego przyzwyczaić (przestudiujcie charty usd-pln) :] -
Mateusz Gugałka
z tego co slyszalem kilka razy cena dolara nie jest prawdziwa czy cos w tym stylu i powinien mocno spasc w najblizszym czasie -
MarTa ... !
-
Anonim
>MarTa ... ! napisała:
>spada $. już jest 3.69 a był 3.87 :)
Ale niestety nie na długo :/
To chwilowe "dzięki" rządowi, a co będzie za parę dni/tygodni? I jeszcze termin zapisów kończy się za 1,5 tygodnia; (
- 1
- 2