Rok w USA [539]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Asia

A ja chciałabym połączyć moje dwa marzenia : mieszkanie w USA i bycie nauczycielką. Czy wie ktoś na jakie studia trzeba tam iść i ogólnie takie inf.?
  • dzeksonowax3

'W USA, aby stać się pełnoprawny nauczycielem należy ukończyć studia pedagogiczne oraz studia wyższe kierunkowe lub studia na poziomie licencjatu. Różne wymagania od kandydatów do tego zawodu mają poszczególne rządy stanowe. Regułą stało się, iż nauczyciele tuż po szkole wyższej znajdują zatrudnienie w placówkach edukacyjnych. Ich pozycja w zawodzie wzrasta w momencie uzyskania stopnia magistra oraz odbyciu stażu. Staż podnosi kwalifikacje młodego nauczyciela i jest liczony w godzinach pracy dydaktycznej z młodzieżą. Różne są wymagania co do nauczycieli w różnych stanach, w niektórych przyjmuje się do pracy jedynie magistrów, w innych poziom licencjata jest zupełnie wystarczający. Jeszcze inne szczególną uwagę przywiązują do umiejętności praktycznych'
  • myszqa 13

Hej!Co prawda mam dopiero 16 lat ale już planuję i wiem co chce robić w przyszłości.Na wymiane do USA do High School napewno nie pojadę ale chciałabym wyjechać na studia.Chodzi mi konkretniej o Uniwersytet Yale.a studia to prawo.Orientuje się ktoś może jak to wygląda z kosztami na Yale?btw czy wie ktoś jak wogóle wyglądają studia prawnicze w USA? i czy poleciacie pójście na taki dobry uniwersytet czy lepiej coś w NY albo w LA? Będę wdzięczna za odpowiedzi! <3
  • Asia

dzeksonowax3 : Dzięki za odp. :) a z ciekawości, gdzie znalazłaś te inf.? Bo długo szukałam i nic :/

Edit: OK, już mam :D Szukałam na tej stronie ale jakoś niezbyt dokładnie :p
  • Ninaa

Co do uniwersytetu to nie mogę Ci odpowiedzieć czy lepiej do LA czy NY bo to nie od miasta przecież zależy a od uniwersytetu

YALE - http://www.law.yale.edu/about/finai... kosz to prawie 74 tysiace dolarow za rok. Ale to dlatego, ze to Yale. Inne uczelnie pewnie beda brac jakies 30-50
  • Asia

Studia prawnicze to chyba jedne z najdroższych w USA...
  • dzeksonowax3

Wg studia to droga sprawa tam.; c
    Ale jednak się opłaca tak w sumie bo to się potem zwróci w ciągu zycia.
    Ja chciałabym jechać tam i studiować biotechnologię, farmację, albo cos z kierunków laboratoryjnych. :)
    Jeszcze się dokładnie nie zastanawiałam nad konkretną uczelnią.

A te info mam z jakiejś stronki, bo kiedyś robiłam jakiś projekt do szkoły na ten temat. :)
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)