Rok w USA [524]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • divi_17

witam ponownie; ]

slyszalem od kilku osob, ze w usa wszystkie ograniczenia do 21 roku zycia (alkohol itp.) są bardzo przestrzegane i ze nieprzestrzeganie tego moze grozić nawet deportacją ?; ooo

Troche sobie nie wyobrażam 10 miesiecy bez imprezowania; pp

? ? ? :)
  • Eydryth

no to masz problem bo tak wlasnie jest a ja jakos nie mam ochoty sprawdzac na wlasnej skorze czy na prawde mnie do domu wysla jezeli mnie zlapia pijana...
  • divi_17

yhym...

a chodzisz tam na jakies imprezy czy cos ?
    bo rozumiem ze jestes teraz w usa ? :)
    to jak spedzalaś sylwestra :p ?

• MarTa ... !

sylwestra nie trzeba spędzać po pijanemu; ]
  • divi_17

hehe :)
  • Mateusz Gugałka

ja mojego spedzilem w domu; ) jakos nie bylo zadnych imprez, w ogole jakos u mnie nikt nie uwazal sylwestra za cos wielkiego :) co prawda mnie deportoac nie moga, ale areszt tez nie brzmi zbyt zachecajaco :) najlepiej chyba ten rok przesiedziec bez picia i zbytniego imprezowania; ) slyszalem o ludziach deportowanych bo zostali zlapani :)
  • divi_17

to chyba bez sensu jechac, zeby siedziec w sylwestra w domu i rok nie imprezowac... tym bardziej ze zrezygnuje sie z roku pelnego imprez i osiemnastek (w tym równiez własnej) w Polsce...
    owszem jednym z głównych celów jest podszkolenie języka, ale dobra zabawa chyba jest tak samo ważna (przynajmniej dla mnie).
  • MarTa ... !

dla mnie dobra zabawa nie równa się alkohol :P można się dobrze bawić także bez używek:p ja osobiście przeżyłam większość imprez bez picia i uważam, że były genialne. to wszystko zależy od ludzi.
  • divi_17

moze jestem jakis zepsuty xddd
    albo w 3miescie sa jacys inni ludzie, bo w tygodniu szkolnym sie uczymy a w weekendy imprezujemy :p
    no ale przeciez w weekendy tez mozna sie uczyc :)
    mam nadzieje ze jednak znajdzie sie tu ktos ktos kto jest albo byl na wymianie i chodzi na fajne imprezy lub chociaz na sylwestra; > ?
  • Agatka..

No wlasnie, dzwinie tak bez imprez... Ale to chyba zalezy od towarzystwa.
  • nowy etap:)

hahah:Dja mialam cudownego sylwestra w hotelu:D
  • divi_17

no ... chociaz ktos :))
  • MarTa ... !

ale przeciez ja nie powiedziałam, że nie imprezuje; P tylko że nie zawsze z alkoholem... oczywiście czasem sie zdarza :P
  • divi_17

:p
  • Mateusz Gugałka

u mnie nie ma w ogole zadnych imprez; ) wiec na to trzeba byc przygotowanym ze tak mozesz trafic; )
  • divi_17

tego wlasnie sie obawiam xd
  • Eydryth

hmm jedyna impreza jaka mozna powiedziec jest w jakims stopniu podobna do polskich byl homecoming dance bo mozna bylo potanczec i sie wyszales(no ale bez alkoholu bo w szkole) tak pozatym to jak moji znajomi robia imprezy to male tylk ow swoim gronie.

Ja sylwka spedzilam na 2 imprezach jedna u jednej kumpeli w domu rodzice u gory my na dole... bylo nas chyba 10 osob. impreza kompletnie inna od polskich;p obejrzalysmy spadajaca kule w NY o 23 i ja z inna kumpela pojechalam na inna impreze. Na drugiej bylo wiecej ludzi polowa co nie znalam niby colleage ale tez tam jedli siedzieli gadali a niektorzy grali w twistera:P o 12 zobaczylam drugi raz spadajaca kule w NY no i nagle patrze a wszyscy sie do domow rozjezdzaja wiec zadzwonilam bo mojego host i po mnie przyjechal:p

W skrocie nie bylo zle spoko ludzie posmiac sie mozna i powyglupiac. Ale mi brakuje tej zabawy, tanczenia! Nawet szampan byl bezalkoholowy!

Ja powiem ze ja juz tez jestem zepsuta bo w Polsce na kazdej imprezie mamy alkohol i to w duzych ilosciach i chwala Bogu wyjechalam w 3 kl i na wiekszosci 18 bylam!!:D 18=najlepsze imprezy xD!!:)

Ale ja tutaj nie mam zamiaru pic ani palic wytrzymalam 5 miechow wytrzymam kolejne 5 nie chce zeby cala kasa ktora rodzice wydali poszla w bloto.
  • Justyś

u mnie mało imprezuja... wiekszosc to mormoni wiec nie pala nie pija...
  • divi_17

coraz bardziej mnie przerazacie... xddd
  • Jeur

boze, chcesz pic wode, zostan w kraju.
    albo Niemcy. Tam mozna od 16.
    Skoro taki to dla Ciebie problem, to po co sie pchasz do Stanow Zjednoczonych? Alkoholu Ci w zyciu nie ubedzie,uwierz mi.
    U mnie imprezuja, jest alkohol na imprezach ale ja sama sie w to nie pcham, bo po co. Mam zamiar upic sie w drodze powrotnej. A potem nie wracac przez tydzien do domu:)
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)