Rok w USA [524]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ryśmiś

Esej to piszesz o sobie, takie cos zeby napisac ze jestes zajebiscie zajebista i zeby ich przekonac ze ciebie chca przyjac. Generalnie to do byle collegu nie problem sie dostac, bo za prawie wszystkie placisz i dla nich to jest biznes, tak - biznes. Tylko do dobrych jest sie problem dostac, a jak sa dobre to i kurewsko drogie. I trzeba chodzic na wszystkie zajecia, nie to co na polskim SGHu :D
  • Mateusz Gugałka

esej to nie tylko o sobie; ) np moja kolezanka wybiera sie do jakiegos uniwersytetu w Chicago i miala do napisania 3 eseje; ) nie wydaje mi sie zeby to bylko tylko o niej; )
  • Sebastian

Ja sie ostatnio zapytalem czy moge dostac w moim liceum HS Diploma , to babka powiedziala , ze szczerze mowiac nie ma pojecia ( a to wlasnie ona zajmuje sie wszystkimi exchange students) i musi zrobic maly "reserach" i mi da odpowiedz za kilka dni :P Zalosne :D
  • ann♥

Moja sytuacja wygląda tak:
    od paru dni zmieniłam sposób myślenia i stwierdziłam że przecież nic mi sie nie stanie jak pojedę do właśnej rodziny i u nich będę mieszkać. Problem jednak z tym dostaniem Diploma. A tak w ogole... to co on daje w polsce? Jak go mam to co? jakies przywileje czy co? :P
    Albo inne pytanie: co zrobić aby wracając do polski po roku nie powtarzać klasy? High School Diploma nie jest równowartością matury?
  • ann♥

nikt nie wie? :D
  • Mateusz Gugałka

sam Dimploma nic Ci nie daje; P musisz zdawac GEDa albo taki jeden inny egzamin, jezeli wrocisz do LO lepiej poworzyc bo pisanie matury bez roku polskiego albo matmy (od naszego rocznika sie zaczyna; ) ) to raczej samobojstwo, ale wracajac do tego GEDa, Kasi udalo sie chyba na UW dostac po tym wiec nie powinno byc trudno
  • Anonim

>ann♥ napisała:
    >Moja sytuacja wygląda tak:
    >od paru dni zmieniłam sposób myślenia i stwierdziłam że
    >przecież nic mi sie nie stanie jak pojedę do właśnej
    >rodziny i u nich będę mieszkać. Problem jednak z tym
    >dostaniem Diploma. A tak w ogole... to co on daje w polsce?
    >Jak go mam to co? jakies przywileje czy co? :P
    >Albo inne pytanie: co zrobić aby wracając do polski po
    >roku nie powtarzać klasy? High School Diploma nie jest
    >równowartością matury?

Jezeli zamieszasz wracac, to Diploma ze szkoly nic nie daje w Polsce. Ty jestes niemądra :D Masz własną rodzine i jeszcze nie jestes w Stanach? Jak nie chcesz powtarzac klasy, to musisz sie dogadac ze szkołą. To tylko kwestia dyrektorki. High School Diploma NAPEWNO nie zostanie Ci uznane w PL za maturę. W Anglii, Stanach etc owszem.
    Tyle, z tego co wiem.
  • Mateusz Gugałka

Diploma to nie matura to cos w stylu swiadectwa, nikt raczej tego nie uznaje
  • Ryśmiś

Gugix ty sie ucz a nie w necie siedzisz w szkole!; P
  • ann♥

przyganiał kocioł garnkowi:P

czylito nic nie daje to dupa blada :/
    wyjade na 3 LO i i tak będę musiała pisać mature a co za tym idzie - powtarzac 3 klase
  • Ryśmiś

powiem ci tak. zeby ci dali napisac mature potrzebujesz swiadectwa ukonczenia liceum. jezeli bedziesz miala high school diploma (co jest swiadectwem ukonczenia) i sie sama przygotujesz do matury, to nie musisz wracac do Liceum i tracic roku. No ale do tego trzeba woli walki i samozaparcia.
  • nowy etap:)

ej a mi mowili ze graduation diploma jest rownoznaczne z GEDem....tylko ze do geda sie sam przygotopwujesz nawet mozesz miesiac przed a tak to przec caly rok mozesz pracowac...
  • Mateusz Gugałka

Diploma to swiadectwo; ) kazda szkola bedzie chciala jeszcze wyniki z jakiegos egzaminu

mi 3 soby mowily ze to rwonoznaczne jest...no ale niewazne
  • Mateusz Gugałka

w sumie to dla osob ktore jada pewnie jest to raczej wazne; ) nam mowili na takim malym obozie przed wyjazdem o tym, poza tym na pewno do amerykanskich szkol sam Diploma sie nie liczy, chyba ze masz jakies konkursy powygrywame, albo jestes supersportowcem, wtedy szkola bedzie robila co tylko moze zeby miec Cie u siebie; ) w Europie Diploma sie nie liczy, trzeba napisac egzamin, ale najlepiej by bylo jakby powiedziala cos Kasia bo ma juz z tym doswiadczenie; )
  • Ryśmiś

>nowy etap:) napisała:
    >mi 3 soby mowily ze to rwonoznaczne jest...no ale niewazne
    >

to ty nie wiesz ze gugix ma zawsze racje? :*
  • Mateusz Gugałka

mamy sie zaczac licytowac komu wiecej osob powiedzialo? nie wiesz o takim czyms jak wolnosc slowa i o tym, ze kazdy ma prawo powiedziec co slyszal/co wie? Jak chcesz to siedz cicho i przytakuj wszystkim, zobaczymy jak na tym wyjdziesz
  • ♫ Martuś ♫

diploma jest rownoznaczna z nasza matura i wcale nie trzeb meic GED zeby sie na studia dostac. poprostu jak jestescie ciekawie to podzwoncie po uczleniach i wydzialach bo kazda uczelnia w Polsce moze meic inne wymagadnia. a najlepiej todostac i Diploma i GED :)
  • ann♥

a co trzeba zrobić aby dostać GED?

jeju Marta ja wiedzialam ze mnie uratujesz:P(nie ma to jak wspolny francuski:P) ale wlasnie Gugix o tym ze jest rownoznaczne to Kasia mi mowila....
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)