Rok w USA [524]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

W jakich stanach w US byliście? Gdzie jest najlepiej/najfajniej? Ja chcę jechać tylko boje się, że mnie na Alaskę nie wyślą XD Tam też organizują wyjazdy? mam nadzieję że nie...
  • ♥ Kasia

spokojnie... na alaske cie raczej nie wysla tak samo jak nie masz co marzyc o hawajach :) A co do pytania gdzie jest najfajniej? Nikt Ci na to nie odpowie. Kazdy byl w innym miejscu i kazdy inaczej sie bawil... Ja bylam w Kansas moze to nie zbyt ciekawe miejsce do zobaczenia ale bylo genialnie ! Wszystko zalezy od rodziny i od ludzi... no i od twojego nastawienia.
  • hehs

czyli tylko w almaturze za doplata mozna wybrac stan? czy w innych biurach tez?
  • ♥ Kasia

bez urazy dla kogokolwiek ale moim zdaniem to idiotyzm doplacac za wybor stanu...
  • Wercia

>♥ Kasia. napisała:
    >bez urazy dla kogokolwiek ale moim zdaniem to idiotyzm
    >doplacac za wybor stanu...

w sumie trochę racji w tym jest.. Bo nie zawsze chyba(?) udaje się trafić na stan Jaki się wybrało za dopłatą.
    A co do wyboru stanów : z tego co czytałam w różnych wątkach to w innych biurach też można wybierać za dopłatą stan . Ale to już zależy od biura .; ]
  • Anonim

Ja nie chce wybierać sobie miejsca gdzie pojadę... nigdy nie dokonywałam dobrych decyzji więc wolę liczyć na ślepy los XD
  • ♥ Kasia

tak jest najlepiej. I z wlasnego doswiadczenia wiem ze wcale sie na tym zle nie wychodzi. Kiedy sie dowiedzialam ze jade do Kansas troche sie zalamalam a okazalo sie byc fantastycznie! Stan nie ma nic do rzeczy jak spedzicie ten rok licza sie ludzie z ktorymi go spedzicie.
  • hehs

moze i to glupie, ale wolalabym nie trafic gdzies gdzie jest caly rok zimno; )

oczywiscie nie chodzi ze chce 'sloneczna kalifornie' ale wlasnie zeby nie dostac jakiejs alaski czy nawet jakichs gor.
  • Ryśmiś

ja jestem w polnocnej czescy stanu NY i jest zajebiscie zimno :F
  • Jeur

u mnie znow odwoluja jutrzejsza szkole z powodu sniegu.
  • Anonim

Ja też drugi dzień wolnego jutro mam.

Nawet śniegu nie mam, tylko to wszystko drobny lód.
  • Sebastian

>tyśka. wrote:
    >moze i to glupie, ale wolalabym nie trafic gdzies gdzie jest
    >caly rok zimno; )
    >
    >oczywiscie nie chodzi ze chce 'sloneczna kalifornie' ale
    >wlasnie zeby nie dostac jakiejs alaski czy nawet jakichs
    >gor.

A kto powiedzial ,ze na Alasce jest caly rok zimno? W wakacje jest tam normalnie. To samo w gorach , wiec raczej ciezko znalesc takie miejsce w U.S.
  • nowy etap:)

ja tez jutro drugi dzien szkoly nie mam:Dale snieg pieknie sypie:Djest tak bialo i tak sie blyszczy uwielbiam snieg:D
  • ♥ Kasia

>tyśka. napisała:
    >moze i to glupie, ale wolalabym nie trafic gdzies gdzie jest
    >caly rok zimno; )
    >
    >oczywiscie nie chodzi ze chce 'sloneczna kalifornie' ale
    >wlasnie zeby nie dostac jakiejs alaski czy nawet jakichs
    >gor.

hm... moim zdaniem lekka przesada. Zima jak zima. A gory sa piekne moze przynajmniej jak trafisz do Colorado to na nartach sobie pojezdzisz. Ja mialam o tyle pecha ze w Kansas naprawde nic nie bylo do roboty :P A co do snow days... piekna rzecz xD

Idz na zywiol nie wybieraj sobie stanu.
  • MarTa ... !

ja modlę się żeby tylko nie Alaska, nie dość, że zimno, to jeszcze odcięta od USA; PP

p.s.- do tych co wyjeżdżali z Perfectu. Słyszałam, że płaciliście jakieś $4000 a teraz $4500; P może jakas pomyłka na stronie, a może po prostu wzrosło.może wie ktoś o co chodzi?
  • ♥ Kasia

juz przestancie sie tak martwic o ta alaske. Jeszcze nie slyszlaam zeby ktos tam byl na wyminie i podejrzewam ze wam tez sie to nie przydarzy. Poza tym nawet jesli tak by sie stalo ze znaleziono by dla was rodzine na tej nieszczesnej alasce (w co naprawde szczeze watpie) to jesli dobrze to umotywujecie to mozecie prosic o zmiane placementu
  • Eydryth

Ehh Alaska Alaska ale tutaj w Illinois przez wiekszosc zimy bylo zimniej niz tam <lol2>

ehh...nienawidze zimy:P

A co do snow days ja mialam 2 tyg temu 6 dni wolnego xD hehe bo bylo tak zimno:) -35 F :P najzimniejsza temp od 1818 roku hehe :)
  • ♥ Kasia

no widzicie :) jak boicie sie zimy to w ogole nie jedzcie na wymiane do USA :P
  • Anonim

To ja chyba wolę zimę tam niż w Polsce... Tutaj nigdy szkoły nie odwołują... A jak wam odwołali te lekcje to będziecie je odrabiać w wakacje lub jakieś ferie? Bo w Polsce niestety przedłużają rok szkolny jak się coś zdarzy.... A i jeszcze jedno...to chyba do Kasi... Bo chyba w Kansas często są tornada (czy jak to się tam nazywa).... Udało Ci się jakieś zobaczyć?
  • Sebastian

>Eydryth wrote:

>A co do snow days ja mialam 2 tyg temu 6 dni wolnego xD hehe
    >bo bylo tak zimno:) -35 F :P najzimniejsza temp od 1818
    >roku hehe :)

lol ! haha niezla temperatura. Gdyby u mnie taka byla , nie wstalbym pewnie z lozka :P I tak trudno mi wstac jak wiem , ze na dworze jest 0 C :D Ja za to mam na zamiane - super sloneczne dni , lub mroczne i niesmowicie mgielne. W zyciu nie widzialem jeszcze tak gestych mgiel jakie tutaj mam na codzien :)
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)