-
Anonim
-
nowy etap:)
nie no nie kolezanka przeciez jest in the USA Monia ...wiec wiesz tak latwo to nie ma:Dona tylko do VIP-ow pisze:P ale swoja droga wspolczuje takim ludziom....zeby nic nie miec w sobie ze trzeba sie za innych podszywac... -
Sebastian
-
-
Wercia
>Martuś in the USA (wersja fałszywa )napisała:
>MARTUŚ KOCHAM CIĘ ! kiedy się spotkamy?
żal mi ciebie dziewczynko...z zaproszeniem od Santa Claus <haha> :D xDDD sądzisz że Ci ktoś uwierzy ? hahahaha
Każdy tu wie która to Martuś z USA . więc twoje starania podszycia się za kogoś i wstawiania nie swoich ! zdjęć jest daremne .; /; /
-
Anonim
Nie podszywam się pod nią. Ona po prostu mi się podoba, ma piękny uśmiech. -
kbial
<lol2>
sorry:D
Jak tak ci sie Marta podoba, to glosuj na jej bloga - na pewno bedzie wdzieczna:D -
ann♥
według kodeksu karnego osoba która kradnie cudze zdjęcia może zostać skazana nawet do 5 lat pozbawienia wolności dlatego radze Ci skończyć już z tymi dziecinnymi żartami -
Wercia
>Martuś in the USA napisała:
>Nie podszywam się pod nią. Ona po prostu mi się podoba,
>ma piękny uśmiech.
Weez ogarnij dziecko i skończ z tą dzieciniadą , przede wszystkim nie wstawiaj zdjęć , które nie są twoje bo to jest karalne jak wspomniała koleżanka wyżej.
Super masz zabawę naprawdę; / normalnie have fun :/ -
MarTa ... !
sorry, że Wam przerywam (chociaż też uwazam, że ta dziewczyna co sie podszywa jest jakaś nienormalna), ale się wkurzyłam na almatur i muszę to komuś napisać. idę rano z mamą do biura, a ona zamiast zachęcać (moja mama nie jest przekonana), to mówi, że trzeba być bardzo bardzo odpowiedzialnym i raczej to nie powinno byc dla młodzieży, trzeba lotniska znać, język trzeba mieć minimalnie na poziomie FC i ogólnie zaczęła namawiać moją mamę żeby mnie wysłała na Maltę na 2 miesiące <lol2> ja do niej mówię, że mnie Stany interesuja a nie Malta xD dała mi aplikacje jakieś umowy itp., a ja jeszcze nawet testu nie zdałam... ogólnie jakaś nie poinformowana , mówi, że to trzeba do Wa-wy zadzwonić, bo ona zna tylko zarys tego (przeczytała to, co było na stronie, więc niczego nowego się nie dowiedziałam). Pomyślałam, że chyba zacznę interesować się Perfectem, ale potem doszłam do wniosku, że chcę zwiedzić NY; )) u Was też tak było. czy tylko we Wrocku jest taka niekompetentna babka? a może to normalna sytuacja?aaa i jeszcze w regulaminie jest napisane, że jeśli rodzina nam nie odpowiada to możemy ja zmienić płacąc $350.... hmmmm dziwne... -
Ryśmiś
-
Jeur
trudno znac wszystkie lotniska swiata w wieku lat 17.
YFU ma na kazdym lotnisku swojego reprezentanta takze na 100% sie nie zgubisz. Na mnie czakala na lotnisku w Frankfurcie babka, ktora ogarniala wszystkich przylatujacych exchange students i odprowadzala do wlasciwego gate. Oczywiscie poczatkowo czulam sie pogubiona aczkolwiek teraz, nie straszne mi juz zadne lotnisku. Nie pogubilam sie bedac sama w Las Vegas, nie pogubilam sie w LA. Co do jezyka, chyba wlasnie po to jedziesz zeby sie go nauczyc. Nie przejmuj sie ta kobieta i probuj wciaz przekonac mame. warto. -
ol!
Mam pytanie w związku z aplikacja. mianowicie jest tam jedna strona do podpisania pt. " Medical/Liability Authorization and Release, Power of Attorney".
I tam podpisać się muszą rodzice i "witness or civil authority" musi zaświadczyć, ze nikt moich rodziców do tego nie zmuszał...
Czy ktoś z was miał też taki dokument do podpisania? Jeśli tak to jak to załatwiliście? U notariusza (tylko podobno wtedy trzeba przysięgle przetłumaczyć na polski język -.-')? Czy w jakimś urzędzie? ambasadzie?
Byłabym wdzięczna za pomoc :)
PS: sry jeśli to zły wątek ale nie wiedziałam gdzie to wrzucic, a może taka pomoc się jeszcze komuś przyda -
Anonim
Bylam wczoraj w Almaturze (warszawa) zeby dowiedziec sie wszystkiego i ewentualnie wziac aplikacje. Pani mowi, zebym poszla do innego budynku (bodajze numer 15) doszlam tam a almaturu ani sladu. Tylko jakas kancelaria prawna.
Jesli ktos z almaturu wyjechal lub ma zamiar to niech mi napisze dokladny adres tego biura bo na stronie jest tylko jeden a podobno trzeba isc do tego drugiego...
Z gory dzieki :) -
-
Tymon
Ahh, u mnie juz po wszystkim. Byłem dzisiaj w Fosterze i wszystko już załatwione. Mam nadzieje że papierowa robota szybko pójdzie.; ) Tylko jeszcze trzba zagadać do dyrektora, żeby nie mieć straconego toku. Chciałybm go nadrobić w wakacje; ) A jak z nadrabianiem roku jest (albo było) u was ?:) -
divi_17
-
nowy etap:)
u mnie w almaturze w wawie wszystko gladko latwo i przyjemnie:) i to mnie oni namowili:)tzn nie tylko ale przekonali:)
tak to jest inny budynek ...jest taka brama i o ile pamtam na domofonie nr 10...i chyba to drugie opitro jest jak sie idzie..:)slr to jskid duxy problem nie jest:) -
MarTa ... !
zazdroszczę... :/ ja mam zawsze pod górkę, juz się przyzwyczaiłam. moja mama jak wychodziłyśm" no to raczej Cię nie puszczę" OMG .
ale jeśli jednak wyjadę, to pójdę do dyry i zaproponuje jej moja propozycję czyli zdawanie egzaminów w lecie z tych co bd zdawać na maturze, to juz będzie 3 klasa więc połowa przedmiotów zniknie. czyli bd musiała zaliczyć angielski, francuski, matmę, polski i wos. z angielskim nie bd problemu, francuski sobie wybiorę jeśli będzie można w Stanach, a matmę polski i wos zaliczę; PPP i mam nadzieję, że będzie gites xD No i oczywiście spróbuje zdać GEDa; DDD -
hej dawno mnie tu nie bylo i tak sobie poczytałam wasze ostatnie posty. Co do almaturu to ja sie juz daaawno na nich przejechalam dlatego na wyjazd polecam furnel-travel (http://www.furnel-wyjazdy.pl) z ktorym ja bylam rok temu.
Wprawdzie nikt mnie nie prowadzil za raczke na lotnisku ani nic ale w koncu macie spedzic sami caly rok wiec troche samodzielnosci przed wyjazdem tez sie przyda.
Co do GED to ja juz wczesniej pisalam ale napisze jeszcze raz ze ja wyjechalam do USA na 2 LO wrocilam z GED i poszlam odrazu na studia. Studiuje dziennie na UW no i mam o rok do przodu. Tylko jak juz bedziecie mieli GED to trzeba zalatwic Aposille ze swoijego stano, legalizacje z ambasady albo konsulatu (chicago) i pozniej w polsce nostryfikacje :) ja ciagle nie mam legalizacji i nostryfikacji i jakos studiuje dali mi 6 mies na doniesienie; )
Pozdrawiam,
Kasia -
Ryśmiś
-
Paula
>Gugix napisał
>jak ma na imie? :D
Amanda
co do almaturu to ja bylam pozytywnie zaskoczona, babka byla bardzo ogarnieta, we wszytskim pomagala