Rok w USA [524]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • kbial

W 3 dni? Wow:)
    A jeżeli dyrektor/wychowawca pisze opinię po polsku, to trzeba to tłumaczyć u tłumacza przysięgłego?
    Znając życie nauczyciele będą odwlekać te opinie, ile się da... :P
  • Mateusz Gugałka

u mnie bylo tak ze nauczyciel od angielskiego z gim mi napisal opinie bo mnie lubil a ten z LO to potwor, a od wychowawczyni napiala moja mama po angielsku a ona tylko to podpisala
  • Toms

>kbial napisała:
    >W 3 dni? Wow:)
    >A jeżeli dyrektor/wychowawca pisze opinię po polsku, to
    >trzeba to tłumaczyć u tłumacza przysięgłego?
    >Znając życie nauczyciele będą odwlekać te opinie, ile
    >się da... :P

No tak. Znajomy lekarz wszystko wypełnił więc nie musiałem stać w kolejce do normalnego. Poszedłem do prywatnego nauczyciela który wypełnił mi karte. ten esej o mnie napsiałem też w parę godzin. rubrykę z ocenami wypełniłem w 15 minut i poszedłem do szkoły podstemplować i to wszystko chyba, Nie wiem co może długo trwać. Po prostu musiałem to zrobić jak najszybciej i nie odwlekałem niczego.

Nauczycielka od anglika napisała opinie o mnie po angielsku. a co do opinii ze szkoły to nie korzystałem z usług tłumacza przysięgłego. W ogóle nie pamiętam, żeby szkoła mi pisała opinie. Teraz tak się nad tym zacząłem zastawiać.
  • Mateusz Gugałka

mi wyszlo dluzej bo wczesniej nie mialem nigdy zadnego zastrzyku, w sumie chyba jeden mialem podpisany ze zrobila zanim go zrobila bo trzeba bylo juz oddac. Najlepiej wlasnie isc do jakiegos prywatnego lekarza, w ogole nie wiem czy jakis inny sie podejmie. Ta u ktorej ja bylem zostala polecona w biurze, ze juz sie tym zajmuje jakis czas i wiedziala co jest potrzebne i nie byla droga.
  • Eydryth

a ja sie z moja opinia bawilam chyba miesiac:P nie spieszylo mi sie:P oddalam pod konic grudnia i w czerwcu mialam rodzine:D i dalam duuuuzo zdjec podobno im wiecej tym lepiej:D i zeby bylyu usmiechnite:D dalam jak bylam mala potem normalne z rodzina ze znajomymi.... rooozne:D

mi wszystkie opinie babka z angola pisala a nauczyciele podpisywali;p(dyr., wych. itd) i wszystki ebyly takie same:) zastrzyki wszystkie mialam oprocz jednego wiec z tym nie bylo problemu... w ogole z ta kartka poszlam do normalnego lekarza i zalatwil to w 15 min, troche mnie zbadala troche posciemniala troche sie mnie spytala i bylo ok xD

najdluzej mi te eseje czasu zajely bo nie mialam pojecia co napisac;p nie lubie pisac o sobie...no i to chyba wszystko:)
  • kbial

A co w tej karcie od lekarza jest tak mniej więcej? Czy wada wzroku dyskwalifikuje? (musiałam zapytać:D)
  • Mateusz Gugałka

nie; ) tylko potem przy sportach nie wiem jak jest
  • kbial

O, to teraz pytanie do Ciebie, Gugix. :P
    A jak to wszystko wygląda, jak ktoś z Rotary z USA przyjeżdża do Polski? Chodzi do normalnej polskiej szkoły (zna w ogóle jakieś słowo po polsku?:D)? Po jakiemu rozmawia z Twoimi rodzicami, streotypowo zakładając, że nie umieją angielskiego?
  • Mateusz Gugałka

wiec tak taka osoba chodzi do szkoly, ale w sumie to tylko na takiej zasadzie ze jest tam zarejestrowana, ma legitymacje ale w sumie zupelnie nikt nie pilnuje czy chodzi do szkoly czy nie i zazwyczaj nie zna w ogole polskiego; ) a jak rodzice nie znaja to musza sie porozumiewac na migi; ) i uczyc sie od siebie na wzajem jakos; )
  • kbial

No to ja nie rozumiem, po co tu przyjeżdżać w takim razie. :P
    Znajomych chociaż ma jakichś? :D

Gugix, a Ty masz jakichś fes u siebie w szkole?
  • Mateusz Gugałka

chodzi o innych wymiencow? nie, jestem sam, w moim miasteczku mieszka jakas dziewczyna z rosji ktora byla na wymianie z dwa lata temu ale jeszcze nie mialem okazji jej poznac.
  • ann♥

>kbial napisała:
    >No to ja nie rozumiem, po co tu przyjeżdżać w takim
    >razie. :P
    >Znajomych chociaż ma jakichś? :D
    >
    >Gugix, a Ty masz jakichś fes u siebie w szkole?

wakacje :D
  • Anonim

Mam w klasie dziewczyne z US z Rotary i na początku była nawet kilka razy cały dzień na lekcjach, a teraz po prostu przychodzi na te lekcje co jej się chce :D w sumie rok stracony...
  • Mateusz Gugałka

jak ma na imie? :D
  • kbial

Ja dziękuję za takie wakacje. :D

Powiem Wam, że coraz bardziej serio myślę o wymianie. Warto, prawda? :)

Czeka mnie jeszcze tylko przeprawa z rodzicami... :D Będzie dobrze. :P
  • ann♥

ja już mam na 98% pewne. Teraz tylko czekam na świstek ze szkoły w US że przyjmą mnie na nast rok [;
  • MarTa ... !

>Zosia napisała:
    >Ja wcześniej się zastanawiałam nad Almaturem, ale byłam
    >z nimi kiedyś na wakacjach i bardzo mi się nie podobało.
    >Dlatego wybrałam Perfect. Teraz żałuję.

Wiem, że stary post, ale może przeczytasz i odpowiesz: dlaczego żałujesz?
  • agnieszka

jak dobrze pamiętam to koleżance rodziny nie znaleźli.
  • Klaudia Medalion

Cześć wszystkim!
    Mam pytanie: którą firmę byście polecili najbardziej - Perfect, Why Not Usa, Rotary czy może Into??
  • Wercia

Hmm macie może jakieś argumenty aby przekonać rodziców do tego wyjazdu ? proszę o info; )
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)