-
kbial
W 3 dni? Wow:)
A jeżeli dyrektor/wychowawca pisze opinię po polsku, to trzeba to tłumaczyć u tłumacza przysięgłego?
Znając życie nauczyciele będą odwlekać te opinie, ile się da... :P -
Mateusz Gugałka
u mnie bylo tak ze nauczyciel od angielskiego z gim mi napisal opinie bo mnie lubil a ten z LO to potwor, a od wychowawczyni napiala moja mama po angielsku a ona tylko to podpisala -
Toms
>kbial napisała:
>W 3 dni? Wow:)
>A jeżeli dyrektor/wychowawca pisze opinię po polsku, to
>trzeba to tłumaczyć u tłumacza przysięgłego?
>Znając życie nauczyciele będą odwlekać te opinie, ile
>się da... :P
No tak. Znajomy lekarz wszystko wypełnił więc nie musiałem stać w kolejce do normalnego. Poszedłem do prywatnego nauczyciela który wypełnił mi karte. ten esej o mnie napsiałem też w parę godzin. rubrykę z ocenami wypełniłem w 15 minut i poszedłem do szkoły podstemplować i to wszystko chyba, Nie wiem co może długo trwać. Po prostu musiałem to zrobić jak najszybciej i nie odwlekałem niczego.
Nauczycielka od anglika napisała opinie o mnie po angielsku. a co do opinii ze szkoły to nie korzystałem z usług tłumacza przysięgłego. W ogóle nie pamiętam, żeby szkoła mi pisała opinie. Teraz tak się nad tym zacząłem zastawiać. -
-
Mateusz Gugałka
mi wyszlo dluzej bo wczesniej nie mialem nigdy zadnego zastrzyku, w sumie chyba jeden mialem podpisany ze zrobila zanim go zrobila bo trzeba bylo juz oddac. Najlepiej wlasnie isc do jakiegos prywatnego lekarza, w ogole nie wiem czy jakis inny sie podejmie. Ta u ktorej ja bylem zostala polecona w biurze, ze juz sie tym zajmuje jakis czas i wiedziala co jest potrzebne i nie byla droga. -
Eydryth
a ja sie z moja opinia bawilam chyba miesiac:P nie spieszylo mi sie:P oddalam pod konic grudnia i w czerwcu mialam rodzine:D i dalam duuuuzo zdjec podobno im wiecej tym lepiej:D i zeby bylyu usmiechnite:D dalam jak bylam mala potem normalne z rodzina ze znajomymi.... rooozne:D
mi wszystkie opinie babka z angola pisala a nauczyciele podpisywali;p(dyr., wych. itd) i wszystki ebyly takie same:) zastrzyki wszystkie mialam oprocz jednego wiec z tym nie bylo problemu... w ogole z ta kartka poszlam do normalnego lekarza i zalatwil to w 15 min, troche mnie zbadala troche posciemniala troche sie mnie spytala i bylo ok xD
najdluzej mi te eseje czasu zajely bo nie mialam pojecia co napisac;p nie lubie pisac o sobie...no i to chyba wszystko:) -
kbial
A co w tej karcie od lekarza jest tak mniej więcej? Czy wada wzroku dyskwalifikuje? (musiałam zapytać:D)
-
Mateusz Gugałka
-
kbial
O, to teraz pytanie do Ciebie, Gugix. :P
A jak to wszystko wygląda, jak ktoś z Rotary z USA przyjeżdża do Polski? Chodzi do normalnej polskiej szkoły (zna w ogóle jakieś słowo po polsku?:D)? Po jakiemu rozmawia z Twoimi rodzicami, streotypowo zakładając, że nie umieją angielskiego? -
Mateusz Gugałka
wiec tak taka osoba chodzi do szkoly, ale w sumie to tylko na takiej zasadzie ze jest tam zarejestrowana, ma legitymacje ale w sumie zupelnie nikt nie pilnuje czy chodzi do szkoly czy nie i zazwyczaj nie zna w ogole polskiego; ) a jak rodzice nie znaja to musza sie porozumiewac na migi; ) i uczyc sie od siebie na wzajem jakos; ) -
kbial
No to ja nie rozumiem, po co tu przyjeżdżać w takim razie. :P
Znajomych chociaż ma jakichś? :D
Gugix, a Ty masz jakichś fes u siebie w szkole? -
Mateusz Gugałka
chodzi o innych wymiencow? nie, jestem sam, w moim miasteczku mieszka jakas dziewczyna z rosji ktora byla na wymianie z dwa lata temu ale jeszcze nie mialem okazji jej poznac. -
ann♥
>kbial napisała:
>No to ja nie rozumiem, po co tu przyjeżdżać w takim
>razie. :P
>Znajomych chociaż ma jakichś? :D
>
>Gugix, a Ty masz jakichś fes u siebie w szkole?
wakacje :D -
Anonim
Mam w klasie dziewczyne z US z Rotary i na początku była nawet kilka razy cały dzień na lekcjach, a teraz po prostu przychodzi na te lekcje co jej się chce :D w sumie rok stracony... -
-
Mateusz Gugałka
-
kbial
Ja dziękuję za takie wakacje. :D
Powiem Wam, że coraz bardziej serio myślę o wymianie. Warto, prawda? :)
Czeka mnie jeszcze tylko przeprawa z rodzicami... :D Będzie dobrze. :P -
ann♥
ja już mam na 98% pewne. Teraz tylko czekam na świstek ze szkoły w US że przyjmą mnie na nast rok [; -
MarTa ... !
>Zosia napisała:
>Ja wcześniej się zastanawiałam nad Almaturem, ale byłam
>z nimi kiedyś na wakacjach i bardzo mi się nie podobało.
>Dlatego wybrałam Perfect. Teraz żałuję.
Wiem, że stary post, ale może przeczytasz i odpowiesz: dlaczego żałujesz? -
agnieszka
-
Klaudia Medalion
Cześć wszystkim!
Mam pytanie: którą firmę byście polecili najbardziej - Perfect, Why Not Usa, Rotary czy może Into??
-
Wercia
Hmm macie może jakieś argumenty aby przekonać rodziców do tego wyjazdu ? proszę o info; )