-
Anonim
Czesc szukałam i nie znalazłam takiego watku, wiec mam pytanie zamierzam wyjechac w 3 klasie gimnazjum i teraz niewiem co z tym testem gimnazjalnym czy bede musiala pisac w polsce i powtarzac klase czy bede mogla napisac tam.Czy ktoś z was jechał w tym wieku i pisal takie test tam o ile to możliwe?? -
Majczi
jeszcze nie byłam,ale myślę, że raczej to nie jest możliwe. tam jest zupełnie inny tok nauczania, więc myślę,że tak jak wszyscy wyjeżdżający na rok do Stanow, wracają i po prostu powtarzają rok. to zależy też od przychylności dyr Twojej szkoły, jeśli jest ludzki, to pozwoli Ci zaliczyć rok w postaci jakiegoś egzaminu (co może być dla Ciebie trudne, bo w stanach będziesz szła zupełnie innym programem), albo jeśli będzie naprawdę w porządku,co się baaardzo rzadko zdarza, puści Cię do nast. klasy bez niczego, ale wątpie, bo jeśli to będzie przypadać na rok w ktorym masz test gimnazjalny, to raczej na pewno będziesz musiała powtarzać rok; )
życzę powodzenia :) ja jadę na rok 2009/2010, będzie to moja 3 kl LO -
Anonim
kurcze czyli czeka mnie powtarzanie klasy i lepiej chyba pojechac np w 1 LO, nie nie nie straszne ale co tam najwyzej bede powtarzac klase:) -
-
angela
tez chcialam jechac na 3 klase gimnazjum, a byloby to w tym roku. no ale wszyscy mi odradzali wlasnie z powodu testow koncowych, wiec stwierdzilam, ze pojade na 1LO. zawsze mozna zostac tam na cale liceum:) a gimnajum bede miala z glowy, bez powtarzania roku. -
^Dorota^
Nie ma praktycznie nawet mozliwosci wyjechania w 3 gim, bo wymagaja ocen z tej klasy....
A najlepiej w na 1 LO, ja tak bylam i nawet nie wracam do polskiego Liceum, tylko znow wyjezdzam... -
angela
i jak zalatwilas sobie przedluzenie wizy?
mieszkasz z ta sama rodzina, od poczatku wyjazdu?
jestem tego ciekawa, bo chce zrobic tak samo jak Ty. -
Anonim
No to tak zadzwoniłam dzisiaj chyba do 10 różnych biur ale i tak dowiedziałam sie najwiećej z firmy guliwer(nie wiem czy dobra jak myślicie)i pewnie skorzystam z jej usług morzna pojechac na poczatku trzeciej klasy gimnazjum jak ma sie skonczona 15 lat, z czego bardzo sie ciesze i nie trzeba swdectwa z tej wlasnie klasy jak to ktos powiedział;) a co do przedłużenia wizy to czytałam na ten temat i wiem ze mozna to zrobic bez problemu ale trzeba zaplacić wiecej niz za ta wize pierwsza na ktora jechalas niewiem jak ona sie tam nazywa;) -
angela
aha, no to nie ma problemu.
gdzies czytalam, ze ktos nie byl zadowolony do konca uslugami guliwera, a jak narazie najlepsza opinia (chyba) cieszy sie almatur. i mysle ze raczej tez go wybiore;) -
Mateusz Gugałka
jak dla mnie wyjazd na 3 gim jest bezsensu, moga Cie do seniorow nie przyjac co bedzie spora strata, bo ten rok w stanach jest najciekawszy, dodatkowo bedac seniorem masz mozliwosc zdawania ich odpowiednika matury i potem starc sie o studia w Polsce a jak masz kase w Stanach; ) jak dla mnie najlepiej wyjechac na 2 kl LO, bo wtedy jest sie w wieku ich ostatniej klasy; )
Wszystkiego najlepszego Angela; ) -
angela
a, dziekuje:)
ja wole jechac na 1 kl LO, bo juz sie nie moge doczekac;p
wydaje mi sie ze i tak w kazdej klasie w USA jest lepiej niz w naszych polskich;d -
Mateusz Gugałka
1 kl LO tez moze byc; P ale chyba najwiecej mozliwosci daje wyjazd w 2 i 3; P -
angela
-
Majczi
ja bym chciała właśnie na 3 kl LO, zastanawiam się tylko poważnie z jakiej organizacji... pomożecie? (; -
-
Anonim
jak to moga mnie do senirow nie przyjac??Bo nie rozumiem, a co do matury to najpawdopodobniej zostane tam do skonczenia High school wiec mature i tak tam napisze:) -
Mateusz Gugałka
bo nie wiem czy bys miala zaliczona odpowiednia ilosc przedmiotow i czy wiekowo pasujesz itp; ) to duzo zalezy od szkoly
a co do zostawania, to jak zamierzasz to zrobic?; ) -
Anonim
jeśli chodzi o wiek to pasuje, a ilosc przedmotow to dowiedzialam sie juz z mojej szkoly ze poprostu moge napisac w wakacje po powrocie test po gimnazjum i zaliczyc to wszystko, co do zostania to mam rodzine w ameryce i jak mi sie spodoba to pewnie zamieszkam u nich;) -
angela
szczęściara!:) w jakim stanie mieszkają?
czasem host family zgadza się na to, żeby zostać u nich dłużej niż rok. tak mi się wydaje. -
Anonim
mieszkaja w nowym jorku a jak nie oni to moze moja host famili sie zgodzi zebym u nich dluzej zostala;)A i wszystkiego najlepszego z okazji urodziń:* -
angela
-
Anonim
Host family to i może się zgodzi ale nie wiadomo jak będzie wyglądała sytuacja z wizą,a po drugie dochodzi jeszcze wiele problemów typu ubezpieczenie(chociaż nie jest ono chyba wymagane zależy od stanu), nie wiem dokładnie jak to się wszystko odbywa ale to nie jest takie łatwe jakby się mogło wydawać...